|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: INTEGRA
|
Arabamı boyaya verdiğimin akşamı çalışarak giden araba
Kapı içlerinin sökülmesi ile akşamı çalışmamaya başladı. Sorun distiribitöre kadar elektrik geliyor fakat distiribitör ateşleme yapmıyor. İlk etapta bobini değiştirdik denedik çalışmadı. Modülü değiştirdik gene çalışmadı. Önceki bobini ile çok kısık bir ateşleme yapıyordu ama şimdi o da yok. Tüm bu çalışmaları elektrikçim ile yaptık. öyle boş kasap bir elektrikçi değildir kendisi. Sonra Radar Honda Şeref usta'dan telefon ile yardım aldık ama sonuç gene çalışmadı. Sonra ben beyini açtım. Işık yanıyor yarım kontakta sönüyor normal ama içini açtığımızda bir bölümün oksitlendiğini gördük ve mapping i yapan Cem daha önce de orada oksit olduğunu ve temizlediğini söyledi. Neyse bu oksit sonucu zener denen bir dirençi kaybettik malesef ![]() Bunun karaköyde bulacağımızı öğrendik. Şu an elektrikçim ECU yu beyinciye götürüyor, tamir edilecek ve Sonra RADAR HONDA'ya uğrayıp yeni bir modül, Yeni bir bobin ve başka bir komple distiribitör alacak. Benzin geliyor ve bütün sigortalar sağlam. Direksiyon ve kaput altındaki bütün sigortalar teker teker kontrol edildi. Herhangi bir sorun görünmüyor. Akü sağlam. Ayrıca belirtmek istediğim mapping den önce yarım marşta alan araba mapping ten sonra 2 3 turda anca alıyordu. Bununla ilgisi varmıdır bu çalışmamanın bilmiyorum... Özellikle Tegcilerin fikirlerini bekliyorum. Teşekkürler |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
üzücü ve sıkıntılı bir olay. inşallah kısa zamanda çözersiniz.
her yaşanan problem bir tecrubedir bu sorunda da bilginize bilgi katacak çok şey öğreneceksiniz olayun iyi tarafından bakmaya çalışıyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
|
biz "hassssss..........." olacağız
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Subaru Forester
|
çalışmaması oksitlenmeden kaynaklanıyordur buyuk ihtimal. beyın sorununu cozdukten sonra parça al değiştir bence.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
şu an benim bütçem yetmez. O yüzden Şeref Usta'dan Allah razı olsun konsiye alıp deniyoruz. O olmasa bitiğim valla. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]() |
sende hatırlıyosundur abi o gün oralardaydım bende şimdi gözümün önünde canlandı anılar birden cem abi üst katta uğraşırken dalga geçmiştim hatta oksit vardı ve sprey gibi bişeyle komple yıkamıştı beyini elinde bide diş fırçası temizliyodu
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
allah kolaylık versin. seref usta bir nimet valla. benim hiç işim olmadı ama etraftan duyduklarım yeter. dediğim gibi beyindeki sorun çözulmeden çabalamak nafile olucak. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
Beyini tinerle yıkadığını hatırladım ama oksiti hala hatırlamadım... Yaklaşık 1-1.5 ay önce temizlenen beyin gene oksit yapmış ? Sorun umarım budur... Ama tedbirimizi almamız lazım. Bunu; bu hafta uzun yola çıkacaktım ailece yolda yapsaydı ne yapardım ? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]() |
aile ile zor tabi bide gerçi duş olayını hatırlıyosun sende yukarıdaydın fazla anlamam ama beynin kapağı falan gevşek kalmasın ne bilim soketlerin ordan falan uğraştığımız işler safi boş işler yaw
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
Boya bitti araba çalışmıyor amk. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
12:40 itibari ile çalıştırdık.
ECU daki oksitlenme + Distiribitör modülünden kaynaklanıyormuş... |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: '74 Camaro, Turbo Brabus
|
geçmiş olsun
__________________________________ 74 model sehpa... |
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
çözdüğünüze sevindim
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: stroked Del-sol
|
bazen arabalarda özellikle integralarda saç baş yolduran sorunlar çıkabiliyor bi arkadaşımda yuine integra şeref abide yakından bilir distributorun işinde bir vida kopup kısadevre yapıyor ve bu hat boyu şlerleyip ecuda bir direnci yakıyor ama bu anlaşılana kadar tabi herkes 5 er kilo weriyor tez zamanda hallolması dileği ile
__________________________________ Who said del slow??? |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
Teşekkürler...
Çok sağol, teşekkür ederim,...
Tek bir sorun olsa Amenna... Ama böyle 2 problem aynı anda yaşanınca gerçekten kafa patlatıyorsun
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: dci
|
geçmiş olsun kerem , hepinizin eline sağlık...
![]() yarım marş ve map sonrası 3-4 tur marş olayı ne oldu bu arada? |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
akşam gidip bakacağım. Büyük ihtimal buji ve tırnak aralığından kaynaklanıyor o durum. Orjinal bujisini (NKG ZFR5F-11 Ya da ZFR6F-11) bulup tırnak aralığını 110 mikron (1.1mm) olarak takıp bakacağım. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Ae86 Levin 4a - Ae86 Levin Sedan 4age
|
Çok geçmiş olsun çözüldüğüne sevindim.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
yeni bujı takmıştınız kısa gelmişti sonra yenısıyle değiştirmiştin odamı yanlış olmuş.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 07:01 ::::

olayun iyi tarafından bakmaya çalışıyorum.