|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Ford Focus 1.6 TDCi
|
Herkese merhabalar,
2009 Ford Focus TDCi Titanium aracima yazilim yaptirmak istiyorum Fakat anladigim kadariyla piyasada birkac cesit yazilim var ve bunlar farkli performans gosteriyor Siz hangi tip yazilim tavsiye edersiniz? Bunun yaninda, 1) Yazilimla beraber egsoz degisiminin gerekli oldugunu, Focus'larda orta borunun genis olmasi dolayisiyla o bolumde bir degisiklige gerek olmadigini, sadece son susturucu degistirilerek performans artirilabilecegini ve 2) Egsoz veya son susturucu degisiminin gerekli olmadigini, performansa olumlu etkisinin minimum oldugunu, ozellikle Focus'ta son susturucu hal-i hazirda buyuk oldugu icin degismesinin ekstra bir guc getirmeyecegini iddia eden degisik gorusler var Bir de kat. iptali ve egr iptali konusunda degisik gorusler var Sizce bu arac icin sunlardan hangileri olumlu etki yapar? 1) Yazilim (hangi tip yazilim) 2) Egsoz veya son susturucu degisimi (tavsiye ettiginiz bir servis / usta var mi) 3) egr iptali 4) kat iptali Ortada cesitli gorusler oldugu icin forumdakilerin fikrini almak istedim Herkese selamlar __________________________________ 2009 Ford Focus TDCi Titanium |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
bu sitede bir arkadaş ford focus TDCI için modül satıyordu arananlar bölümüne yazarsan sana ulaşır..500tl istiyordu ama orjinal bir ürün..Bende babamdaki Mondeo TDCI için düşünüyordum bi ara
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: polo
|
Son Düzenleyen racing3000; 23-06-2010 23:16. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Ford
|
Arabanız makyajlı olanlardan ise DPF olup olmadığından emin olun. Makyajlı 110 luk TDCi motor ile makyajsız arasında basit ama epey farklılıklar var. Buna egzost sistemide dahil.
Ben olsam egzostu ile oynamazdım. __________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
kendi 2006 focus aracımda yazılımı ingilterede'ki chiptuners sitesinin admini Gunnar'a yaptırdım. 3 farklı versiyon gönderdi bana. hepsini de test ettim ve çok memnun kaldım.
1. alt devirler daha iyi 2. üst devirler dipgaz daha iyi 3. standard obd-II galletto ile kendim yükledim test ettim vs. egsoz ile oynama. bende oynamamıştım. zaten gerek de yok. __________________________________ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: polo
|
ben makyaj detayını kaçırmışım doğrusu. 2009 un hangi ayında makyajlandı acaba? bu araç 109 hp lerden olduğuna göre makyajsız olma ihtimali yüksek. makyajlı olanın artıları eksileri nelerdir bu arada?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
![]()
|
![]() Benzinli araclarda egsoz, ozellikle de son susturucu degistiginde oldukca iyi performans elde edilebiliyor ama. Dizel araclar icin boyle bir sey soz konusu degil mi acaba? Emin degilim. Fakat eger degisecekse, egsoz veya son susturucu degistiginde arabanin tepkileri de degiseceginden, yazilimi bu degisimden SONRA uygulamak daha iyi sonuclar verir diye dusunuyorum. Ayni sey EGR iptali ve kat. iptali icin de gecerli. Bu arada Focus'un makyajlisi, 2008'in 2. yarisinda cikti. Benim arabam 2009 Mayis'ta trafige cikmis ve makyajli kasa. Yani su anda uretilmekte olan focus'lar ile ayni kasa. Sizce hangisi daha avantajlidir? __________________________________ 2009 Ford Focus TDCi Titanium |
||
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Pro Cee'd
|
Chip yaptır, egr kat iptal et ama bence egsoza dokunma.
Harcadıgın para kadar performans alamıyorsun bir de sesin kötülesmesi cabası. __________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Satılık Ford FocusII TDCI Ghia
|
Egzosu söküp yerine sadece düz boru kaynatsak,aynı çapta? Zaten ses alabilitesi ve beklentiside yok dizel faktöründen dolayı
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: opel corsa 1.3cdti-stock si
|
istersen bende modül var 7 kademede dynoda 150 bg gördüm tek hava filitresi vardı
yazılım gibi degil söküp takailirsin ![]() markası tunit ingiliz malı
__________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: RS4 / 3.30d
|
dilersen garantili bir şekilde yapabilirim. pm atabilirsin.
__________________________________ as known as Umit DOGAN |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: SUBARU İMPREZA-FOCUS tdci
|
90 hp uygulanırmı tşk
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: Ford
|
Kaporta parçalarında tavan hariç her tarafı eskisinden farklı. Kapılar bagaj kapağı, kaput çamurluklar hep farklı. __________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
Bunun yanında kataliktik konvertör yok, DPF var (dizel partikül filtresi) Ama bu, katatlitik konvertöre kıyasla, daha çok tıkanma yapan bir parça (ve daha pahalı, 9-10 bin TL olduğu söyleniyor!!! ) Onun iptali ile de epey tork ve beygir gücü artışı elde edilebiliyor sanırım Bugün ve yarın Paşaoğlu'nda aracımdaki DPF iptal ediliyor KN kutu içi filtre takılıyor ve yazılım yapılıyor. Sonuçları size daha sonra yazarım Fakat bu işlemlerin hiçbiri yapılmadan önce dinamometre sonucum, 109 yerine 120 bg çıktı! Bu da motor çok iyi açıldığı ve bakımları çok iyi yapıldığı için olsa gerek. DPF iptali konusunda son bir not: İptal edildikten sonra hemen yazılıma bağlanmaz ve ECU'daki DPF ile ilgili yazılıma modifikasyon uygulanmazsa, arıza ışığı yanacağından, iptalin hemen akabinde yazılım yapmak gerekiyor dendi. __________________________________ 2009 Ford Focus TDCi Titanium |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Dogru denmıs hatta uygulama yapılmadan bıle yazlım ıle ıptal edılse olur.Masallah cıktıları beklıyoruz.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
uygulama yapılmadan yazılımla DPF iptal edilemez...
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
Bizim işimizi o sekılde gördü suanda uzerınde ve partikül filtresı ıle ılgılı tek bır arıza bıle yok o sıkayet ıle gelmıstı bızde yazılm ıle ıptal ettık suanda sorun yok ..Arac 2.2 607 Hdi
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
Yenilerin turbosu ufak.
|