User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
66 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mugen Ecu for Ep3 Type-R

JenGoO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mugen Ecu for Ep3 Type-R

Bu beyine müdahale etmemiz mümkünmüdür? Değilse, hangi cihazlarla .log alabiliriz.

Şimdiden teşekkür ederim.
    US Performance

DC2-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müdahaleyi yalnızca dıştan bir Piggyback ecu ile yapabilrsin .. örnek .. emanage .. ultimate vs ..

Log almak için ecu ile alakalı olmasada Innovate in log alabilen bikaç serisi var ..

En temiz çözüm.. Mugen e yolu gösterip .. KPRO Programable ECU almak ..

Kolay gelsin

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mügen güzel beyindir istediklerini verirsen arabaya şimdi şöyle yapabilirsin ebayde ariza kodu okuyan minik aletler var obd den onlar ile gayet güzel log alabilrsin
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Onur typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mügen güzel beyindir istediklerini verirsen arabaya şimdi şöyle yapabilirsin ebayde ariza kodu okuyan minik aletler var obd den onlar ile gayet güzel log alabilrsin
    bende mugen var ıstedıklerını yapabılırsın derken ne yapabılırız mesela bu işin piri olarak senden bılgı almak ısterım sımdı rbc takıcam kanka bayram ertesi afrm işallah 13.2 lerı falan gecmez kayserı hava sartlarında ?

YunusCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SMT6 uygulanabilir zannedersem....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun şu; aracıma CP 11.5 cr piston aldım ve şuan afr ' m 12.8 lerde bazen 12.4 lere çıkıyo buda ilerde sıkıntı yaşatabilir diye korkuyorum gerçi şuan antalyadayım Ankarada değerler ne olur bilemiyorum. 2. sorunum rolanti valve im (IAVC) ufak ufak kaçırmalar oluyo sebebide sevgili yurocuğumun makalesini okuyarak gaza geldim gaz kelebeliğimi söktüm temizledim bayağıda kirliydi rolanti motor soğukken 1.4 devirlerde seyir ediyo sonra normale dönüyo düşüyo 1.0 a mugen eprom olduğu için rolantiyi ayarlayamıyorum gaz kelebeğine conta kesmekte istemiyorum. İşin aslı aklım kpro da ama aracımı satmassam kpro arayışlarına giricem. Özgün senide aramıştım hatırlarsan mugen le birlikte arıza ışığı yanıyo immo yanıyo bunları nasıl iptal edicez çok rahatsız ediyo beni.
    US Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JenGoO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun şu; aracıma CP 11.5 cr piston aldım ve şuan afr ' m 12.8 lerde bazen 12.4 lere çıkıyo buda ilerde sıkıntı yaşatabilir diye korkuyorum gerçi şuan antalyadayım Ankarada değerler ne olur bilemiyorum. 2. sorunum rolanti valve im (IAVC) ufak ufak kaçırmalar oluyo sebebide sevgili yurocuğumun makalesini okuyarak gaza geldim gaz kelebeliğimi söktüm temizledim bayağıda kirliydi rolanti motor soğukken 1.4 devirlerde seyir ediyo sonra normale dönüyo düşüyo 1.0 a mugen eprom olduğu için rolantiyi ayarlayamıyorum gaz kelebeğine conta kesmekte istemiyorum. İşin aslı aklım kpro da ama aracımı satmassam kpro arayışlarına giricem. Özgün senide aramıştım hatırlarsan mugen le birlikte arıza ışığı yanıyo immo yanıyo bunları nasıl iptal edicez çok rahatsız ediyo beni.
    kanka bende rbc aldım ankarada montaj ettırcem bakalım benım afr nolcak 13lerde seyıredıcek dıe tahmın edıyorum mugen ecuda arıza mejbur yanıcakk ımbo ıptal oldugundan bılıosun tesısattamı mugen senın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen tesisatta mugen çünkü bi çok sensor farklı, ya çok şükür gideri felan çok memnunum ama işte bu arıza lambası felan canımı sıkıyo ayrıca aracın rolantisini ayarlattıramıyorum bunun başka bi çözümü yok mu yakıt sarfiyatımda biraz değişme söz konusu..
    US Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım rolantıde bı sıkıntı yok beyınden oldugunu sanmıorum gaz kelebegıne bı baktır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benım rolantıde bı sıkıntı yok beyınden oldugunu sanmıorum gaz kelebegıne bı baktır
    Dostum zaten beyinden sıkıntı olduğunu solemedim, gaz kelebeğimi söküp kurum bağlayan kısımlarını temizledikten sonra bu sorunla karşılaştım, beyinle ilgili kısmı ise cihaza bağlayıp rolantiyi ayarlatmam sıkıntı burda teşkil ediyo, beyin mugen olduğu için hiçbir cihaz okuyamıyo bağlanamıyo vss sorun bu
    US Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım tesısatta mugen kanka sen bı bak bakalım tesısata ondan olabılırmı bılmıorum ama

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen tesisatta mugen çünkü bi çok sensor farklı, ya çok şükür gideri felan çok memnunum ama işte bu arıza lambası felan canımı sıkıyo ayrıca aracın rolantisini ayarlattıramıyorum bunun başka bi çözümü yok mu yakıt sarfiyatımda biraz değişme söz konusu..
    sizin arabanızın tesisatı mugen..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

DC2-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tesisat mugen diye bişey yok kardeşim.. birkaç sensör farklı olabilr.. ama direk pinoutları eşleşen bir ecu ise mugen ozel bir tesisat üretmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nereden biliyorsunuz
    US Performance

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DC2-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tesisat mugen diye bişey yok kardeşim.. birkaç sensör farklı olabilr.. ama direk pinoutları eşleşen bir ecu ise mugen ozel bir tesisat üretmiyor.
    Mugen tesisat üretmiyor sadece oem tesisatı kendi ürettigi beyine göre uyarlıyor

Sensorlerde farklılık yok soketlerde farklılık yok tesisatta ince bir olay var sanırsam immobilizer ile alakalı bişi yapmışlar başka da bişi degil

Gelelim mugenin özelliklerine

zengin çalışır 12.4 - 12.8 arası

eger avans algılar ise deviri ceviremessiniz 8000 ne gelmeden kesiklik yapar

gazladınız ve ayagınızı gazdan cektiniz boşa attınız mugen gaz veriri bir miktar daha sonra rolantiyi düşürür hemen yag basıncı düşmesin diye ama bu fazla degildir 1500 deviri gecmez daha sonra yavaş yavaş normal rolantiye döner

Mugen ecu 11.5 cr içindir 12 cr ye kadar sorunsuz kullanılınabilinir

Mugen ecu da 100 oktana kadar yakıt kullanabilirsiniz

RBC ve 70 mm gaz kelebegi kullanabilirsiniz

ITR egzantrik kullanabilirsiniz

AFR niz bu gibi işlemlerden sonra 13.5 14 arasına kadar gelir sorunsuz binersiniz

Eger mugen ecunuz var ve arıza ışıgınız yanıyor ise serviste immobilizeri halletmişlerdir ve bu şekilde de mugen ecuyu takmışlardır yoksa mugen ecuyu söküp serviste immobilizerin yapılmadıgı bir typera takarsanız arac calışır ve bir müddet sonra stop eder

Şayet Mugen tesisat varsa VB gibi yada FB gibi mesela arac arıza ışıgı yakmaz

umarım bilgilendirici olmuştur
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mugen tesisat üretmiyor sadece oem tesisatı kendi ürettigi beyine göre uyarlıyor

Sensorlerde farklılık yok soketlerde farklılık yok tesisatta ince bir olay var sanırsam immobilizer ile alakalı bişi yapmışlar başka da bişi degil

Gelelim mugenin özelliklerine

zengin çalışır 12.4 - 12.8 arası

eger avans algılar ise deviri ceviremessiniz 8000 ne gelmeden kesiklik yapar

gazladınız ve ayagınızı gazdan cektiniz boşa attınız mugen gaz veriri bir miktar daha sonra rolantiyi düşürür hemen yag basıncı düşmesin diye ama bu fazla degildir 1500 deviri gecmez daha sonra yavaş yavaş normal rolantiye döner

Mugen ecu 11.5 cr içindir 12 cr ye kadar sorunsuz kullanılınabilinir

Mugen ecu da 100 oktana kadar yakıt kullanabilirsiniz

RBC ve 70 mm gaz kelebegi kullanabilirsiniz

ITR egzantrik kullanabilirsiniz

AFR niz bu gibi işlemlerden sonra 13.5 14 arasına kadar gelir sorunsuz binersiniz

Eger mugen ecunuz var ve arıza ışıgınız yanıyor ise serviste immobilizeri halletmişlerdir ve bu şekilde de mugen ecuyu takmışlardır yoksa mugen ecuyu söküp serviste immobilizerin yapılmadıgı bir typera takarsanız arac calışır ve bir müddet sonra stop eder

Şayet Mugen tesisat varsa VB gibi yada FB gibi mesela arac arıza ışıgı yakmaz

umarım bilgilendirici olmuştur

Bundan daha iyi bir bilgilendirme düşünemiyorum, tesisatın farklı olup olmama kanısına nerden vardık?

Aracıma piston taktık ve sonra motor toplanırken farkettik ki vtec yağ basınc sensorunun (yanlışta biliyor olabilirim) olmadığını farkettik tesisatta aradık bulamadık kopma olmuştur diye düşünüp, şimdi ben beyini sattım kpro prb için bekleme durumundayım,dolayısıyla oem beyinimi taktım fakat busefer de o soket olmayınca aracım 4000 devirde kalıyor safe moda a geçiyor, buna ne demeli işin aslı prb gelene kadar 4000 de kalıcam yuro nun dediğine göre kpro da bu sensorun olmasına gerek kalmıyormuş ayarlanıyormuş.
    US Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

solenoid in arkasındaki soket bahsettiğim şey.
    US Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi Toda a3 cams- skunk2 yay şapka subap seti,cp 11.5cr 86.5 mm piston olarak yüklendim, mugen yetersiz kalır diye prb aldım 1 haftaya kadar gelecek nasipse, eğer kpro da da aynı olayı yaparsa tesisat mı almam gerekecek..?
    US Performance

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

solenoid in arkasındaki soket bahsettiğim şey.
    bu soket olmadan vtec selenoidi çalışmaz

araç vtec açmaz

yag basınc sensor soketi degil bu vtec selenoidinin kendi soketi eger senin aracında burada hiç bir şey takılı degil ise bunun mugen tesisat ile bir alakası yok

daha önceki sahibine danışman lazım ne için kesip biçtiklerini

degil mugen dünyada hiç bir firma öle bir tesisat yapmaz !!! (tabi vtec killer takmadıysa)

bahsettigim gibi mugen ecu ile daha önceleri cok araştırma yapmıştım

taa 2002 konularını bile okdugumu hatırlarım hiç senin bahsettigin gibi birşey görmedim duymadım okumadım

kaldıki VB fabrika çıkışı mugen yani o şekilde ithal edilmiş bir araç üzerinde Mugenin yapmış oldugu N1 ecu ile birlikte tesisatı da var ama hiç bir eksik soket vs vs yok herşey aynı sadece immobilizer ile alakalı bir dalga var

bu arada Toda A3 egzantriklere daha yüksek sıkıştırma gerekir

ayrıca neden todanın sadece yayını almadınız da gittiniz skunk2 yay şapka aldınız ?

oem K20 şapkalar zaten titanium ve todanın egzantik kaplaması da oem retainer lara göredir

skunk2 yay şapka + toda egzantrik ile sorun yaşayabilirsiniz
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)