Ben yaptım :D
Printable View
Peki bunun ortalama fiatı ne olacak şuan ms in fiatı ne kadar ?
malzemelerin temini bittiğinde fiyatınıda tam olarak açıklıcaz arkadaşlar
Fiyat olarak 700 un cok daha altinda olacagini tahmin ettigim hatta bir parcada umit ettigim bir calisma gercekten. Suan avrupadayim eksik bisi varsa bildirin bir bakinayim yilbasindan sonra donmeyi dusunuyorum Turkiye ye
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar
üstadım ne oldu ne bitti?? gelişmeler?
Hayırlısı be üstadım :) Ben bu pazar dönüyorum Türkiye'ye ancak ikinci dönem geri dönme ihtimalim var Avrupa'ya parçasal bir ihtiyacın olursa haberleşelim
ii niyetin için teşekkürler dostum mutlaka haberleşiriz
tüm extraları üzerinde ilk boardımı tasarlamıştım ama hem büyük olduğundan hemde malzemelerini temin ederken aşırı maliyetten rafa kaldırmıştım araştırmalarım sonucunda parçaların hepsini tedarik edebilcek bi arkadaş buldum ve dün tekrardan board tasarımına başladım busefer hem ms2 işlemcili olucak hemde 13 cm ye 12 cm boyutlarında olucak yarısını bitirdim bile 1 ay içinde tamamlıyıp malzeme siparişine başlıcam
İyide işlemci ve yazılım aynı olacaksa farkı ne olacak? Örneğin halihazırda ms2 de 8 tane ADC var. Eğer bunlar çoklanabilirse o zaman yeni bir tasarım yapmanın anlamı olur. Aksi halde B&G nun tasarımının bir başka pertinaks üzerindeki silüeti olur gibime geliyor.
BG zaten çift işlemcili bir devre satıyor. Aralarında CANBus konuşan iki tane HC9S12C64 var. Ancak sequential yapacam dediğinde onunda IO ları yetmiyor. Load balancing yapman gerekebilir. Kısacası madem bu işe soyundun daha iyisini yapman lazım. msSeq den daha fazlası lazım. Zira MS in inanılmaz bir destek ve ARGE avantajı olacak. Onun önüne ancak daha iyi bir donanım ile geçebilirsin. Bu da ancak daha iyi resolutionu olan, örneğin 10 bit yerine 14 bit ADC yapan bir işlemci ile falan olur.
Eğer bu konuda ciddi isen öncelikle farklı işlemci üzerine yoğunlaşsan iyi olur bence. Gerekirse giriş interface i farklı çıkışlarında HC9S12C64 kullanılan bir alette olabilir.