|
|
#1 | |||
|
Misafir
|
vtı araca bi arkadasım hondata s300 beyin ile stg2 egzantrikli ayarlı kasnaklı araca tımıng beyinden ayarlanabiliyomuş?benim bildiğim tımıng ayarı kasnak üzerinden yapılmıyormu?bilgilerinizi paylaşırmısınız
|
|||
|
|
|
#2 |
|
Otomobil: Tegrahawk
|
o timing kasnaktan yapılan değil distributorden yapılan timing sadece beyinde istediğin zamana kitliyor ona göre avans tabancasından ayar yapıyorsun
__________________________________ 5.3 sec..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Misafir
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
mesala standart vtecte 16 derecedir beyinden 16 ya sabitliyosun avansa tabancasıylada kasnaktan 16 ya gelene kadar distributorle rotara veya avansa yatırıp yerine getiriyorsun..bu kadar
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
kafam karıştı avansı ayarlamak ? timing yapmak ?
soru hangisi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
kanka arkadaşın diğer sorduğu ayarlı kasnakla yaptığımız timing ayarı bu başka bir şey
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Misafir
|
[QUOTE=stlegal;1122857]kanka arkadaşın diğer sorduğu ayarlı kasnakla yaptığımız timing ayarı bu başka bir şey
[/QUObilgileriniz için sağolun,kasnakla yapılan tımıng ayarı nasıl oluyor?biraz fazla sordum heralde bilgilerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum..
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
ateşleme timingi avans değeri oluyor beyınden ve manuel de distb den yapılılabılıor
egzantrıklerın timingi kasnakla sentesıyle oynanıyor. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Misafir
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: civic
|
varyatorlu arabalarda emmenın egzantrık acılarını beyıden ayarlıyabılıyosun.onun ıcın kasnaga gerek yok
Son Düzenleyen orcuns; 25-01-2010 15:50. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Misafir
|
bide şu var arkadaslar skunk2 stg2 egzantrıklı vtı 'a aem ayarlı kasnak takılsa herhangi bir problem olurmu? yoksa kasnaklardamı skunk2 olmalı?
|
|
|
|
#12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Misafir
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: turbotegvtec.........
|
bahsettiğiniz konuyla ilgili bir bölümde ben neptune un içinde gördüm...çok anlamadığım için anlam verememiştim...rpm based dwell control diye bir şey var...orda rpm e göre cam angle ayarı ile ilgili bir bölüm var....ama ne işe yarar bende bilmiyorum ? ...üstadlar biliyordur
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
The ignition dwell angle determines the amount of time the ignition coil charges before discharging to the spark plug. Up to a point, a longer charge time will result in a higher voltage spark.
Note that increasing the coil charge time will increase the temperature of the coil. This is an advanced table - only change if you are sure of the effects ignition dwell angle KAPACA zamanlama bobin ateşlemeden önce yüksek değerler yüksek voltaj verir.fakat bu değeri arttırmak boboinin ısımasına sebeptir gibi kısaca
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: turbotegvtec.........
|
işin timingle felan alakası yokmuş demekki
teşekkürler cem.......
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Misafir
|
bu tımıng ayarıyla s300 arasındaki bağ hakkındaki konu ile ilgili bu işin uzmanı OZ bey'dende yorumlarını bekliorum kısacası
|
|
|
|
#19 |
|
is icin gerekenler ...
-Avans tabancasi (flashli) - avansi istedign orana sabitlemek icin ..mekanik olarak .. -Komperator - Egzantrik lerin derecesine gore TDC BTDC vs gibi oranlari var , ordan `peak lift` e gore verilen dereceyi .. krank kasnaginin uzerine yapistirilan `degree wheel` yardimyla kasnaklari derecelendirp ayarlamak .. -Programmable ECU -- -iyi bir Tuner .. tabi dyno da işi tam yaptırır
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 07:49 ::::

bilgilerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum..