User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Kayış Sesi

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kayış Sesi

Selamlar;

Araç 2004 Model Honda CR-V

Araç çalıştırıldıktan sonra yaklaşık bir 15 dk kadar V kayışı "cık,cık,cık,cık" diye ses çıkartıyor. Bugüne kadar 3 tane kayış değiştirdim, hepsinde de bu sorun oldu. Ve eski kayışı çıkarttığımda 7 şeritten 1 tanesi aşınmış ve yalama olmuştu. Kayışlar DAYCO markaydı.

Kışın böyle bir sorun olmuyor, yazın oluyor hep. Sanırım kayışın genleşmesinden dolayı. Ancak kayış şeritinin aşınması nasıl oluyor anlamıyorum. Ama hoş bir şey değil gerçekten mahalleden çıkana kadar cık,cık,cık,cık

Daha önce böyle bir şey başına gelen var mı? Ya da çözümü hakkında bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kayışla birlikte kayış gergi bilyasını değiştiryormusunuz?
    kayış gergisi uzerındekı kasnakta da sorun olarabılır kontrol etmenızı tavsıye ederım

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de 306 vardı aynı sorunu yaşamıştım taki başka bir usta orjinal kayışı takana kadar örnek arabanın orjinali 5 dişmiş bizim usta 4 diş takmış birde kayış üstteki kasnaktan bir diş atlayınca çapraz dönmeye başladı herif puleye gitti bide eğe vurdu onunda ırzına geçti sesi kesicem diye demek istediğim şudur en iyisi servise git fabrikadam çıkan neyse onu taksınlar gergi rulmanlarını falan kontrol et
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kayışla birlikte kayış gergi bilyasını değiştiryormusunuz?
    kayış gergisi uzerındekı kasnakta da sorun olarabılır kontrol etmenızı tavsıye ederım
    Hayır, kayış gergi bilyası hiç değiştirmedim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Birde bu bilyanın fiyatı ne kadardır? Alıp değiştirmek istesek?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BRETE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende de 306 vardı aynı sorunu yaşamıştım taki başka bir usta orjinal kayışı takana kadar örnek arabanın orjinali 5 dişmiş bizim usta 4 diş takmış birde kayış üstteki kasnaktan bir diş atlayınca çapraz dönmeye başladı herif puleye gitti bide eğe vurdu onunda ırzına geçti sesi kesicem diye demek istediğim şudur en iyisi servise git fabrikadam çıkan neyse onu taksınlar gergi rulmanlarını falan kontrol et
    Sanırım ben yanlış kayış kullanıyorum diye Radar Honda Şeref Usta'dan bir kayış aldım. O da aynısını verdi. Demek ki kayışta problem yok. Gergi bilyası ya da kasnakta.

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dr.Type R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım ben yanlış kayış kullanıyorum diye Radar Honda Şeref Usta'dan bir kayış aldım. O da aynısını verdi. Demek ki kayışta problem yok. Gergi bilyası ya da kasnakta.
    bi kaç olaydan sonra kimseye güvenim yok sanayide sen en iyisi git yetkili serviste teyid et bişey kaybetmezsin o ses adama arabayı sattırır valla sırf bu yüzden 3 tane kayış parası verdim gergi rulmanının ayağı dökümdü onu sıkarken çatlattılar 100 lira ordan girdi altı üstü bi kayış değişecekti inşallah düzelir problemin...
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi kaç olaydan sonra kimseye güvenim yok sanayide sen en iyisi git yetkili serviste teyid et bişey kaybetmezsin o ses adama arabayı sattırır valla sırf bu yüzden 3 tane kayış parası verdim gergi rulmanının ayağı dökümdü onu sıkarken çatlattılar 100 lira ordan girdi altı üstü bi kayış değişecekti inşallah düzelir problemin...
    Öyle hayvan gibi sıkmaktan ne anlarlar hiç anlamam ya, benim paramın üstünden bana gövde güç gösterisi yapıyo gibi gelir o hareketler her zaman, arabamın bakımlarınıda kendim yaparım
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cevaplarınız için teşekkürler. İnşallah düzeltirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DetailEF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle hayvan gibi sıkmaktan ne anlarlar hiç anlamam ya, benim paramın üstünden bana gövde güç gösterisi yapıyo gibi gelir o hareketler her zaman, arabamın bakımlarınıda kendim yaparım
    Gerekli alet edevatlarım olsa, biraz da anlasam bende değiştiririm ama, tabi birazda özgüven

Ancak tamir edilmesi gereken bir tampon koruyucum var, hazır tatildeyken yapmak istiyorum. Onun içinde bi kaç güne kadar konu açacağım, bilgi&yardım almak için.

Edit:Fazlalık konu açmayayım, o yüzden soruyorum CR-V için xenon ampul almak istiyorum ama kısalar için ampul tipini bilen var mı?

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde o çatlattıkları parçanın parasını sendenmi aldılar keşke vermeseydin kendisi yaptı sonuçta onun alması gerekir diye düşünüyorum
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabahları çok rahatsızlık veriyorsa vantilatör kayışına az su dök sesi keser.
    セルカン+レーラ=愛

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)