Godless Commie Nickli Üyeden Alıntı
MSII Enhanced V3.57 kullanıyorum, itirazı olan lütfen gelip söksün, yerine başka bir ECU taksın.
Motor üzerinde hazırlık olarak yaptıklarım:
* 4 adet 650cc EV14 Bosch enjektör monte ettim.
* Ateşlemeye bir şey yapmadım, zaten COP ateşleme yappmıştım zamanında. Sadece yeni buji taktım. Pardon yahu, wasted spark... Sequential ignition için iki ateşleme hattı daha çektim.
* MAF sensörünü söktüm, bağlantılarını ve tesisatını kaldırdım.
* Intercooler ile manifold arasına IAT sensor monte ettim.
* Manifold ile MSII arasına bir vakum hattı monte ettim.
* Launch control için MSII harness ile debriyaj switch arasına bir hat çektim.
* Wideband bağlantılarını (ki vardı zaten) yaptım.
* Kesin yazmayı unuttuğum bi halt vardır, ama atla deve işler değil yani.
Neyse. Anahtarı yarım çevirdim, benzin pompası bzzzzzzzzzzz dedi. Sağı solu tekrar kontrol ettim, bu sefer anahtarı iyicene bi kıvırdım. Motor VROOOOOOOMM dedi bu sefer.
Isındı, baktım AFR 14.5... Eeee, daha ne?
Sonra her tarafını topladım veledin, zaten takılı olan laptopla çıktım autotune ettim.
Bu autotune işini kademe kademe birkaç kez tekrarladım.
Sonra oturdum, marş avansından rölanti için IAC duty cycle'a kadar her bir haltın ince ayarını yaptım. Soğuk rölanti değerleri, WUE, ASE, table switching, off boost advance, fanların devreye girmesi, yağ basıncı, voltaj alarm eşikleri, aklınıza ne gelirse yavaş yavaş ayarladım.
Water injection sisteminde bir sıkıntı olursa "emniyetli tablolara" geçiyor mesela.
Cruise'da ise, 39-41 derece avans, 15.8 AFR. Mis gibi...
Hiç sorun yaşamadım.
Ama şu anda bir sorun yaşıyorum: Çevre yolunda 90,100,110 Km ile giderken önüm ya da yan şerit açılır da kendime yer açmak için gazlarsam, patinaj yapıyor velet. Daha önce hiç olmadı bu mesela. Mutlaka 5'e atıp öyle gazlamam gerekiyor.
Tüm bunları yaptım. Eminim sizler de kırk kere yapmışsınzdır.
Ama en önemlisi ne, biliyor musunuz beyler? Ben bu haltı hayatımda İLK KEZ yaptım. ilk kez yaptığım bu işte de hiç çuvallamadım.
MS konusunda inanılmaz bir destek ağı var. MS ile ilgili bir konuda günün her saatinde en fazla 10 dakika içinde tam ve anlamlı çözüm bulmak mümkün.
Kesinlikle kaka sıvanacak bir sistem değil. benim gibi, içinde ne halt döndüğünü bilmek isteyenler için ideal hatta.
Haa, aracı ustaya verip "al buna beygir tak, bitince haber ver" tandanslı modifiye meraklıları boğazına kadar VE table, injector timing konularına girmek istemeyebilir, o ayrı mesele.
Ama ben bayıla bayıla kullanıyorum.
Bu güne kadar gördüğüm en yüksek EGT değerim 801C mesela.
Ben MSII'den önce gerçekten çok ilginç bir piggyback sistemi kullanıyordum. Stock ECU ile ile birlikte çalışan tam üç ayrı kart vardı. (Bu sisteme para vermemiştim, satın aldığım MP62 sistemi ile birlikte geldiler bir şekilde, uzun hikaye)
Bu üç karttan biri enjektörlere, ikincisi avansa, üçüncüsü ise 550cc'lik bir beşinci enjektöre kumanda ediyordu. İki yıl kadar da sorunsuz çalıştı, bu arada en fazla 12-14 psi görebildim.
Bu sistemi meraklısına 450 dolara satıp üzerine 150 daha koydum, harness + IAT sensor ile birlikte komple MSII enhanced V 3.57 aldım. Dünyam değişti.
Millet $2400-2700 verip Hydra alıyor mesela. Ya da Motronic var, $1400-1600 gibi fiyatı.
Benim en ufak bir eksiğim yok.
Ama, hala enayi isem, lütfen gelin, söküp atın çöpe.
Ama yerine bana bu keyfi ve tatmini verecek başka bir şey takın.