|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: "x32xe & x20xev" "CDX & GT"
|
3 ay önce vectra 2.5 v6 (x25xe) da piston kırmama sebep 3.0 omega kol+krank+egzantrik ve 3.2 frontera pistonlar kullandım. Beyin ve tesisat eski motora ait.
Soruma gelince; Bu %30a yakın hacim artışını beyin şimdilik tolore eder die fazla sıkıştırmadan ve abartmadan kullandım. Düşüncem debi ve o2 fakire bırakmaz idi. Şimdi mapı tune edicez, sizce bu araçta eski yazılım mı kullanmalıyım yoksa aynı beyinin 3.0 için bulunan yazılımını tune edipmi?? Tavsiyelerinizi bekliyorum. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
Otomobil: Sıralı VI
|
sonuc olarak aracın 2.5 litreden 3.0 litreye cıktı yanlıs anlamadıysam bu da yeni bir ayarı gerektirir cunku artan hacimden dolayı iceriye daha fazla hava emebiliyorsun fakat eski yazılım ile puskurttugun benzin miktarı aynı kalıyor bu da aracının fakire kalmasına sebep olur, aracındaki beyinin bu aradaki farkı tolere edecek kadar mudehalede bulanabilecegini sanmıyorum acıkcası.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Otomobil: :)
|
Ben arabamı s2000 2 litrede 2.2. Litreye çıkartmama rağmen deli gibi fakir oldu araba sen fema fakir geziyosundur durumu geçici olsrsk kontrol altına almak için regülatör kullanmanı ve ondan sonrada gerekli tune işlemini yapmanı tavsiye ederim.
__________________________________ ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Misafir
|
Yazılımınız tamamen custom şekilde yapılmalıdır. Hani şu arabanın yazılımı bu arabanın yazılımından ziyade, o aracın orjinal yazılımı üzerinden yola çıkılarak tüm değişiklikler göze alınıp sanki o aracın öyle bir versiyonu varmışçasına yepyeni bir yazılım yapılmalıdır.
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Evet hacim 3200cc, fakire kalır die fazla yüklenmiyorum...
Geri dönüş borusunu biraz ezdim ve Walbro 255lbh benzın pompası kullandım. Yani 3.0 veya 3.2 nın mapını tune etmeden şimdiki yazılımı tune edelim?? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
geri dönüş borusunu ezmen enjektörlere gelen benzin basıncında düşüşede neden olabilir rahat ilerleyemeyen benzin akışta düzensizlik yaratabilir, basınç kayıplarını artırmışsın aslında yaptığın işlemle düzeltsen daha iyi olur
wideband takıp 3 yada 3.2 önemli değil uygun bir şekilde ecu izin verdiğince yeniden yapın mapinizi __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Misafir
|
Aynen senna doğru açıklamış. Siz o eziği düzeltin. Wideband kullanarak orjinal yazılımdan yola çıkın. Kolay gelsin.
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: a3 1.8T
|
peki hacmi arttirdigimiz zaman yaninda bir kompresyonu degistirirsek , standart yazilimda ne gibi sonuclar verir araba ? yani rölantisinde düzensizlik yada devir bandinda ne gibi sacmalamalar göze carpar ?
__________________________________ !! Yngwie J. Malmsteen !! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
benzin ve ateşleme avansı hacim ve sıkıştırma için uygun olduğu bölgelerde sorun yaşamayabilirsiniz fakat yetmediği kısımlarda detonasyon performans düşüklüğü ve en önemlisi eğer yüksek limitte bir motor ise(yüksek komp. oranı, aşırı besleme vs) motoru kırma riskiniz yüksek olur rölantide düzensizlik falan yapılan işleme göre değişebilir fakat standart yazılımla yapılmaması gereken bir şey bence, yaptığınız işlemleri çöpe atmak gibi birşey oluyor bu
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Misafir
|
Eğer motor düzgün stroke edildiyse bence bir problem olmayacaktır. Yazılım şu durumda sizin eliniz ayağınız. Yazılım yapıldıktan sonra verim alınmıyorsa veya problem oluyorsa o zaman diğer değişkenlere yönelmek daha mantıklı bence.
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Bencej enjektörde yetmiyecektir. 3200 cc hacim 2500 cc hacime göre ciddi büyük. Omega 3.0 enjektörleri yada yeterli gelicek daha büyük enjektörlerde takılmalı map yapılmadan önce.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
Kapaklarınız da mı 3.0 kapakları?
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Yanılmıyorsam 2.5 ve 3.0 kapakları aynı idi. Zaten egzantirikler de birebir oluyor.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
Ben subaplar ve portlar daha büyüktür diye düşünmüştüm
|
|
|
|
|
|
#15 | |||
![]()
|
Dün kwp2000 den obd2 ile beyne müdahele etmeye çalıştık ama motronic 2.8.3 oldugu için buna şansımız olmayınca empromu söküp orjinal mapı aldık ve elimizdeki tune edilmiş bi kaç dosyayı yüklemeye çalıştık ama uyum saglamadı, hatta debimetreyi yaktık sanırım tech2de debi hata veriyor.
Aynı modelin 3.0 ve 3.2 versiyonlarındaki maplar tamamen uyumsuz çıktı, 2.5 128kb elimizdeki 3.0 64kb, 3.2 ise 256kb boyuta sahipti. Elimizdeki orjinali tekrar yükledik. Bayram ertesi emme manifoldunu komple degiştiricem, elimde 3.0 ın çift kelebekli daha kısa manifoldu var. Bu manifolda enjektör yolunuda degiştirmem lazım yenisine regulatörü degiştirerek ve devam edelim ozaman ![]() ![]() Evet üst kapaklarda 3.0 ve çok farklılıklar var ![]() Farklı olması benim gerçekten çok işime yarıyor bunun için aracı toparladım yoksa hurda halinde durması daha çok işime gelirdi. Farklılıkları ise; Egsoz subabları sodyum ihtiva eder ve 100C de sıvılaşan sodyum subabaların yüksek ısıya maruz kalmasını önler ![]() A3 ve G3 kodlu egzantirkler ise İrmscher tarafından modifiye edilmiş yüksek dereceli egzantriklerdir ki x25xe için bulunmaz nimettir. Subab ve portlar tamamen aynı ölçüde yukarda bahsettigim gibi farklılıklar mevcut sadece Şimdi elimde ECM2001 ve orjinal mapımız var ve 2 saattir inceliyorum, bu işte motor kırmakta olsa sonuç bişeylere kendim ulaşmak istiyorum, tune etmekte yardımcı olabilecek arkdaşımız varsa kendilerinden yardımlarını bekliyorum. |
|||
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Focus 1.6Tİ-vct, BMW e90
|
kayhan bence usta eller önemlı yazlım ısınde dedıgın gibi kırma rıskı var, prof bı yardımla yazlıma mudahele edın bence..
__________________________________ Straights are for fast cars, but turns are for handling cars Best handling FWD car replica Focus St
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
![]() bak bi demimetreye maal oldu bu iş ama ögrenicez die ümit ediyorum, programı 3 saattir kurcalıyorum ve becerebilirsek çok güzel olacak. Bu arada tabiiki uzman arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum hem aydınlatır hemde yardımcı olurlarsa sewinicem. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
2.5 ve 3litre olan motorlarin blok yukseklikleri ayni mi?
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
|
|