Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Hangi ELM konusu artık biraz muamma oldu, çünkü eskiden 1 ürün varken şimdi 1000 var, hangisi orijinal hangisi değil belli değil, komple karıştı :)
Bir de bu aletlerle ince detay işler yapamıyorsunuz, sadece hata okuma, basit hataları silme vesaire gibi işler oluyor.
İlerisi için daha düzgün aletler gerekiyor. Nispeten ucuz yollu ancak güzel cihazlar vardı bi ara, hala var mı emin değilim, iCar mıydı neydi öyle bir şeyler vardı. Bunlar hala varsa ELM veya piyasadaki çakma taklitleri yerine bu aletlerin alınması daha iyi bence.
Tam OBDLink diyecektim ki mesajı gördüm.
Sanırım fabrika işi aletler haricinde en krallardan biri. Ancak Türkiye'de bulabilir misiniz fiyatı nedir ne olmuştur bilemiyorum.
Zamanında yakalayıp Amazon Türkiye'ye gönderim yaparken almıştım.
AlfaOBD programını da para verip almıştım, ikisini beraber kullanıyorum. Hatta programın istediği gri, mavi, bilmemne diye giden renkli adaptörleri de Türkiye'den bi siteden bulup almıştım. Arabanın her yerine girip çıkabiliyorum öyle diyeyim :D
Proxy ayarlarına falan da izin veriyor. ELM'ler bu işleri yapamıyor. Tabi bu kadarı gerekli mi, ona göre karar vermeniz lazım.
Bir sefer makyajlı kasa radyosunu bununla tanıtıp halletmiştik.
İkincisinde de direksiyon kilidi bozuldu, bi anahtarcıda yaptırdık güya ama km göstergesi yanıp sönüyordu. Eve gelip bununla proxy ayarını yeniledim, yoksa adamlar "abi böyle kullan biraz söner" diyordu. Nah sönerdi :D