|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Black Vtec2 - Red Del Sol VTI
|
Bu aletin tam olarak görevi nedir? yani O2 sensörünü aldatıyo ok orası tamam peki aldatıyo derken sadece motor ışığı yanıp yanmaması konusunda mı artısı var? yani araca güç arttırımı vs için bi external parça takıldığı zaman araç arıza ışığı yakıyorsa ve bu sırada motor kendini korumaya alıyor dediğimiz durumlarda ışığı söndürerek mi işe yarıyor? bu mudur yoksa başka faydalı bi numarası var mı?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Polo 1.6 TDi
|
benim arabamda kat iptalinden sonra ariza isigini sondurmeye garanti vermiyordu iskender, Oz' bu o2 simulatorleri tavsiye etmisti ariza isigini sondurmek icin.. henuz deneyemedik.. tek bildigim esprisi isigin yanmamasini saglamak..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
adi ustunde iste simulator , yaniltici , ariza algilamiyor beyin.
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
|
bu ürünün fiyatı nedir ?
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
60~70 dolar gibi..
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechTurkey
|
hımm ,
bu sabit bir lambda sinyali üretiyor sadece değilmi ? bir ayarı varmı ? __________________________________ |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Bu ürünü kullananlar var çokta memnunlar egzoz kat iptali v.s gibi işlemlerde arıza ışığını söndürüyor.Yani bi çeşit yanıltıcıda diyebiliriz.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
TechTurkey
|
![]() buralardan inceleyebilirsiniz, http://www.bobblick.com/techref/proj...sim/o2sim.html http://www.freeinfosociety.com/elect...ew.php?id=2091 __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206Gti
|
güzel kaynaklar. herangi bir potans vs yok şemada.sabitbir gerilim üretiyor. oksijen sensörü yine çalışıyor ama sensörün data kablosu direnç ile pasifleniyor.direnç ardından paralel devrenin sinyal kablosu girior.
dar band geniş bansfark ediyormu acaba.? üretilen gerilim ne? denemek çalıştrmak lazım.oldukça ucu dir devre. hazır oksijen sensörüm bozuk iken yapabilirim
__________________________________ kimse beni sevmiiiii
Son Düzenleyen Murat; 02-11-2009 18:12. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
malzemeler hazır.bir sorun çıkmazsa hafta içi yaparım. osioskop testini geçerse, hafta sonu araç üstünde denerim. afr ile falan etkilerin kontrol eder yazarım...
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Black Vtec2 - Red Del Sol VTI
|
bilgiler için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Ford
|
Sabit voltaj verirseniz orta vadede (1-2 hafta gibi) gene arıza lambası yanar.
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
sabit değil.sanırım 0-740mv arası kare dalga oluşturuyor devre.sensör sökülmüyor. sadece data hattı yenileniyor. o nedenle herhangi bir arıza yakmak için sorun oluşmuyor.herşey yolundaymış gibi görünüyor.
ayrıca bende 3 aftadır komple skülmüş durumda sensör.herhangi bir ışık yanmadı.tab makineden makineye değişir
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
TechTurkey
|
bu şema o kadar eskidiki , yanlışım yoksa en az 10 senelik vardır
555 ile yapılan basit bir kare dalga üreteci başka hiç kimse bir devre vermedimi internete geçen zaman içinde yahu , gerçi işe yarıyorsa amerikayı baştan keşfetmeninde alemi yok __________________________________ |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
vardır sende arşivde falan?
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
yok valla ama dediğim gibi işe yarıyorsa fazla üzerine düşmeninde alemi yok
yani bunu mikroişlemciyle yapsak ne kazanırız ? veya başka şekilde , bence gereksiz , ha bunun çalışması problemli veya eksikleri varsa o başka ,denemedim ben . dur ben bunu çalıştırıp sana çıkış sinyal sonucunu scoptan göstereyim en iyisi
__________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 04-11-2009 07:50. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Focus Mk2 Ghia 1.6 tdci/Mondeo Mk2 2.0 Ghia
|
benim arıza lambasını söndürür mü bu cihaz kimse söndüremiyor o kadar iddialı bir otomobile sahibim ne yazık ki
__________________________________ Oktaykan Power |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: civic d14z2
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
TechTurkey
|
evet devreyi kurdum çalışıyor ,
ayarladığınız değere göre çıkış sinyali değişiyor , aşağıdaki videoda ayar potunu en soldan en sağa doğru çevirdim . yanlız bunda çıkış voltaj ayarı yok ,o sorun çıkarabilir , yani çıkış sinyali ile oynuyoruz ama voltaj hep sabit, yani 0 ile 1 volt arası . tam ortadayken çıkış sinyali 0.9hz .. http://video.yahoo.com/watch/6345298/16458929 __________________________________ |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|