Verilen emege saygi duyarim ama elektrikli arabadan pek haz etmiyorum
Printable View
Verilen emege saygi duyarim ama elektrikli arabadan pek haz etmiyorum
çok iyi başarılarınızın devamını dilerim.
cok basarılı gercekteen arkadaslarla gurur duydum allah yollarını acık etsın
Elinize emeğinize sağlık bu tarz projelerin geliştirilip hayat bulması gerçekten çok güzel sizi tebrik ediyorum. Bende bu alanda olmasada Bözel bilgisayar programı geliştirerek ülkemize yararlı bir proje yapmaya çalışıyorum Bilgisayar Müh. bitirme projesi olarak.
Özellikle bu tarz konularda arkadaşlarımızın bilmediği çok önemli şeyler var. Örneğin sanırım Sanayi bakanlığının SANTEZ i hakkında bilgi sahibi değilsiniz sanırım. Mart ayında yeni başvurular var bence kaçırmayın ve başvurunuzu hemen yapın gerekli bilgiyi zaten sanayi bakanlığı sitesinden alabilirsiniz eminimki SanTez in projenize katkısı çok olacaktır.
Başarılarınızın devamını dilerim. Tamamen projeniz üretime geçtiği taktirde ve düşündüğüm güçler ile verimlilik yakalandığında basit bir araç alarak size dönüşüm için göndermek isterim.
Allah kolaylık versin yolunuz açık olsun.
Cihan Kirpik
Bunlar sevindirici çalışmalar. Başarılarınızın devamını dilerim.
hazır konu hortlamışken son varılan durum nedir bilgisi olan varmı.
Konuyu yeni görmüşken tebrik etmek isterim, gerçekten güzel bir işe imza atmışsınız.. Umarım herşey istediğiniz yönde şekillenir :)
Gönülden tebrik ederim..... Bu muhteşem projeyi gerçekleştirdiğiniz için.....
Atam'dan nacizane bir alıntı.....
"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
Emeğinize sağlık..
ayakta alkışlarım :bravo:
teşekkür butonunu hakedicek bir konu ... ellerinize emeklerinize sağlık gerçekten
2 aydır forumda yok arkadaş. bu proje ne aşamada kaldı yada devam ediyormu çok merak ediyorum. 65binliraya fluance almak istemediğimden özellikle meraktayım varmı bilgisi olan.
Gerçekten tebrikler inşallah dahada ileri seviyeye taşırsınız projenizi uygun fiyatlı ve verimli olduğu sürece yönelim çok olacaktır
ancak tebrik edilir çok zor bir proje.
Gerçekten tebrikler,teşekkürler ellerinize sağlık.Maalesef birilerinin dayısı halası para kazanmadıkça neredeyse hiç bir işe el atmaz oldu devletimiz bile..
hibe edilmemiş yegane sierra projesi emeğine sağlık ...
tebrikler çok başarılı ve çok sevindirici..
Hort olacak ama merak ettim, bir gelişme varmı, proje ne durumda ?
Araç söküldü proje iptal
neden söküldü ya, ne güzel projeydi, o kadar masraf yapılmış, yazık olmuş valla. Yurt dışında elektrikliye çevrilen çok güzel projeler var, keşke geliştirilseydi. Örnek araç hazırlandıktan sonrada bir mağaza açılıp elektriğe dönüşüm işine girilebilirdi. Motoru bitmiş, hurda sayılabilecek eski araçlar elektrikle tekrar can bulurdu, çok yazık olmuş. ev west firması beetle yapmış mesela, tabi ki çok daha yüksek bir bütçeyle yapılmış bir çalışma.
1963 Volkswagen Beetle Electric Car Conversion by EV West - YouTube
Bu kadar emeğe biri sahip çıkmamış. Tez için harcananlar çepten gitmiş anlaşıldığı kadarı ile. Okulda kendi hanesine bir tik atmış bizde elektrikli otomobil yapıldı diye. resimlere bakınca belliki amatörce yapılmış yani kopya mopya çekmemişler. bu meraklı ve bilgili arkadaşlara birileri destek olsaydı belki ileride yapacakları işlerde daha ciddi olmaları sağlanırdı.
Bir mesajda destek alsaydınız gibi bir şey vardı, almamaları iyi olmuş destek veren kurumda hanesine bir tik atacaktı 'biz elektrikli otomobile destek verdik' diye. 5 verip 500 verdik deyip seneye ödeneklerini arttırırken genç girişimciler sürünmeye yada eziyet çekmeye devam edeceklerdi.
ben olsam gazetelere bir basın bülteni hazırlayıp bunu haber yaptırıdım. ilk deneme için bile mal oluş rakkamı uygun. bu tarz bir haber ilgi çekecektir. Ama ne yazıkki işleyişi bilmek girişimcinin işi değil. bu yüzden bu şekilde yüzlerce proje çöpe giderken bazı kopyalar veya gecekondu tarzı üretimler medyatik adamların elinde ulaşılamayacak kadar pahalı fiyatlarla alıcı bulabiliyor.
araba ramodaydı en son benzinli motor koyduydu :)
ikinci el araçların dönüşümünde sorun var trafiğe çıkamıyorlar. izmirde bu işi yapan firma vardı çok uğraştı ama patent alamadı. biz kontrol edemeyiz bilgimiz yok gibi saçma bişeyler sundu , hükümetmi, tubitakmı ? tam emin değilim. Almanya dan alınan belgeleleride kabul etmediler. Sıfır araçta dönüşüm yapılırsa sıkıntı yokmus sanırım. Trafiğe çıkış izni alabiliyormuş.
Sizi tebrik ederim arkadaşlar umarım geliştirme ve test aşamalarını da bizlerle paylaşırsınız, tabi siz bu işi ilerletip başarılı bir seviyeye gelmeniz tabiki yatırımcılar tarafından takip ediliyordur aman patent olayını tez sunumundan önce alın derim,
Tebrikler arkadaslar cok guzel bi çalışma olmuş başarılarınızın devamını dilerim