aynen bende onu söyledim msn de.
sensör seçenekleri = pressure olmalı
cylinder = 4 olacak
in out 06-06 olacak aga.
bide o kablolarla oynadıysanız mapın bağlı olup olmadığına bak.
Printable View
aynen bende onu söyledim msn de.
sensör seçenekleri = pressure olmalı
cylinder = 4 olacak
in out 06-06 olacak aga.
bide o kablolarla oynadıysanız mapın bağlı olup olmadığına bak.
Orjinal ecu kaç devirde closed loop'u bırakıp open loop'a geçer vtec'lerde? Yani belli bir devirden sonra lambda okumaması lazım, içindeki harita ve yük'e göre yürümesi lazım benim bildiğim...
Yada hep closed loop mu yürür?
Closed loop yürürse belli bir devirden sonra o2 sensörüne bakmayacağı için düzelmesi lazım aracın.
Yok yok enjektör takılmadı arabaya üzerindekiler stock enjektörler apexi ile oem ecu arasında hiç bir donanım değişikliği yok. Apexi de de o2 kontrolü açıktı yani onu kapatmadık haritadan okumasın o2 düzeltsin diye. Vafc arabada yıllardır takılı bağlantı yada ayarsal anlamda hiç bir sorun yaşatmadı. Ayrıca dediğim gibi apexi takılmadan önce arabanın afrsi rölantide sabitti apex kullandıktan sonra tekrar oem e döndüğümde bu problemle karşılaştım.
O2 ve maptan şüpheleniyorum. Soketleri ve voltaj değerlerini ölçeceğim. Servis kitabında beyinden map a 1 ve 2. sokete 3 v gelmesi gerekiyor diyor. onu bir kontrol edeceğim.
O devir bandı bilidğim kadarıyla vteclerde 4500 ondan sonra haritadan yürüyor araç. Zaten bastığımda o devir bandını geçince afr 10 lardan normal değerlere geliyor rakamlar değişiyor 11 13 14 15 gibi.
open loop a geçtiğinde düzeliyorsa eğer problem belli o zaman . o2 sensör yada sensör hattı .
kolay gelsin
tekrar apexiyi denedinmi ?
Video ekleyecdeceğim daha iyi anlaşılması açısından. Yarım saate kadar. ;)
Toyota yı iyi tanıdığımdan biliyorum 4A-FE de rolanti afr si için bir ayar potumuz vardı.. aracı servis moduna alır AFR ayarlardık.. aynı jenerasyon araçlar honda da yokmu bu ayar potu..
Servis kitabında afr ile ilgili bir ayar göremedim sadece devire müdahale için vida ve buna benzer ayarlardan bahsediliyor. :(
Fakat not olarak şunu belirtmişler eğer map dan aldığı değerde fakire düşme varsa araç bu durumda müdahalede bulunuyormuş.
manifold basıncın normalden yüksek se tabiki gaza bastığını sanıp fazla yakıt gönderir..
manifold hava alsa apexide de yapar ve rolanti yükselebilir..
bütün devir bandında genel bir zenginlik durumu varsa, O2 sensor düzeltme için doğru bilgi gönderemiyordur..
apexi de elle ayarladığnız için bu hata ortaya çıkmaz.. ama otomatik ayarlıyan oem ecu için sensor voltajı yüksek kalıyor demekki.. yani eksozda gerçkte olan oksijenden daha fazlasını okuyor..
Kabloları kontrol ettim fakat değerleri kontrol edemedi ölçü aleti yanımda değilmiş. Video çektim yükleniyor az sonra linkini koyarım.
Bu arada videoda görünüyor Vafc ayarlarında in out 6 6 araç 4 seçili.
Video eklendi.
Map ve o2 dışında Ect sensörünüde kontrol edin.İlk etapda aracın soğukken zengin çalışması normaldir fakat sensör doğru değerler okuyamıyor ise motoru sürekli soğuk değerlendirip benzin vermeyi kesmez...
Tamam Arda Ect ye de not alıyorum.
Arkadaşlar var mı başka önerisi olan başına gelen çözüm bulan?
Ect yanlış okuyup zengine alıyo olabilir. İlk önce ect ye bakın bence.
teşhisi koydum araba bozulmuş ercan :D