|
|
#1 | |||
![]() |
cumartesiden beri bir haller oldu afr'ye. rölantide ve vakumdayken araba aşırı zengin çalışıyor. vakumdan pozitife geçerken afr iyice düşüyor 10'un bile altına iniyor. pozitife geçtikten sonra tam boost gelince beklediğimiz afr'ye oturuyor( tam boost 11.8 12 civarı). ısınınca rölantide 14.5 14.7 olan afr şimdi 11-11.5 civarı. daha önce %20 sabit gaz giderken afr 12.5-13 civarıyken şimdi 10-11 arası kalıyor. özellikle 2800rpm civarı düşük viteslerde afr 10'un altına düşüyor. sanırım o2 sensörü 2800-3200 rpmden sonra openloopa geçiyor yanlış bilmiyorsam. benim aklımda o2 sensörü veya aem f/ic 'in map sensörünün bozulmuş olabileceği var . o2 bozulmuşsa hallolur da fic'in onboard map'i gitmişse nolur bilemiyorum
__________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Audi A4 2.0TFSİ ,Golf 1.4TSİ ,Ford Focus TDCİ ,Audi A4 GTR :)
|
Boost veya vakum kaçağı varmı onu kontrol et derim ilk önce ...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
TechWorks
Otomobil: Civic ekk2 K20A swap
|
__________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
dün kontrol ettim kaçak yok gibi sanki
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
8 aydır sıcaklığa bağlı ufak dalgalanmalar dışında iyi giden afr 3 gündür sapıttı
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechWorks
|
kahrolsun aem yaşasın oem
__________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
en güzeli orijinal beyni flashlayıp kullanmak ama o olanağımız yok ankara'da. yoksa orijinal beynimiz reprogrammable
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
komik olucak belki ama bizde geçen hafta ayar yaptık şu 3-4 gündür az gazda giderken zengine kalıyor yüke bindiğinde tam istediğimiz gibi oluyor
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Otomobil: Tegrahawk
|
yaza göre yeniden arabaları ayar yapın
RCKİD kardeşim keşke kendi beynine ayar yaptırsaydın
__________________________________ 5.3 sec..
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: CupRa
|
Ayar 97 oktana göre ayarı değiştirdiniz mi?Yada sensör gıtmış de olabılır.Aynı dalgalanmalar bende de vardı en son sensör gıttı.
__________________________________ ---BTU cupra---
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Audi A4 2.0TFSİ ,Golf 1.4TSİ ,Ford Focus TDCİ ,Audi A4 GTR :)
|
Zengin ve fakir çalışmanın sebebi genelde FPR hattında kaçaktan yada turbo ile silindir arasındaki kaçaktan meydana gelir ,özellikle emme manifoldu contası ve turboya kadar olan hattı kontrol etmelisin nasıl kontrol ettin bilmiyorum fakat gözle görmen mümkün değil ufak bi kaçak olabilir.
|
|
|
|
|
|
#12 | |||
![]() |
|||
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
ya sorma benim afr de selçuk arabaya bindiğinde şaşırıyo mis gibi afr adam oturunca sapıtıyo
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
en son diagnostic'e bağlayıp arayıp orjinal sensörlerinde bozukluk var mı ona bakıcam, problem çıkmazsa fic'in map sensörü düzgün çalışıyor mu ona bakıcam. önereceğiniz başka yöntem var mıdır?
|
|
|
|
|
#15 |
|
TechTurkey
|
o2 olabilir bukadar zengin çalışma coolant tan olabilir yaza göre diğe birşey yok yaza göre correctionlar var orjinal beyin saten onları veriyor ama YÜKSEK ihtimal o2 yanlış senin yani tamamiyle irtibbati kopmamış ama yanlış okuyor
AYRICA orijinal beyinde Boost haritasımı varda orjinale ayar yaptınız siz öle ya RCkid pls sen söleme yahu __________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
gazlarken zevten ellerin karışıodu
hergün ELLERSEN sağını solunu olucağı o
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#17 |
|
TechWorks
|
vallaha elleşmedim
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]() |
keşke orjina beyni aşırı besleme için ayarlayabilsek de onu kullanabilsek dedik, yoksa orjinal beyne bir müdahelemiz yok tabiki __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: a3 1.8T
|
ilginc bir sekilde son 1 haftadir bendede ayni problem var.araba olmasi gerektiginden cok zengin calisiyor.rölantide falan normal ancak boost geldikten sonra cok zengine dusuyor.ama bunu her sefer yapmiyor , mesela 5 sefer gaza yüklenildiginde 2 kere falan yapiyor.önce kacak varmi diye aradim taradim kelepceleri fln kontrol ettim bir sey bulamadim , su anki olabilecek durumlar : MAF, O2 Sensor, coolant temp sensor...ama bunlari degistirmeden bozuk olup olmadigini anlama yolumuz varmi ? (hic biri bir hata kodu vermiyor bozuk veya eksik ölçüyor olsa bile)...
__________________________________ !! Yngwie J. Malmsteen !! |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |