Araç Alfa Romeo 156 1.6 ts silindir başına çift buji var. Twin spark destekleyen üniteler var mı yoksa paralel bağlantı ile sorun çözülür mü ? Teşekkürler.
Araç Alfa Romeo 156 1.6 ts silindir başına çift buji var. Twin spark destekleyen üniteler var mı yoksa paralel bağlantı ile sorun çözülür mü ? Teşekkürler.
İki bobini birbirine paralel bağlayıp çalıştırmayı başarsanızda bir şekilde zamanla yanıyolar bu sebepten herbir bobini ayrı ayrı sürücüler ile kontrol etmek gerekiyor
mesela 8 adet ignition output u olan bi ecu kullanırsanız tek tek bağlantılarını yapıp yazılımdanda twin ateşlencek bobinleri seçer çözüme kavuşursunuz veya 4 ıgnition out u olan bir ecunun çıkışlarına bosch un 1.8 t lerden çıkan ignition module ü takılıp bağlantılarıda ayarlanırsa yine aynı sonucu alırsınız
sizin aracın ateşleme bobin bağlantıları nasıl tam bilmiyorum ama minimum 4 ateşleme çıkışı olan bir ecu işinizi görür
Bobin bu şekilde, ikinci bujiye giden kablo yandan çıkıyor ve ufak buji var diğer buji ise bobinin altında ve normal tipte.
Bobin
merak ettiğim için soruyorum çift buji derken arabada 8 tane mi buji var yoksa 4 tane çift tırnak bujimi var![]()
Motores Alfa Romeo Twin Spark - YouTube
3. dakikadan itibaren ts anlatımı.
Ok ozaman, size 4 adet çıkış gerekli ama bu bobinler indüktif bobin olarak geçer bunları şürebilmeniz için ya 1 adet ateşleme modulüne ( aracınızda varmı yokmu bilmiyorum belki olabilir ) veya 4 adet yüksek akım ateşleme cıkışı olan bi ecuya ihtiyacınız var
DTAfast S 60 PRO ECU
dta da varmış. İş görür mü ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)