hiç birsey olmuyormu duman yağ eksiltme falan
Printable View
aracının orijinal contası glingirikmi çelikmi ? çelikse yansa zaten direkt koyuverir araban seni yolda... ama glingirik azcık ısınsa bile minnacık bir kaçaktan bile azar azar suyu silindire gönderir.... ve illa radyatöre yağ veya motorun içine su sızdırması azda olsa olur, egzozdanda illa duman vs atması gerekmez.. motordan çıkan minnacık dumanlar zaten sustrucular emer... kurbağa testi basınç test kapak fokurdama testleri bile işe yaramaz minnacık yansa bile.. ama aracını sen sıkıştırdıkca o yanan yer genişleyecektir ve zamanla daha çok bozacaktır contanı.... ben tamamen conta diyorum başka bir şey demiyorum....
Saçma gelicek ama aynı şekilde 5.9 cherokee de aynı tepkiyi verdi gece hararetten nasibini alan araba gündüz aynı yerden tek marşta çalışıp devam etti sorun yok :D Eksiltme bişey yok bizde inanamadık ama durum bu :D Ford Ka eski kız arkadaşımındı saçma sapanda gazlardı termostatı arızalanmıştı söylemiştim dinlemedi akşamına yolda kaldı 3 saat sonra arabanın yanına gidip marşladım çalıştı :D
Gittim ustamın yanına olayı anlattım ben demeden radyatör kapağını çıkarıp nakavt olduğunu söyledi...
Daha sonra fan açıp açmadığına baktık.. Fokurdama,kabarcık olup olmadığına baktık...
Yağına suyunda baktık en ufak bir yağ veya su kaçmamıs..
Umarım tespitimiz doğrudur
Yok yahu bende bi cenabetlik var herhalde..
Konuyu güncelliyorum ama sorun bu sabah yeniden çıktı ortaya...
Kapağı taktıktan sonra şehir içi şehir dışı şu sıcaklarda yine çok yol yaptım her şey normaldi..
Bu sabah giderken normal seyirde hararet yükseldi radyatör kapağını ve taşırma kabını açınca çok az miktarda su kaldığını gördüm...
Artık muhtemelen sona yaklaşıyoruz galiba :D
Ama egzoz dumanı v.s hiç bir şey yoktu nasıl oldu da birden bire böyle yaptı anlamıyorum..
Sorunu çözdüm bugün... T borular plastikti...Onları demir olanları ile değiştirdim..
Meğersem ordan su kaçırıyormuş.. :D Şu an çok mutluyum...
Biri benim için teşekkür butonuna bassın ben basamıyorum da :D
http://ressim.net/s/upload/b5f05d2e.jpg
http://ressim.net/s/upload/82f29c7a.jpg
valla iyi olmus sorun buysa conta ya bişiy olmamıstır inş
benım rexte aynı sıkıntı var 600 km yol yapıyorm 1 lt yakın su koyuyourm haralet gormedı ama kapak cok taslanmıs hatta sıfıra sıfır dıyebılırm haralt kafsına gore haraket edıyor egsozda dumanlama yok ama su eksıltıyor havalar sıcak oldugundan olabılırmı sızce ?
radytor yenı
musur yenı
hortumlar yenı
8000 bınde yenı motor
Abi kalorifer peteği ile alakalı bir sorun olabilir mi ?
İçerde halıda ıslanma var mı ?
Yok Allah'a şükür bir şey... Radyatör kapağını değiştirdikten sonra çok yol yaptım...
Kontrol etmedim bir sabah baktım ki artık baya bayaa gevşemiş su akıtıyordu...
Artık huzurlu ve de mutluyum..
İslanma falan yok ama klorfer peteğinde kısın ısıtmıyor bende kısın farklı arabalara biniyorum mesala az Önce yoldan geldim çok güzel ısıtıyor :) kapak acıcam Çarşamba gunü ne olduğunu gorucegiz :)