User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hararet Sebebi ?

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hararet Sebebi ?

Geçen gün Adapazarı'ndan Ankara'ya tabiri caizsse tapagaz gittim ..
    Çok şükür sıkıntısızdı.. Aradan 3-4 gün sonra Adapazarı'na dönecektim..
    Yağına suyuna baktım her şey güzel. Gişeleri geçtim 130- 140 giderken 5. viteste gitmemeye başladı 4'e çektim 3'e çektim kimse yok... dedim ... yedik.

Sonra hararet ibresi hızlanarak 5.ci çizgiye kadar çıktı ve kendiliğinden stop etti.
    Taşırma kabından su boşaltınca benim de kafamdan kaynar sular boşaldı..

Neyse su ekledim soğuduktan sonra 130 - 140 öyle geldim. ama biraz daha basayım dediysem 160 filan hemen kasıp harareti yukseltmeye başlıyordu... Yol boyunca 3. çizgide asılı kaldı... Genelde şehir içi şehir dışı her zaman 2.5 çizgide olurdu.

Dinlenme tesisinde fark ettim ki radyatör kapağının çevresinden su sızdırıyor. Kapağın eski olduğundan artık miladı dolduğunu düşünüyorum. (0.9 kg basınca dayanaklı kapak..)
    Diyorum ki sorun bundan mı kaynaklı ? Eğer öyleyse almışken iyisini alıp 1.3 kg lıklarından mı alayım yoksa 0.9 veya 1.1 yeterli midir ?

Adapazarına vardığımda yine su ekledim ve şehir içinde gezdim.. Eve geldiğimde hiç su eksiltmemiş ve ibre her zamanki gibi 2.5 çizgideydi. Arkadaşım elini egzoza dayadı ve elinde su birikintisi oldu... Conta yakmış olabileceğimi söyledi... Araç bu arada LPG'li ve katalizör iptalli ( yerinde susturucu var )...Su birikintisini ben de buna yorumladım..

Sizce sorun nedir ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın acayip moralim bozuldu...
    Normalde yağını suyunu günü gelmeden değiştiren biriyim ve kışa girmeden komple suyunu boşaltıp şu yeni nesil anti frizlerden doldurmuştum.

Önemi var mı bilmiyorum ama araç 1.6 4g92p sohc motor kodlu Proton Wira

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hava yapmis olabilir havasini aldinizmi?

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taşırma kabında fokurdama varmı alttan?

sanki conta yakmış araban
    körler sağırlar

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gkbrk abim hararet musurdan termostattan devirdaimden olur kapakta arızalıdır ama conta da olabilir ama bunların hiçbirisi aracın hızını düşürmez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi aynı hondalardaki gibi yanında ufak bir kap daha var taşırma kabı dediğimiz..
    Kendisi havası olduğu zaman ordan atmaz mı peki ? Ben öyle biliyorum da..

Ama sırf şu radyatör kapağının eski olmasından kaynaklı hava yapmış olabileceğini düşünüyorum.
    Olabilir mi ki ?

Hararet yaptığında taşırma kabında fokurdama vardı evet... Fakat daha önce birisi bana eğer conta yaktıysan ilk çalıştırmada o kapta fokurdama görürsün demişti.. O şimdi yok mesela

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyelim conta yanmıs ve motor soguk radyator kapagı acık marsa basıyoruz honda ıcın konusuyorum d16 marsa basıyoruz su fıskırırmı fıskırmazmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gkbrk abim hararet musurdan termostattan devirdaimden olur kapakta arızalıdır ama conta da olabilir ama bunların hiçbirisi aracın hızını düşürmez..
    Aracı sıkan neydi o zaman abi ? Yani sıcaklık arttığından ötürü kastığını düşünüyorum ben. Doğru mudur bilmem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet kapaktan hava yapar su atar fokurdar ama araba yavaşlamaz..sen ona bak niye yavaşladığınada bak..o hararette bi müddet gidersen araba yavaslar aynanda arkada dumanlar görmeye başlarsın sonra zaten ilebet makina durur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç duman yoktu abicim yolda gelirken. Daha arabayı göstermedim ustama.. En azından sorun nedendir burda bi fikir edinmeye çalışıyorum... Dediğim gibi çok canım sıkıldı. Dün de sana anlattığım gibi her şey..
    Senin de bildiğin gibi normalde yavaş kullanırım ama uzun yola çıktığımda hep hızlı giderim. İlk defa böyle oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gnkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyelim conta yanmıs ve motor soguk radyator kapagı acık marsa basıyoruz honda ıcın konusuyorum d16 marsa basıyoruz su fıskırırmı fıskırmazmı ?
    o işe motor sıcakken bakarlar d16 da b16 var ikisindede usta öyle baktı devir daim bozuldu yaptık kontrolü sıcakken yaptı.ama soğukken olurmu yada niye bakılmaz onu bilmem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    he onun sebebide şu olabilir motor suyunun devir daim yapması motorun içinde dolaşması olabilir.çünkü belli bi süre su sabit termostat acınca dolaşmaya başlıyo su bunun içinde suyun ototmatikman ısınması gerekiyo tabii bi mekanikciye sormak daha iyi olur ben bildiğim kadar sölüyorum

primera sr20de
    Misafir
    bence arıza termostatta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok bir kac kere hava yada hararet yaptı benım rex dogal olarak korktum tabiki ama motor sogukken yada sıcakken 2sinide denedim radyator kapagı acık marsa basıyorum su fıskırma yok gidişi aynı herşeyi aynı ilk calısmada tekleyerek calısıyor

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Conta yakmış yada patlatmış her araç soğutma suyuna kompresyon vermez belki yağa su veriyordur kontrol ettinizmi ?

Aracı çalıştırın rölantide bekletin radyatör kapağınıda tahliye bidonunun kapağınıda açın ve iki yeride motor fan açana kadar gözlemleyin fan açmaya yakın yada fan açtıktan sonra hiç baloncuk çıkmaması lazım aradan pıt pıt atıyorsa bile contanızda kaçak var anlamına gelir.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok bir kac kere hava yada hararet yaptı benım rex dogal olarak korktum tabiki ama motor sogukken yada sıcakken 2sinide denedim radyator kapagı acık marsa basıyorum su fıskırma yok gidişi aynı herşeyi aynı ilk calısmada tekleyerek calısıyor
    cok ince bi yerden patlamıştır sızdıryodur anlamak zor olur onuda dumandan anlıyolar zannedersem yada ısınnca azda olsa fokurdar.seninki ateşleme enjectör benzin filtresi vs vb sen dir büyük ihtimalle benim vti de öle calısıyo niye bilmiyorum ama ısınca sorun ortadan kalkıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ 0M42

Tamam sağolun...Yoldan geldiğimde araç çalışır halde fan açıyorken baktım ama kabarcık yoktu..
    Akşama rolantide bekleyip bir daha deneyeceğim.

by_hayali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    contan su koyvermeye başlamış ilk çalıştırmada tekleme varsa bu contanın yandığına yada yakın zamanda gideceğine işaretir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok ince bi yerden patlamıştır sızdıryodur anlamak zor olur onuda dumandan anlıyolar zannedersem yada ısınnca azda olsa fokurdar.seninki ateşleme enjectör benzin filtresi vs vb sen dir büyük ihtimalle benim vti de öle calısıyo niye bilmiyorum ama ısınca sorun ortadan kalkıyo
    aynen abi ısınsın meret birşey yok arı gibi ama sogukken tek tek diyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı by_hayali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    contan su koyvermeye başlamış ilk çalıştırmada tekleme varsa bu contanın yandığına yada yakın zamanda gideceğine işaretir
    ben birkere conta deiştim sonrada motor yaptırdım aynı sorun devam ediyo ikisindede oem conta kullandım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)