garip geldi banada.
Printable View
garip geldi banada.
fd6 dan sonra neyin priminden bahsediyoruz?
fb7 kasa değil mi sene ortası lpg motorlu orta donanımlı aracını benzer clio'dan ucuza satıp yine de satış rakamlarını arttıramayan..
müşteri memnun bmw mercedes audi gibi markadan çok satar bu araç. bu araçların fiyatları *****. eski hondaların primi *****...
bu videodaki civic en dolusu sanırım
koltukları falan cok basarılı.
Önü çok güzel, içi çok güzel ama o arka nedir be kardeşim ? İki kasadır önüyle arkasını farklı adamlar tasarlıyor galiba :D
Hala karar veremedim Fd6 mın fiyatı düşer mi, aynı kalır mı, satayım mı, tutayım mı :)
Çok yakın arkadaşımda fb kasa civic elegance modeli vardı ve aracı y.dışına çıktıgında bi süre bende kaldı ona istinaden bu kanıya vardım. Aracın içi dizaynın özellikle kapı kilitleri olsun o saçma sapan koltukları olsun en adi plastikten üretilmiş izlenimi veren konsolu olsun özelliklede sanki iki kamyon arasında sıkışıp kalmış o dış dizaynı olsun bana era ve clio çakması bir araç izlenimi bıraktı. honda bilgime gelince 97 model euro kasa civicten itibaren çok sayıda honda sahibi oldum ve kullandım. Benim için en çakma civic şuanda güncel kasa civictir.
Biz Civic biniciliri biliriz ki Euro kasa Cıvıc Cıvıc bile sayılmaz Roverdir.
Size aydın fikir ve yorumlarınızla iyi forumlar diliyorum
5 yıl sonra tekrar konuşalım olur mu?
3 jenerasyon dur aynı konuyu onlarca kişiyle tartıştım da sıcağı sıcağına ikna olmuyorsunuz çünkü.
2012 yılı ekim ayında 50k tl ye aldığım elegance aracımın ***** sitedeki sirkilasyonunu üşenmeyip siz araştırın ben de fikir vermesi açısından 40k km civarı hasar kayıtsız Cıvıc alım satımı yapan arkadaşlarımın 57-60k aralığında ticaretlerini yaptıklarını üşenen arkadaşlar için hatırlatayım.
Bahsettiğim kriterdeki ve fiyat aralığındaki fb7 nin şu belirsiz piyasa da bile 10 günden fazla ılanda kalmayıp plaka sorgusundan da yeni tescil görüp yeni sahibini bulduğunu görürsünüz.yakın arkadaşım son 1 ay içerisinde 3 adet fb 7 sattı.
gitgide çirkinleştiriyolar civic'i.. 2012den beri japonlar sapıttı valla. toyotanın çizgiler ayrı, hondanın çizgiler ayrı boktan.. nerde o fd6, fn2 ... :(
yav he he.
http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neu...k.aspx?type=36
aç bak odd'nin raporlarına işkembe-i kübradan sallayarak olmuyor bu işler.
şu an bile bu satış rakamlarında olması eskinin kredisini yemesinden 5 yıl sonra bu günleri mumla ararlar bu kafayla giderlerse..
Cabrioleter üslubuna dikkat et!!!!sen onlara da akıl verde satış rekorları kırsınlar
Hondanın öncelik müşteri kitlesi yine honda Binici si garanti Süresi dolmadan aracını yenileyen de pek yok.5 yıl ya ***** hondanın yıl bazında garantisi ya da 150k km...
Ya mumkunse honda yi sevmeyin emanet bile binmeyin ok?
Biz demiyoruz ki dünyanın en iyi arabası sınıfında parasının arabası ve sorunsuz.o yüzden yine alınır satilir prim yapar...
ülkede bilim neden gelişmiyorun canlı örneğisiniz.
argüman nedir? nasıl ortaya konur? tez nasıl savunulur? tutarlılık, mantık ilkeleri nelerdir?
durum a diyorsunuz biz de neden a olmadığını argümanlarıyla sununca durum b diyorsunuz ama a=b diyorsunuz. sonra bunun böyle olmadığı ortaya konunca tipik bir hondacı gibi siz binmeyin, sevmeyin diyorsunuz. sorun honda da değil işte sahiplerinde. millet eleştirisi yapsa paranız yok alamıyorsunuz, honda şöyle honda böyle diyip milleti irite ettiğiniz için.
Önceki postlarıma bakarmısın alıntı Yapmayalım
civic 90 lılarda fiyat performans aracıydı zaten o zamanki 95-2000 yılları arasındaki modelleri şu anda hala yok satıyor piyasası çok çok iyi.. üst kasalarından bile iyi fiyatlara gidenleri oluyor çok çok temizleri.. bunun tek nedenide hondanın 90 yıllarda özellikle c segmenti sedan larda fazla rakibi yoktu hatta nerdeyse hiç rakibi yokdu.. vw de bora bile üretimde yoktu o bile 2000 yılında üretime girdi.. yani honda 90 lı yıllarda özellikle civic rakipsizdi..
şu anki 2000 liler sonrası güncel kasalar bence fiyat performans aracı değil çünkü şu anda aynı ligde çok sağlam hem yeni rakipleri var hyundai kia gibi hemde normalde c segmentinde olmayan markalar da artık o segmente girdi bilhassa premium markalar .. audi a3 sedan ,cla v.b gibi ..
hepside civic ile hemen hemen üç aşağı beş yukarı aynı fiyat aralığında ama malzeme kaliteleri iç ergonomileri civic den çok daha iyi..
o yüzden hondacılar o kadar kızmasın..
Honda dizelde geç kaldı yoksa toyota kia hyundai bu kadar palazlanmazdı :D
Honda k20a2 b16a2 f20c benim gözümde :D valla kimse kızmasın :D
Hatchback olani volvo'yu andirdi bana. Ama sedanindan daha cekici oldugu kesin. Jantlar berbat olmus.
yeni arabalara göre tasarım biraz daha hoş duruyor bence
Kızacak bir şey yok 90 lı yıllarda civic neyse rakibi corollo da oydu. o yıllarda üretilen efsane kasa denilen corollolar bugün hala peynir ekmek gibi yok satıyor bildiğin cumhuriyet altını yeni kasalar öyle aranmıyor ikinci elde prim yapmıyor tutmuyor.. toyota da dizelde çok geç kaldı tasarımlarıda batırdı bir ara piyasanın çok gerisinde kaldı rakiplerine..
2000 sonrası civic in ekmeğini çalan bence bora devamı jetta , hyunda i nin excelleri üretimden kaldırıp accentları üretime sokması , fransız ve almanların özellikle ufak hacimli dizellerde atağa geçmesi.. bunların hepsi hondayı geride bırakdı.. alman koreli fransızın en vare çeşit düşük ve yüksek hacimde dizelleri varken hondanın elle tutulur bir dizeli yoktu bir 2.2cdti vardı oda accorda bir yıl üretildi crv ye konuldu.. civicde 1.6 dizel aşırı geç geldi..
honda yeni kasa jantları cok cok kotu
Geçen gün bindim. En dolu versiyonu değildi ama.
İç mekan genişliği ve malzeme kalitesi ciddi oranda artmış önceki kasalara göre. Özellikle bir önceki kasa kalite sorunları yüzünden eleştiri alıyordu çok.
Dışarıdan eski kasa accord genişliğinde, C segmentinin sanırım en büyük aracı.
Türkiye'de getirirler mi bilmiyorum fakat, en üst donanımında wifi şarj özelliği falan var.
Ben beğendim, günlük alınır kullanılır. Sınıfında Mazda 3 ile beraber bana göre sınıf lideri olur.
Güzelde o jantlar kormetal gibi duruyor ya :)
Sonunda normal araçlar gibi bir göğüs dizayn etmişler ama yine uzay aracı gibi bir dış eski civiclerin havası kalmadı artık
FD 6 Hala tek :D bu kasa yüzünden daha yeni kasanın 3. yılı dolmadan başka yeni kasayı tanıttılar. Göğüs de dış dizaynda Fd6 derim hala. Bir Fd6 kullanıcısı olaraktan. Vtec 2 yi bile geride bıraktı bu son kasanın Fd6 yüzünden beğenilmemesinden istinaden. Yeni kasa 2012 lerle aynı fiyat 2010 modelleri :D hala yok satıyor 2. eli
Buda benim yavrucum.
http://i1205.photobucket.com/albums/...sz6o7yqja.jpeg
Arka kısmı Honda'ya hiç yakışmamış sanki başka bir marka
evet fark girmiş ama bir halt olmamış halen onun kanısındayım. vtec 2 bile hala çekici diye düşünüyorum
Yavru bir accord yapmışlar. :)
Vergi ve yakıt tüketimi sıkıntısından accord alamıyorduk güzel oldu. :)
1.5 lt 174 hp de Türkiye'ye gelirse tadından yenmez :)
O balta sapı vites değişmiş sonunda, koltuklar elektirkli olmuş, yol bilgisayarı ve multimedyayı cok geliştirmişler, 450 w ses sistemi konulmuş,trim ve döşemeler daha kaliteli görünüyor.
İç hacim genişletilmiş (bu konuda fb7 hayal kırıklıgıydı bende)
Ben çok begendim Japon muhendislerinin eline sağlık :)
Ayrıca kimse fd6 yı ilahlaştırmasıya çalışmasın.fd6 ve fb7 ikisinin de artı ve eksileri olabilir ama bence ikisi de ayrı güzel.
Videolardan gördüğüm kadarı ile içini beğendim ama dışı bence hayal kırıklığı olmuş
1.5 Turbo motorlu yeni Civic'in incelemesi (İngilizce)
Umarım TR'ye de bu motor gelir.
bu kafayla kesin bu motoru getirmezler simdiki motorla devam ederler
96/97 yıllarındaki euro kasa gibi buda ellerinde patlar benim görüşüm bi arabanın geçmişinden gelen aseleti olur çizgisi olur gitgide daha düzelteceklerine bozmuşlar..gerçi bizler geldikten 1-2 ay sonra gözlerimiz alışır yine kaldığımız yerden devam..