|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Aracımda 2 adet O2 sensörü var. İkinci O2 sensörü katalizör sonrasıda bulunuyor ve ilk O2 sensöründen farklı bir değer okunması ön görülüyor. Şimdi kat iptali yaptıracağım ama öncesinde ikinci O2 için ne yapıcağıma karar vermem gerekiyor. Seçeneklerim
1-) O2 simulatörlerden bir tanesini seçip yanıltıcam. 2-) Innovate Wideband alıcam. Onun Narrowband simulatörü ile pcden kalibrasyon yaparak ikinci O2 sinyalini üreticem. 3-) Yapılacak test pipe üzerine sensör için yer açarken sensörü 2 cm kadar içeri çektireceğim. Wideband zaten alıcam. Ama AEM alma niyetindeyim. O2 simulatörler konusunda tecrübeleri olanlar ayrıca paylaşırsa sevinirim. __________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
şuayp abi innovatein okuma aralığı 7.35 - 22.39 aem in dahaz az bundan bence innovate al
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
O kadar önemli değil okuma aralığı. O değerlere inmişse zaten motor kucağa almışız demektir.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
volvo ve vw lerde ikinci o2 sensor euro normları içindir değer okutmaktansa sensor çekme yap kat iptalinden sonra arıza lambası yakmadığı sürece bi etkisi olmaz karışıma tahmin ediyorum pejodada öyle olabilir
3üncü yöntem en güzeli bence __________________________________ R-Turbo C20LET GT3076R F28 FWD |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Eğer ilk O2 sensörüne yakın değer okursa ikinci O2 sensörü katalizör arızalı yada tıkalı diyerek Anti Pollution Fault veriyor. Ve ECU kendini Limp moda çekiyor ve ciddi fark oluyor. O yüzden mümkün olduğunca ECU nun durumu anlamamasını istiyorum.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
ok işte aynı mesele volvo ve vag grubundada oluyor sensor çekmeyle hemen hallolur iyi bi egzozcu ve 20-30 tl civarı bi masrafla çözülür
__________________________________ R-Turbo C20LET GT3076R F28 FWD |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
2. seçenek abi en güzeli calibrasyonu bozuk similatörle yamultmak
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
adaptor kullan abi en basit yol. ben kullaniyorum hic lamba yakmadi taktigimdan beri.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
2.ciyi dışarı al.
hırdavatcıdan aldığın civatayı yarıya kestir kaynat. arıza ışığı yanmama garantisi veriyorum __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Corsa
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: civic d14z2
|
yanıltmak için aparat aldım malesef düzelmedi, 3 senedir sürekli yanıyor bunun performansa bir etkisi var mı?
birde BUDDY CLUB O2 SENSOR SIMULATOR işe yarıyormuş en ucuz ve kesin çövüm gibi görünüyor |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
Peki yapalım bakalım.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Corsa
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Yok borunun dışına alma olayını biliyorum zaten. Yani 2-3 tane üst üste somun kaynatıp geriye almak gibi. O zaten bütün eksozcuların yaptığı bir olay. Mustafa sanırım farklı bişi kastetti.
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: 206 RC Gitti:(
|
bendeki yanıltma işte şums +10 hp
![]()
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Elektronik mi. Yoksa sadece O2 sensörünü olması gerekenden daha geriye montaj mı.
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
arıza yansın kadrana renk katar
__________________________________ O şimdi asker canı rolling isterr ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
|
|
|
|