Bence sorun orda yollarda göremeyeceğiz 30-40 araç demek yatırımlık garajına çekecek binmeyecek kişilerin alması demek.
Printable View
yanlis anlama, tamamen sana katildigim icin boyle yazdim.
(tepem atarak yazdigim icin yanlis anlasilabilir)
vergi rezaleti 10 liralik arabayi 30-40 lira yapiyor
ama bu zirvaligi mantik hatasiyla (Yaris GR - 5 serisi kiyas gibi) devam ettirmek sonsuza dek zirvalamak istiyorum seklinde bir sey.
bu sistemle burada ancak bisiklet alinir
Yollarda görürüz. Pistte de görürüz. Ama malesef fiyat saçma olacak. Kur degismezse 4 e satılır.
amerika fiyatına baktım 49.000 dolar. Type R ise 45.000 dolar. Golf R ise 46.000 dolar Yani mantıken buradaki sıfır TypeR dan ve GolfR dan daha pahalı olması lazım? TypeR 4 milyon , Golf R 4.250.000 demek ki yaris 4.5 milyon civarı olur diye tahmin ediyorum.
Edit: Amerikada baktığım corolla imiş. Almanyadan baktım 47.500 euro fiyatı var, Golf R 53.000 euro Type R 58.000 Euro demek ki Golf R dan bir tık ucuz olacak. 4 milyon aynen en mantıklı tahmin.
düzelttim hocam haklısın.
Ben fiyatına rağmen çok iyi satış adetlerine ulaşacağını düşünüyorum. İşin içine fiyatlandırmayı sokmadan diğer araçlarla kıyaslamak istersek şu anda GR Yaris'e rakip olabilecek bir araç bence yok. Golf R ve A45S çok teknolojik, bugünün beklentilerini karşılayan araçlar. Type-R önden çekişli. Pistte Yaris'ten daha hızlı ama caddede ne olur bilemem. Ağırlık, boyut ve çekiş düzeni dezavantajı var. Yaris'in bu üçlüye kıyasla en büyük farkı rally homologation modeli olması. Bu arabanın rakibi Blob-Eye STI, EVO 8 MR, Celica GT-4 gibi old school araçlar. Zaten teknoloji ve sürüş hissiyatı bakımından en çok bu araçlara yakın.
IC Water Spray (retrofit)
Toyota GR Corolla IC water spray system #trending #shorts #toyotacorolla @Carnova_Official - YouTube
sti
https://www.youtube.com/watch?v=cQfi9MNJSB0
https://www.youtube.com/watch?v=FEkO...doaW5pIA%3D%3D
İngiltere'de bir firma 600 hp'e çıkarmış, gelirse belki bir örneğini de bizde görürüz. :D
bence günümüz araçlarında rakibi yok. tek başına, kendi zirvesinde oturuyor.
segment olarak rakibi, i20N ama i20N'den 8-10 gömlek üstte.
üst segment 8R ve 45S'lere kafa tutacak yapıda, kısa-orta pistlerde bunları zaten çok üzer zaten.
typeR'a göre de 4 çeker avantajı günlük hayatta çok kolaylık sağlar.
road legal ralli arabası almak isteyenler için üretilmiş inanılmaz keyifli bir araç yaris GR
İzmit pistinde çok acaip süreler yapabilir.
1599 cc olsaydı neler neler olurdu bizim ülkemiz için. olsun buna da şükür :)
Abi vergilendirme işine hiç girmemek lazım. :D Tam bir facia. 90'lardan kalma sistem.
Kesinlikle katılıyorum. i20N tamamen B-sınıfı bir otomobil ama GR Yaris'te durumlar farklı. Melez bir otomobil. Arkaya bağımsız süspansiyon koyabilmek için GR Corolla'nın şasisi kullanılmıştı diye biliyorum. Gerçekten rakipsiz bir otomobil.
Toyota GR Yaris - Wikipedia.
"The GR Yaris is available with four-wheel drive alongside other significant modifications which differentiate it from the five-door XP210-series Yaris, with the rear of the car being based upon the larger E210-series Corolla."