katılıyorum. ben farları sevdim ama stop'ları begenemedim pek, son kasanın üstüne birazcık oynasalar yeterdi bence stoplarda. onun dışında bayıldım ama.
Printable View
iyi güzel de kafa üstünde olan dalgametreyi sevmedim ben. farklı bir görüntü vermiş orası ayrı ama ben hoşlanmadım :)
Bu araç 100 bin ve civarı olsun ben hemen satarım ilk aşkım z4 ü. Yeni yenidir abi. Tavana bak, targa ile roadster bir arada.
https://www.youtube.com/watch?v=XV1BdJJHb3o
enteresan bir detay, üstü açılınca arka cam da gidiyor. muhtemelen daha cabrio havası hissediyor insan daha ruzgarlı olacagı icin.
Z4 Coupe'ye benziyor... Çok beğendim. Kim düşündü bunu be, harika olmuş valla. Alsam mı ki? Kaç paraya gelir acaba.
Yukarıdaki cümleler aracı gördükten sonra ilk bir saniyede kafamda belirdi. İnsan beyni ne acayip !
çoook güzel olmuş
Bunda herhalde tavan kapalıyken daha rahat yolculuk yapılır, içi daralmış mı?
1.5 dizel otomatikte gelecek demişti mazdadaki arkadaşım. Hafızam beni yanıtlmıyorsa çift turbo vs bahsetmişti... 130 hplik dizellerden falan söz etmişti. Hala aynı fikirdeler mi bilemem. Ama 1.5ler gelirse fiyatlar ucuz olur vergi diliminden dolayı... Unutmayın, vergi sayesinde 69bine rx8 satıldı sıfır olarak Türkiye'de :D
Araba harika olmuş gerçekten. Bir tek tr ye gelecek olan 1.5 130 hp motor bu arabaya yetersiz olur kaygım var. En azından turbolu 170-180 hp olaydı bu hafiflik ve güzellikle alınırdı.
Mazda'nın bu arabada çok fazla güç düşüneceğini sanmıyorum. Standart 2.0 tadında bir düşük hacim turbo yeterli olur bence. Birde skyactive+turbo yoktu benzinlide... Şimdi ürettiler mi bilmiyorum, bir süre mazdaya uzak kaldım. Ama kilosu azaltılmış bir mx5te 130hp de çok kötü olmaz... 150de anlaşalım :D
Aynısının Fiat 124 olarak turbo versiyonu varken mx5 çok az satacaktır.
Fıat 124 çıkmayacak deniyordu, kaçırdım mı ben ?
Türkiye'de ve belli yerlerde evet, Fiat satabilir ama MX5 bu işi domine eden ürün...
mx5 ve 124 aynı otomobil ilken sadece üzerinde mx5 yazıyor diye atmosferik olanı mı tercih edeceksiniz? Keşke mazda'da turbo olarak gelseydi o zaman ben de mazda olanı tercih ederdim.
Bende sırf mazda diye Mazdayı tecih etmem... Ama özellikle ABD pazarında çok güçlü miata... Orada atmosferik motora ilgi halen üst seviyede. Bizim için önemli olan bazı şeyler, farklı pazarlarda önemsizleşebiliyor, kaldı ki o pazarlar çok güçlü... Mesela Mazda6 ABD pazarında 3.7 litre olarak satıldı halbuki eş değer olarak 2.3 turboda vardı...
Ama düşük hacim ve Turbo olayı mazdanın yumuşak karnı maalesef...
Mazda6 gibi bir araba 150bine yakın etiket fiyatıyla iç edilebiliyor... 170-180e E180 mercedes var!
Lanet olası federaller ve onların aşağılık vergileri!