bende eski bir 2.0 ide coupe sahibi olarak zamanında baya araştırma yapmıştım bu motor için..bilmiyorum direk bir forum linki verebilir miyim ama özelden yollayayım size..ordan da biraz fikir edinebilirsiniz..
Printable View
bende eski bir 2.0 ide coupe sahibi olarak zamanında baya araştırma yapmıştım bu motor için..bilmiyorum direk bir forum linki verebilir miyim ama özelden yollayayım size..ordan da biraz fikir edinebilirsiniz..
benım aracımdada f5r motor var aracıma komple egsoz hava fıltresı uygulaması yaptık
gaayet guzel gıdıyor egzantrıklede oynadık ama egzantrıklere baglı olan benzın pompası problem cıkardı aracın gıdısı baya dustu.tekrar eskı ayarına aldık.
sana tafsıyem egsoz fıltre bıde cıp uygula baska bıseyede gerek yok fazla kurcalaman ıyı olmaz pek bısey alınamıyor...kolat gelsın...he unutmadan bıde kısa koy tadından yenmıyo vallahı..
şimdi ms; kendin yap tarzı bir beyin... arabaya plug&play tarzı yaptırma şansınız yoksa gerçekten yapılıp bağlanması zor bir beyin. ama bu aşamayı geçtikten sonra en profesyonel beyinlerin yapabildiği herşeyi yapabiliyor...istediğinizi ekleyebiliyorsunuz. water spray controller'ından , nos controller chip'ine kadar...
fiyatı çok uygun olduğu için ve önüde açık bir beyin olduğundan oldukça uygun geliyor.en azından bana öyle geldi.örneğin 2000 dolarlık aem beyin'in yapabildiği herşeyi eksiksiz yapabiliyor...
tabi bunları özgün gibi profesyonel mapperların ağzından birebir duymak daha iyi olur sizin için.ama en azından benim çok detaylı yurtdışı forumlarından ve kişilerden öğrendiğim kadarıyla bildiklerim bunlar... son olarak kesinlikle tavsiye ederim...
dipnot: kısa oranlı ayna mahrutimi verebilirim :) :D
sokcekmisin arabadan ozan hayırdır neden
başka şanzımana geçeceğim...
Megasquirt beyin gerçekten çok kullanışlı , verimli ve ucuz gözüküyor . F5R motorlardaki enjektörleri 70v ile çalıştıran 2. ateşleme beyini ve common-rail dizellerdeki gibi basınç yükseltici ara pompa ile herhangi bir sıkıntı yaşamamakta lazım , çünkü bu parçalar servisten sorduğuma göre astronomik pahalı.
F5R motorlar aslında gerçekten verimli , 203 NM torku ( Fransız verisi ) ile gerçekten alt devirlerden gelen bir gücü var .
Kısa oranlı şanzuman belkide yapılabilecek en efektif işlerden birtanesi . Bunu araştırıp çok ciddi bir şekilde düşüneceğim Ozan kardeş . Şahsen İstanbul'da gece yarısına doğru kısa oranlı diferansiyele sahip bir 1.6 160 hp vtec ile yürümüştüm. Aynı anda dip gaz yapabilfiğimiz nadir anlarda F5R hemen ileri fırlıyor , ancak sonra 2 vites sonra yarım araba fark yiyordu . Tabi bu arada bende verimli çalışan bir hand-made induction kit var . Egsozda az birşey farkediyor ancak o gürültüsü özellikle uzun yolda dayanılacak gibi değil.
hand-made induction kit = ?
benimkide hand made :)
önemli olan ısı çekmeyip ve mümkünse önden soğuk hava çarparak verimli çalışması.illa pahalı bir markaya gerek yokki
k-tech de filtre kitleri war BMC'ninde olamsı lazım
oldukça werimli çalışıyorlar coupe de...
k-tec güzel ama fahiş rakamlarla satış yapan bir firma.üstüne birde pound faktörünü koyunca,hiç yaklaşılmıyor bile yanına...ayrıca F7R'a kit yok orda.
k&n'de var ama filtre hariç bişi yok kitte.350 tl civarıydı en son...ve tampon arkasına falanda inmiyor bir aem v2 gibi mesela.
dediğim gibi gerçekten güzel yapıldıktan sonra 300,500tl vermeye gerek yok kite
Ozan kardeş , kısa oranlı ayna -mahruti bilgisi için teşekkür ederim . Bende Renault şanzumanlarını araştırayım çünkü bu konuda hiçbir bilgim yok . Müspet bir durumda sana memnuniyetle ulaşırım .
Hand-made induction kit ise şu şekilde yapılıyor . Ticari vasıtaların turbo hortumları alınıp , açıları müsait olanlar dirdeklerden kesiliyor , ara parça olarak pvc borular kullanılıp ön tampon antına doğru ( sis lambasının arkası ) borular indiriliyor. Yarış esnasında sis lambası sökülüp önden direk hava alması sağlanıyor. Bu aplikasyon esnasında hava filtresi şasinin arkasında konuşlandığı için herhangi bir ısı bariyeri yapmayada gerek kalmıyor .
Kalın lastik borular burulmaya karşı mukavim oldukları için tercih edilirken pvc borular ( 70 mm) ise sertlik , pürüzsüz yüzey ve ısı iletkenlikleri olmadıkları için tercih ediliyor. Birleştirmeden sonra induction -kit bayağı sağlam ve stabil duruyor . Motorun esnemelerini bertaraf edecek kadarda yerinde oynayabiliyor.
Kaput içi çok sıcak olduğu için süsü bol krom ve aluminyum borular hemen ısınıp içlerinden geçen havayıda ısıtıyor ve tahmin edilenin aksine araçta ciddi performans düşüklükleri yaratıyorlar . Dynoda da denediğim bu hand-made induction kitler hem maliyet açısından ucuz , hem yapması zevkli , hemde işe gerçekten yarıyor. Bu kiti taktıktan sonra motordaki sesin nasıl değiştiğine inanamazsınız . Tabi F5R için konuşuyorum .
klima sistemlerinde kullanılan içi ısı geçirmez malzemeli borularda olabilir üstüne de hks elyaf sargı oldumu tamamdır...benim motorun altı komple kapalıydı,sis farının arkasınada soğuk hava odası yaptırmıştım. maliyeti 100tl oldu bunların hepsi onunda 75 tl'si işçiliğe gitti zaten oda yapımı için...
Bir fotoğraf eklemek isterdim aslında aracımda şu an takılı olan kit ile ilgili ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum . Zannedersem fotoğrafı copy-paste tarzı bir uygulamayla yapıştıramıyoruz .
www.imageshack.us sitesine yükle oradaki linkleri buraya kopyala.
Teşekkür ederim Schumi .
güsel olmuş bence,
güzel 1 yazılım ,
SS komple,
kısa oranlı şanzumanla ,
şaka makinası olabilir diorummm
İnşallah diyorum ! Bu arada Ozan adlı kardeş İzmir'de oturuyor gözüküyor . Bu imalatını yaptırdığı sistemle ilgili onunla buluşup görüşmek ve daha detaylı bilgi almak isterim .