|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot
|
Olayı en başından anlatayım daha anlaşılır olur
![]() Pazar günü gaza geldim aracın içini topladım dedim rodajıda bitireyim bi Bolu'ya senna yı görmeye gidiyim ![]() neyse araba 6 gündür çalışmıyordu yagına suyuna baktım, bastım marşına çalısıyor fanı açmasını bekledim, açtı bahçeden çıktım benzin az diye kapattım eşyalarımı almak için eve girdim çıktım bastım marşa tık yok marşa almıyor, dedim benzin bitti.. gittim benzin aldım ı ıh çalışmıyor gıy gıy gıy ama sonuç vermedi. ilk olarak benzin gelmiyor dedim benzin geliyor, sonra ateşlemede sorun var dedik ama takım olmadıgı için bişey yapamadık ite ite bahçeye soktuk, bi yandan düşünüyorum ama konduramıyorum arıza kesin beyinden diyorum. neyse dün akşam takımlar ile giriştik bahçede, bujiler ıslanmıştır söküp kurutayım dedim, bujiler ıslak çıktı o dedim tamam hadi ucuz sıyırttık, kuruttum taktım ı ıh dedim bobin benim bobini arkadaşın arabada denedik ilk çalıstı sıkıntı yok, sonra bobin dışarda bujilere baktık çakıyormu diye ı ıh sonra arkadaşı aradım( rapture) vr sensoru headers a çok yakın hatta yapısık ondandır dedik iyi peki dedik hafta sonu sanayiye çekip bakarız. ben aklımın köşesinde olan ama konduramadıgım beyin bi yöneleyim dedim arkadaşı çagırdım, benim beyin kolayda oldugu için diğerini sökmeden benim beyini taktık ve sonuç ÇALIŞMADI valla ne yalan söyliyim sevindim beyin olayı daha masrafsız bobindi sensordu girdikmi işin içinden çıkılmıyor çünkü , sonra arkadaşın beyini söktük tek marşda çalıstı araba bi sıkıntı yok.Beyinden şüphelenmemin nedeni 2008 de bi anda şöyle bi sorun çıkmıştı, beyin araç kapalı iken matrix deki telefon sesi gibi zırlamaya başlıyordu, ve 10 sn. o şekilde ses çıkardımı aküyü perte baglıyordu, bunu 1 gece araç içinde bekleyerek keşfettim bende hep aküyü sökerdim öle idare ediyodum gerek duymamıştım yaptırmaya engel değil diye.. bu sesi çıkardıgında kontağı çevirdiğinde ses kesiliyordu.. Pazar günü akü tamamen bittiği için takviye yaptık, akü tam dolmadıgı için bikaç kere yaptıydık o esnada bızzt bızzt yapmıştı herhalde beyin son nefesini o esnada verdi, erel ile hadi hayırlısı gibi bakıştık zaten ![]() şimdi soruma gelirsek, bu matrix vari beyinden gelen ses neyin nesi ve bu beyine ne oldu arkadaş ![]() tam moduma girmiştim rodajı bitiricektim aracın içini toplama şevki gelmişken bütün keyfim kaçtı..bi an önce sorunu çözmem gerek hevesim kırıldımı uğraşmak gelmiyor içimden.. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Gel ne olursan ol gene gel
__________________________________ Techturkey Fan. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
kısmet değilmiş yanıma gelmen
ecuyu açıp baksanıza ses yapabilecek ne var neden yapabilir düşünüyorum ama şu an aklıma nedense birşey gelmedi mantıklı olarak çok şey olabilri yaw __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
ya zır olayını ben sadece benim beyine yıktım ama dün arkadaşın beyini taktıgımda onda da aynı şeyi yaptı onu söylemeyi atladım.. Şimdi tesisatta bi kaçak var dicem sonuçta tesisatı komple elden geçirdik, ama bu olay 2008 de durduk yere başladı..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechWorks
|
en basitinden başla topraklama nasıl?
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
sanırım 106da igniterlar bobinin üstünde değil, igniter beynin içindeyse onun sesi olabilir. bobini şarj etceği için orda büyükk transistörler olması lazım. hem ses yapar hem de igniterı sürüyosa beyin çok akım çeker aküyü bitirir.
aklıma böyle geldi __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
onu rapture(uğur) cevaplar kanka, tesisatı o düzenledi
![]() tesisatta bi sıkıntı görmedim 200 km lik kullanımda, bi eskiden kalan o beyinden gelen ses dışında.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]() |
bobinin çıkışında yok demi spark? igniter demek istiyorum __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechWorks
|
ya bazen çok saçma şeylerden çalışmayabiliyor soketlerde yağ vs birşey yok diimi?
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
o çoraplar o eşofmanla araba öle binmeye devam edersen daha çok bozulur apaçi
heee bu arada kaana laf edıodun sabah 6da nah kalkarsın filan diye sabah ses çıkmadı kanka bence o arabayı çalıştırıp götür bilen birine sesi dinlet öle bızt mızt la olmaz belkide dediğin gibi tesisatta ciddi bir sorun war... |
|
|
|
|
|
#11 | ||
![]()
|
anlıcagım dilde konuş adamım
zaten bu beyin ve elektronik olaylarındna hiç anlamadıgım için tırsıyorum olmıcak diye ![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
hacı abi,
bozuk beyinle bobinin çıkışında cereyan var mı? __________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
yok adamım. denedim tık yok, bütün bujileri tel teker teker bobinlerde denedim
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
şimdi o zaman bobinleri şarj eden igniter diye bir zımpırtı var. benim bildiğim 106da bunlar bobinin üzerinde değil. ya beyinde ya bobinle beyin arasında. bu amcalar bobini doldurmak için akım çeker ve açık kalıyolarsa aküyü yerler bir miktar. kendileri diğer devre elemanlarına göre büyüktür. açılıp kapanmalarında ses de yapabilirler ,sürekli açılıp kapanıyorlarsa.
__________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Abi benim aklıma şey geliyor bi makinaya bağlayıp bakalım orada birden fazla sensör arızası cıkarsa 3 5 tane gibi beyinden demektir. Ama darbe sensörü kilitlemişde olabilir iptal zd ama genede bi denemek lazim göstergedede arıza lambası yanıyormu onu kontrol edelim abi.
__________________________________ Techturkey Fan. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: 106 GTI
|
beyinin içi bu.. ignition burdaki transistörlerden mi yapılıyor RCkid ?
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 207
|
hacı bi tane yeşil şase kablosu var şanzumanın oralarda bende onu bağlamamıştım bi kere bi geçiriyo bi geçirmiyodu senin dediğin zırıltıları yapıyodu bi kontrol et derim.beyni bozmuştuk bulana kadar.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
yazılıma bişe olmamıştır dimi :S ? elektrik olayını başta bi kontrol edicez başka şeselerde vericez zaten mevcutların dısında, şu beyini halledelim, sağ sis de söndü zaten ![]() arkadaki 1büyük 1 küçük olan şase kablosunu mu diyorsun kanka ? yoksa şanzımandan farın orala şaşe veren kabloyumu ? |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |