|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
arkadaşlar, hangi araçların ecu larında hız (speed) çıkışı var ?
en azından bildiklerinizi bile yazsanız işime yarardı . çoğunda rpm çıkışı var zaten , bazılarında speed yani vss çıkışıda oluyor , mesela 106GTI da var sanırım . __________________________________ |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
200sx serisinde komple var
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
106 gti da vss den hem göstergeye hemde ecuya hız girişi oluyor ama ecuyu sökünce vss çalışıyor göstergede çalışıyor
vss nin ecuya girme sebebide obd2 ye sinyal gönderdiğinden olabilir __________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Honda 92.95 96.00 lerde de var
__________________________________ R-Turbo Kalbimizdesin.... |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: subaru's
|
subarularin tamaminda var.
__________________________________ Guc; Bilgi ve Tecrubedir. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: var
|
bizimkilerde varmı hakan abi?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Ford Focus
|
Ford EEC5 de var Focus için 1.6 düzde 4, 1.6 otomatik ve 2.0 da 28 numaralı pinler.
__________________________________ Sevmiyorum kendimi... Sevmem ben öyle herkesin sevdiği şeyleri... |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
106 saxo quicklerde felan ecuya hız bilgisi gier ama çıkış yok malesef gösterge direk vss ye bağlı
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechTurkey
|
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
hımm demekki yanlış düşünmüşüm ben.
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
hayır Speed input tan alabilrisin nede3n output istiyorsunki
input output aynı sey abi
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: clio rs 172, leon cupra tfsi
|
RS'de obd2'den ecu'ya bağlandığımda hızı bilgisayardan görebiliyorum.. yeterli umarım
__________________________________ if in doubt, flat out. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
OBD2 bağlantısı sağlanabiliniyorsa zaten hızı görmemek gibi birşey söz konusu değil. Ancak. Misal Peugeot'larda OBD2 bağlantısının önünde BSI beyni bulunuyor. Yani beyin harici durumlarıda OBD2 üzerinden görebiliyoruz. Diğer markalarda bu tarz bir işlem varmı bilemiyorum ama hız bilgisi işlemi olmayan beyinde bile OBD üzerinden hız gözüküyor BSI sayesinde.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
TechTurkey
|
benmi karıştırıyorum anlamadımki . Arkadaşlar OBD portundan değil direk fiziksel olarak ecunun kendi soket çıkışlarından bahsediyorum. __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
soruyu küçük bir kitleye hitap etse de şu şekilde de sorabiliriz , hks type 1 i olupda hız okuyabilenler mesela..
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechTurkey
|
abi bazılarında 1 ecu daha oluyor küçükk ondan ona canbus deilde ide kablosu gibi gidiyorlar
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Arabayı bilmiyorum ama Ford için geçerli değil. Giriş sinyalini işleyip çıkış veriyor eecV. Örneğin cruisecontrol yada harici hız göstergesi için inputdan sinyali aldığınızda sapıtıyor cihazlar, outputdan aldığınızda çalışıyorlar. Diğer araçları bilemem tabiki.
__________________________________ Sevmiyorum kendimi... Sevmem ben öyle herkesin sevdiği şeyleri... |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Evet cevabım hala geçerli ford eecV için 104 pinli sokette düz vites 1.6 için 4 numarali pin, 1.6 otomatik ve 2.0 düz vites için 28 numaralı pin çıkışları VSS output dur.
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Kağnı arabası
|
89-91 crx lerdede km telli olmasına rağmen kadranın arkasındaki bobinden hız bilgisi alıyor beyin
birde ecu nasıl hız çıkartıyor ekrana falanmı __________________________________ OKAN YILMAZ ..PRO STOCK GARAGE.... Son Düzenleyen E0041; 18-05-2010 19:51. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|