Eğer ki Hardtop takıntın varsa RF olarakta geliyor yeni Miatalar
Printable View
Eğer ki Hardtop takıntın varsa RF olarakta geliyor yeni Miatalar
Görüntü olarak güzel olmuş.performans olarak nasıl olucak acaba beklenen kadar iyi olur mu bilinmez :)
Yabancı testlerde genelde 1.5'i öneriyorlar üstelik yurt dışında fiyat farkı çok daha düşük olduğu halde.
Brz ile yapılan karşılaştırmalarda genelde hep mx-5'i seçiyorlar. Sadece tek bir kanalda (everydayDriver) brz'yi tercih ettiler. Sebebi ise mx-5'in virajlarda çok yatmasıymış. Randy Pobst da mx-5 'i seçenlerden.
Bu arada Brz'nin arka koltuklarına aldanmayın arkadaşlar, hiç yok gibi düşünebilirsiniz :)
Evet bunu yapabilirim.
Ancak Fiat 124 Spider 90000 civarı bir fiyata gelirse gerçekten kendimi kazıklanmış hissedeceğim o durumda.
Bu sebepten dolayı 124 Spider fiyatını görmeden harekete geçmeyi düşünmüyorum.
Fiat insaflı davranacak bence fiyatlandırmada, ya da ben şu anda bunu umuyorum.
Bekleyelim bakalım...
Yaların yaların yeni muğlamı ne tanıtım fotolarını gördümde imrendim
BRZ'ye gidip baktım hocam, hatta bir ara almaya çok niyetlendim ama performans konusunda ciddi şüphelerim oluşması ve test arabası olmaması sevebiyle vazgeçtim. yarın erinmezsem mazda'ya da gidip bakmayı düşünüyorum.
BRZ elbetteki 4 kişilik bir araç değil. Arka koltuk anca çok zor durumda kalınılırsa kısa mesafede kullanılabilir, bagajda duran stepnede komedi :)
fakat şöyle düşünüyorum. Ben bekar biriyim. BRZ'yi alsam çok sıkıntı olmadan yaz kış kullanabilirim. Bagajı benim için yeterli stepneyi çıkartıp eve koymak şartıyla tabi :), arka koltukta binde bir işime yarar, hiç yoktan iyidir. en azından montumu çantamı vs atarım.
MX5 videolardan gördüğüm kadarıyla çok çok küçük. Bagaja bir tane küçük boy bavul anca girerse girer. Arka koltuk hiç yok. Hani iki kişi binsen montu, çantayı bagaja koyman lazım. Tavan tente ve elle açılıp kapanıyor, hani güvenlik, hırsızlık bir kenara kışın ne kadar rahat olur bilemiyorum gibi gibi.
Hani bekar olmama rağmen tek araba olarak kullanabilirmiyim ciddi
şüphelerim var. Yoksa sürüş zevki falan çok iyidir muhtemelen. Sırf cabrio olması bile büyük zevk.
@scorpion. Arka koltuk kosunda haklısın hocam. insan için olmasa bile, bir şeyler atmak için büyük kolaylık. Bir de stepne görüntü olarak biraz komik olması haricinde çok rahatsız etmiyor. Hatta içi çukur olduğu için kullanışlı bile oluyor, içine koyduğunuz şeyler etrafa savrulmuyor :D
Valla dostum benim şu an var mx5'im, bagajı kesinlikle çok daha iyi, arka koltuk sıkıntı :D hatta arabaya montla bindin iki kişi, biraz sıcakladın cıkarıp montu bagaja koyman gerekiyor :) Bence kesinlikle ikinci araba olmalı ki benim oyle zaten. BRZ çok güzel bir araç, yanlış anlama ama pratiklik olarak mx5'ten kesinlikle ileride diyemem :) Yine de bir bak sen mx5'e, gerçekten keyifli bir araç çünkü.
Hocam, madem BRZ'niz var size sorayım. BRZ/Gt86 Türkiye forumu falan var mı? Araç hakkında hiç bilgi yok neredeyse :) Şöyle bir kadran, bir rolling falan merak ediyor insan :) 0-200 verisi bile yok doğru düzgün. Siz stock biniyormuşsunuz gerçi ama araştırmışsınızdır sanırım., SC/Turbo işine girmeden maks. ne oluyor bu araç. Hiç Scirocco ile 3.20 ile falan denediniz mi?
@ozzwan
Hocam gidip bakmak istiyorum zaten Mazdaya ama sadece merakta. Bana gelmez yani. Tek yaşıyorum, hani aileyle falan yaşıyor olsam, ikinci bir araç olsa gerçekten düşünürdüm. Cabrio olması bile büyük zevk.
Yanlış anlaşılacak bir şey yok, dediğim gibi benim şartlarıma BRZ daha çok uyuyordu. Ondanda vazgeçtim zaten performans korkusundan :) Subaru bir tane test arabası ayarlasa belki beğenip alırdım ama ne çıkarsa bahtıma diye almak fazla riskli geldi bana :)
Bildiğim kadarıyla Türkiye forumu yok, zaten forum olacak kadar araç yoktur ortalıkta :)
Ben roll olaylarından hiç anlamam, hiç de haz almam. Sadece iki kere piste çıkmak nasip oldu sonra alet sizlere ömür oldu. İmzamı şimdi güncelledim :D
Şurda bir kaç pist videom var, hızlanması konusunda belki fikir verir. https://www.youtube.com/channel/UC0X...C-POd_623FwXew
İstanbul parkın uzun düzlüklerinde sıkabiliyor. Onun dışında gayet güzel. Otobanda yüksek hızlı virajlarda çok keyifli. Biraz sert ama kesinlikle konforsuz değil.
2017 de cosmo spor 110s in 50.yil serefine uretim yapilacak ama hangi kasa olur kac adet olur bilmiyorum. Seri uretim ve turkiye pazari 2018-2020 gibi maalesef. Bunlar benim tahminim tabi
1.6 450 hp twinturbo alt devirler icin elektrikli turbo ustler icin normal turbo bu araba yolda durmaz :( ev ocak sattirir.
Dun merserdeydim onlarda net bisey soyleyemiyor ne fiyat ne gelis tarihiyle
Ama 50. Yil muhabbetine sayili adetlerde uretilirse fiyatlari ss araclara esdeger olur ve yalan olur :)
merserle görüştüm az önce.mayısın ikinci haftası gelecek dediler mx-5 için.Aracıma fiyat çıkarın dedim öğleden sonra dönecekler mantıklı bir fiyatla gelirlerse vision Türkiyeye gelene kadar ölmeden bir cabrioya binebilirim :)
drag rolling hız işlerini bırakdığımız için 1,5 bana yeter diye düşünüyorum donanımını saymıyorum tek eksiği 16 gelirse jantları büyütmek hatta rx8 jantı koymak olur :)
155 hp Mx-5 200 hp Brz den hizli :)
Hem duzde hem pistte.
Bence spider beklenmeli hem şekil olarak daha tarz duruyor hemde turbo motor önü açık 2.0 olan mx-5 ten bile fersah fersah hızlı olacaktır geri kalan herşey aynı zaten..
102k dan başlıyor fiyatlar
http://www.mazda.com.tr/konfigurator...-config-html5/
100k güzel fiyat çok güzel satar. Şu arabanın saçma sapan 2.el piyasasıda düzelir böylece. Sahibinde2012lere 85 isteyenlere selam olsun hele biri 2014e 115 yazmış hahah :) :)
az önce muğla'da gördüm. çok güzel araç ben çok beğendim.
Bugün showroomda inceledim. Araç canlı olarak çoooookk daha yakışıklı. Boyum 1.89cm ve sığma konusunda hiç problem yaşamadım. Manuel tente büyük rahatlık, kolaylıkla açılıp kapatılabiliyor. 9 hoperlorlu bose efsane olmuş, çok beğendim. Bana göre tek eksisi yıl olmuş 2016, direksiyonda hala derinlik ayarı yok :) uzun boylular için doğru sürüş pozisyonunu ayarlamada ciddi handikap yaratıyor.
Bu arada bayilere ilk etapta 1.5lt manuel araçlar gelmiş. Satış temsilcisi arkadaş 1,5lt otomatik ve 2.0 manuel olarak yeni araçları yıl içinde beklediklerini söyledi. 2.0 için mekanik kilit konusunda ise hiç bir bilgi yok.
Ayrıca merak edenler için broşür linkini de vereyim herşeyi güzelce anlatmışlar :)
http://www.mazda.com.tr/assets/turke...epslanguage=en
Evet 0-100 rakamlari tahmin ettigimiz gibi cikti, 1.5 - 8.3, 2.0 - 7.3..
çok güzel de benim için sadece hayal ürünü inşallah bi 10 sn sonra mx-5 alırız :D
alıcak olsam 1.5 full kasa alırdım
Baz versiyonda xenon far var mıymış? Başlangıç seviyesinde arka park sensörü bile yok ama yine de aklımı çelmiyor değil. Sizce ibiza cupradan sonra 1,5 mx-5 çok mu hantal gelir arkadaşlar?
Cuprada otomatik vites rahatlığına çok alıştım, işe gidip gelirken trafikte manuelden sonra ilaç oldu bana. Ama mx-5'in bez tavan mekanizması, hafiflik felsefesiyle basitliği hoşuma gitti. Yine de fiat spider otomatik gelirse diye onu da beklemeden bir delilik yapmak istemiyorum. Havalar da güzelleşince cabrio araba iyi gider:)
1.5 ler manuel :) ve gercekten cok guzel bir motor sesi var 1.5 demezsiniz.
Cabriolarin atasi yanlis yapmaz mazda varken fiat yari parasina ucuz bile olsa tercihim mx5 olur
15 gün önce Gökova da tırların üzerinde görmüştüm bunları
Ciftehavuzlarda gördüm bugün kırmızısını adam almış gezmelere çıkmış bile. Maşallah çok yakışıklı.
Bu aracin soft top'undan ziyade RF modeli cok daha kasli ve sik duruyor. RF modelinin arka cam tasarimi ve arka camurluklarla uyumu 10 numara olmus. O yuzden bu arabanin RF'si bence beklenir. :)