|
|
#1 | |||
|
Misafir
|
Avrupanın ilk direk enjeksiyonlu arabası olarakta bilinen F5R motoruna sahip Megane Coupe 2.0 ide aracım için yaptığım stand-alone veyahut piggy-back araştırmaları sonuçsuz kaldı . Klasik , fuel-air ratio ayarlayan ve bence para tuzaklarından başka birşey olmayan sistemler dışında atmosferik araçlar için ateşleme avansını değiştirebilen ( + avans veren ) ve Renault'un direk enjeksiyon sistemi ile uyumlu bir tavsiye veyahut bilginiz varsa çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler .
Son Düzenleyen SENATOR1979; 05-03-2009 15:26. |
|||
|
|
|
#2 |
![]() |
biraz komplike ama megasquirt ecu yu tvsiye ederim biraz bilgi gerektiriyor montjlamak takıp arabayı yürütmek için
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Misafir
|
'' Megasquirt ecu '' sistem olarak stand-alone bir ürünmü yoksa piggy-back' mi ?
Ürün hakkında detaylı bilginiz varmı ? |
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
stand-alone
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Misafir
|
hayır ya
powerchip'in İDE'ye yazılımı war 10-15 HP'lerden bahsediliyordu.... |
|
|
|
#6 |
|
Misafir
|
Powerchip'in İDE'ye yazılımı var gibi gözüküyor ancak motor olarak değerler sadece Laguna'da var gibi yazılmış . Bildiğim kadarı ile ülkeden ülkeye farklılıklar olabilmeside mümkün ancak İDE motor sadece Megane Coupe'de kullanıldı .
Bu arada '' Megasquirt ecu '' hakkında farklı fikirler var , detaylara vakıf bir üye varmı ? |
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: '00 impreza gt , '08 gsx 650f
|
megasquırt hakkında bilgiyi boostedpug isimli üyeden ayrıntılı olarak alabilirsin
__________________________________ subi & suzi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Misafir
|
Teşekkürler .
|
|
|
|
#9 | |
|
Misafir
|
powerchip , kat. iptali , simota filtre kiti SS komple egzosla 167 dyno werisi olan war ... yurt dışında alanlar war forumda ondan soyluyorum... İDE' hassastır ole beyin ile yazılım haricinde oynamanı tawsiye etmem..... |
|
|
|
|
#10 |
|
Misafir
|
İDE gerçekten hassas , bu konuya fazlası ile vakıfım . Daha aracı alır almaz manual'ını internetten indirmiş ve ne kadar hassas olduğunu okumuştum . Zaten amacım aracın bütün haritasını değiştirmek değil , sadece ateşleme avansını yüksek sıkıştırmanın izin verdiği kadar 1-2 derece yukarı çekmek . Türk işi abuk uygulamalarla ,yeterince kuvvetli ve bir o kadarda hızlı oran aracı ,daha fazla mıncıklamanın gereği yok diye düşünüyorum .
|
|
|
|
#11 |
|
Misafir
|
powerchip yaptır dewam et
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
dostum eski laguna 140 hp olanlarda F5R dır ide makinalıdır onlar zaten 136 hp dir RXT diye degil
2.0 S diye gecer o lagunalar gelelim soruna ide makina için chip falan düşünme derim reno nun gercekten önü kapalı tek makinası bunun yerine F4R yada F7R a geciş yapsan daha iyi olur hatta hiç ugraşmasan cok daha mutlu kalırsın __________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Misafir
|
Tavsiyeler için teşekkür ederim.
Siz zaten Renault Laguna ile bayağı bir uğraştınız , bu aracı çok iyi biliyorsunuz . Bu arada eski bir Laguna ( 1999 Rxt ) kullanıcısı olarak 1995- 1999 modellerde baktığım kadarı ile hiç F5R motor görmedim , Laguna 1, faz 1 ( 2.0 16 v makineler için konuşuyorum ) Hatta Türkiye'deki Autoshow ve Otohaber testlerindeki 2.0 16 v makinelerinde hepsi N7Q idiki bu testlerin 1'inde Ethem Genim'de vardı. Bu motorlar zaten 102 kw olarak geçiyor ki Renault 140 hp olarak yazmasına rağmen aslında 136 -138 hp idiler . 2000 senesinde Megane Coupe'lerde görülen F5R motorunu Google'danda araştırmama rağmen ürünün ortaya çıktığı söylenen 1999 senesinden önce göremedim. F7R , motor olarak 10 bg daha güçlü olmasına rağmen 0-100 km testlerinde F5R'den salise bazında daha hızlı . Yakıt tüketimi konusunda ise çok daha bonkör . Aslına bakacak olursanız , yeni nesil motorların hepsi direk enjeksiyonlu olarak piyasaya çıktığı için bende kendi araçlarına meraklı ve o aracı farklı hale getirmeye çalışan otomobil severler gibi , değişik ve denenmemiş birşey yapmaya çabalıyorum. |
|
|
|
#14 |
|
Misafir
|
değişik we denenmemiş değil TR'De dereceli egzantirikli İDE bile war gümüş bilirmisin?
dynoda 170 hp werior fean diolardı |
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: F7R Turbo & Leon
|
ben F7R motorlu aracımda megasquirt beyin kullanacağım.
ide ilede uyumlu.. Şu anda beynim yapılıyor araca uygun şekilde firmada... yardımcı olabilirim... resmi ms firmaları; http://bgsoflex.com/megasquirt.html http://www.msefi.com/index.php http://www.diyautotune.com/ __________________________________ Get ready, get set, let's roll Road warrior in a bit of petrol Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow Son Düzenleyen xxozanxx; 10-03-2009 14:49. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Misafir
|
perf./maliyet oranı ne alemde ozan ?
|
|
|
|
#17 |
|
Misafir
|
Gümüş İde 'de sahibinin dediğine göre Onno'nun yaptığı bir chip var . Egzantrik olarak kendi orjinal egzantriğini işleyen Türkiye'de bildiğim kadarı ile sadece Hüner Kamşaft var . ( İde için egzantrik olmadığını bildiğim için yazıyorum ) . O da '' 25 bg'e kadar güç verdiririm ! '' diye sallayıp duruyor . Ben dyno'da en fazla 10 bg aldığımı biliyorum Renault Laguna N7Q makine için . ( Hemde Unichip ayarları ile ) .
Megasquirt denen ve 2.sinde avanslarıda kontrol edebilen bu elektronik device için bilgi ve yardım alabilirsem gerçekten çok sevinirim . |
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: jdmek20 haram beygir & new kangooR & mercedesEclasse
|
F5R ın torku daha yuksektir F7R a göre
__________________________________ insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Misafir
|
ewt ole direkt enjeksiyon old. için aslında ide'nin stock'dan gidşi de old. iyidir ....
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|