beyler benim tempranın egzosundan bazen su geliyor kimisi iyi motor yeni diyor kimiside iyi değil diyor iyi söyleyenlerin hepsi usta ama işte kötü söyleyenlerde can sıkıyor o sebepten ikilemde kaldım sizce neden yapar![]()
beyler benim tempranın egzosundan bazen su geliyor kimisi iyi motor yeni diyor kimiside iyi değil diyor iyi söyleyenlerin hepsi usta ama işte kötü söyleyenlerde can sıkıyor o sebepten ikilemde kaldım sizce neden yapar![]()
tabi ya ...
su olduguna emınmısınız? yoksa su buharı duman şeklındemı gelıyor?
arac yakamadıgı benzınıde atıyor olabılır?
yanlış biliyor olabilirim ama egzozdan su atan aracın motoru sağlıklı derler. Teknik olarak bilgim yok.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
ben hayatımda eksozdan su geldıgını ılk defa duydum
eksoz manıfoldunda okadar sıcak var o su buhar olmadan nasıl gelıyor anlamıs degılım...
Zaten egsoz gazından gelmiyor egsozdan atılan buhar ve benzin tortusu egsoz hattında sıcak olarak kalıyor. Gece aracınızı bıraktığınızda dışarısı soğuk içerisi sıcak olunca buğulanma yapıyor. Kışın araç camlarının buğulanması misali egsozlar kışın çok yapar bunu yazın pek olmaz ama sürekli yapıyorsa ve aracın çekişi gidişinde bi sıkıntı yoksa dert etmeyin olabilir.yok ama gidişi sorunlu çok yakıyor..vs gibi durumlar varsa conta eritmiş olabilirsiniz.o zamanda hararet yapardı ama. İçime sindi derseniz binmeye devam edin yok derseniz ustanız görsün.. Geçmiş olsun.
su eksiltiyormu peki? saçma olabilir ama klima varsa suyunu egzos'tan atıyor olabilir.. Corsada kısa süreli beklemede klima suyunu yere akıtıyor..
...
Benim eski aracımdada olduğunu söylüyorlardı ama hiç sıkıntı yaşamadım. Sen yinede contaya bir bak daha fazla masraf cıkmadan bi kontrol etmek iyidir.
havadaki nem ve zengin karışımla yakılamayan benzinin motor soğukken egzoz yolundan çıkarken susturucuda yoğuşması. motorun atmosferden aldıkları içinde oksijen ve azot haricinde kalanları yakamıyor otomobillerin tükettiği benzinin 14 katı hava emdiğini düşünürsek karışımdan dolayı bu çıkan suyu açıklayabilir.
su atması normalde bende başka soru sorayim : golf 6 tsi ler neden yolda giderken sürekli aşırı su akıtıyor eksozdan![]()
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)