-
herkes sadece büzüm ülkemize ve mantığımıza göre değerlendiriyor hala k20 lerden falan bahsediyor artık böyle motorlar olamıyor ne yazık ki yoksa honda bilmez mi üretmeyi :)
ayrıca crz gibi hybrid otomobillerin yüksek fiyatları olsada bir çok ülkede ciddi vergi avantajları var. Ülkeler vergi avantajları ile insanları daha az emisyon değeri olan ve çevreyi daha az kirleten otomobillere yöneltmeye çalışıyor.
yanlış hatırlamıyorsam ingiltere de alırken ciddi bir destek, aldıktan sonra da 2-3 yıl kadar vergi de ciddi indirim yaparak teşvik ediyor insanları. bu tip destekler bu araçları mantıklı hale getiriyor.
bizim ülkemizde bu tip teşvikler olmadığı için bu araçlar çok tutmuyor/tutmayacak ta.
Sonuçta bu araçların temel amacı dizelden az yakarak tasarruf etmek değil, emisyon değerlerini olabildiğince düşürerek az yakan ama temel olarak çevreye daha az zarar veren otomobiller üretmek...
-
araba crx ın yeni kasası gibi duruyor yandan:) fıyatı bana gorede normal geldı ama seklını bende begenemedım bı turlu.typerı satmıom ben ya:)
-
Türkiye henüz hybridlere hazır değil...
bknz. 1.4 civic hybrid satışları.
Henüz yeni bir araç, teknolojisi yeni batarya durumları nedir ne değildir düşündürür...
Aracın tasarımından hoşlanan alır ama sadece hybrid teknolojisi var diye satın alma eğilimine girenlerin oranı düşük kalır gibi...
Tasarımını begendim. Hayırlı olsun.
-
japonya da başka tampon kalmadı heralde rx8 dekini hacılamışlar :) modluları güzel gerçekten ama o elektrikli motora bizim insanımız zor alışır :)
-
hybrid alırsan normal ülkelerde vergi vermiyorsun , otoparklar beleş vs..vs..
ama işte biz normal ülke değiliz...
bu arada şanzımanın 6 ileri manuel olmasını çok sevdim...
-
Ülkemizde devletin ciddi teşvikleri gerekiyor . Hybrid için vergi indirimi , elektrikli otomobil için sıfır ÖTV yapması gerekiyor. Bakın o zaman benzin fiyatları nasıl düşüyor , havadaki ozon , karbon monoksit oranı düşüyor. Bu şekilde arkadaşlarında dediği gibi fiyat faktörü yüzünden kimsenin tercihi CR-Z veya İnsight , Prius gibi araçlar olmayacaktır.
Opel Elektrikli araç olayına farklı bir bakış açısı sunmuş. Elektrikli Ampera modeline küçük bir dizel motor koymuşlar. Dizel motorun görevi jeneratör gibi sadece aküyü doldurmak hybrid denebilir mi sanmıyorum çünkü motor üzerinden aktarma yok. Düşünce olarak taktir ettim dolum yeri bulamadın mı aracın jeneratörü ile yola devam et süper fikir..
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...Zm9DAAC_f5ZBUQ
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...l82BZjI10qp8A6
-
-
Az yaksın çevreyi kirletmiyim çocuklarıma güzel dünya bırakayım felan diyor alıcak kişi alsın. Yok ben bunu aldım bir Scirocco gibi spor aracım oldu he birde bunu alır modlar gazlarım diyorsa bence hiç almasın. Prius'un sivriltilmişi gibi. Gayet çirkin bir araç. Mugen olanı biraz bişiye benziyor. Ayrıca çok satıcağını sanmıyorum. Ancak TypeR ve S2000 sahipleri az yaksın diye yanına 2inci araç olarak belki alır.
-
Hybrid araclara da artik baya mod imkanlari taniyolar aslinda.
En guzelide hybrid bir araci full elektrik hala cevirebilme boylelikle buyuk tassaruf.
Sadece 55000-60000 km araliginda battery bitiyor, fakat batterylerde cok buyuk rakkamlar deil.
-
Param olsa şuan kesinlikle düşüneceğim bir araç. Ortalama performans, düşük yakıt tüketimi. İlerde sıkıntı yaparsa sc yapılır devam edilir. Ben fuarda bayılmıştım, yarın ayışığına gideyim de bir daha bayılayım :)
-
K-F-B serisi motorlarını kullanmassa veya bunların yerine yeni nesil turbo bi araba yapmazsa üstüne üstlükte yeni gelen arabalar ağırlaşırsa , honda tr de tutmaz. benim hele hiç işim olmaz .
-
-
araç cok güzel hıbrıd olması tartışılır satış olarak civic sedan 1.4 hibridler teknik veriden fazla fazla yaktıgından hondanın basını cok agrıtmışlar..musteriler..bu aracda 3mod var eco normal ve yüksek perfonmas bu mod olması güzel yakıt olarak 6.1demişler 8 9a çıkmadıgı sürece cok ıyı.
hondada asıl bekledıgım merak ettıgım yeni civic hb.2olarak yeni seat leon nasıl cıkacagı.:)
-
tasarımı cok güzel bencede fiyat makul sayılır
-
aracın cizgileri mükemmel.honda ısını bilıyor. Ep3 böle olması lazımmış beh zamanında.
-
Tasarımı ilk gördüğümde bende çok beğenmiştim.Ancak spor bir otomobil almayı düşünen ve 55 milyarı gözden çıkaran bir adam crz almaz diye düşünüyorum.Çok daha güzel alternatifler var :)
-
Alıntı:
KorkuluRuya Nickli Üyeden Alıntı
allaşkına simdi göz nizam var benmi begenemiyorum yada birtek. çamaşırmı kurutcak o kanatta şahtı şahbaz olmuş araba
ayrıca 50 km=3,78 lt test etmiş amcamlar 100km nerdeyse 8litre ekonomik :beuj:
-
Dün Mutluhanda baktım biraz çok tutulmaz bence
-
yahu şuraya yapılı crz fotoları koymayın , yapıldıktan sonra her araba güzel olur.