roadstar yada roadster kültürü türkiyede çok yaygın değil.. aile yapımıza ve yaşam tarzımızla uyuşmuyor ..
roadstar araba bencil arabasıdır araba sadece sahibini ister en fazla onun seviceği bir kişiyi o kadar.. bagaj desen yoktur yükü sevmez.. tamamen sahibi ve kendisiyle arasına hiç bir şey girmesini istemez.. sürüş keyfi çok güzeldir..
Türkiyede bu yüzden tutmaz fazla.. tutanda bellidir belli modeller yani roadster sınıfında ismini duyurmuş artık kemikleşmiş bir kullanıcı kesmi olan ikinci eli olan modellerdir..
fiat 124 tutmaz tabiki neden tutmaz birincisi dediğim gibi geleneksel artık kemikleşmiş roadsterler varken bu sınıf yeni modelleri kolay kolay hazmedemiyor.. bence gelenekselci bir sınıf fazla yenilikçiliğe açık bir sınıf değil..
ikincisi marka değeri buda bir gerçek ... fiat çok güzel üretmişdir ona eminim zaten bu alanda ustadırda spider falan şahanedir kaldıki alfada fiat spiderı 20 yıldan fazladır üretiyor gene istediği satışı hiç bir zaman yakalayamıyor..
kısaca fiat da beklenti rakam orantılıdır o rakamlarla satamaz tabiki .. adam gider ikinci el z4 alır mx5 alır slk alır alırda alır..
neyse kısaca ben tutucağını sanmam.. fiatın barchetta diye bir modeli vardı sanırım buda onun devamı tipi onu anımsattı bana kaderide ona benzemesinde ... genede bol şans dilerim.
şahsen roadster hastası bir insan olarak roadster araba alıcak olsam belli kült modellerin dışına asla çıkmazdım..