updateddd...
Printable View
:)
Varya o hikaye kültler arasında ilk 3 e girer bence :)
Valla bilemicem de ben arabamın hikayesini anlatsam roman olur.. Hem de 3leme şeklinde :D :D
FIC ı söktüm. MS ile yola devam edeceğim. Herşeyi hazır. Sadece arabaya takıp ayarlamam lazım..
3 gündür miamide neden acaba gemiylemi geliyor anlayamadım heycanladım gelsede yapsam
Detailed Results:
International Dispatch, January 14, 2010, 11:40 **, ISC MIAMI FL (USPS)
Arrival
Processed through Sort Facility, January 14, 2010, 6:14 **, MIAMI, FL 33152
Processed through Sort Facility, January 13, 2010, 8:36 pm, ATLANTA, GA 30320
Acceptance, January 13, 2010, 5:20 pm, SUWANEE, GA 30024
Electronic Shipping Info Received, January 13, 2010
Shipment Accepted; January 13, 2010, 3:42 pm, SUWANEE, GA 30024
valla aynı olay bendede oldu ankaraya gittim ama nası gittim ben bilirim benede komple mikro işlemci yandı megasquirt 2 ye megasquirt 1 işlemcisi taktık şimdi sorunsuz.hatamda şu olmuş 205 gti da 2 bobin çıkışı var - kutup olarak yani 2 eksi 2 artı var ben tabi bilmediğim için ilk hangisi göstergeye gidiyor.sora işe uyandım ama malesef olan mikro işlemciye oldu.demekki işin kilit noktası ora :D
wasted sparkda bobinden göstergeyi süremezsin ilk hatan o olmuş iki bobin olduğundan devir sinyalini yarım okursun öle bişi yaptığında onun haricinde bobinin 4 ucundan biri artı diğer ikisi eksi diğeride audio suprrassor dur iki artı vermene gerek yok ateşleme transistörleri bıp 373 ler yüksek akımda ve ısıda kendilerini kapatıyolar microişlemciyi yakmak için başka hatalı bi bağlantı yapmışsın
arkadaslar bu MS her araca uygulanabilir mi örneğin.
1992 model Renault 21 2,0 turbo, ecu siemens bendix,
aracta katalatik konvectör yok.
oksijen sensoru yok.
map ile yuruyor...
her araca takılabilir karbüratörlü arabayı bile takabilirsin
Karburatörle yürüyecek olanlar için boşa para demek MS ateşleme kontrolü için megajolt yeterli, efi ye çevirecekse amenna.
Diyautotune DiyPNP markası altında PNP olarak kullanılabilecek MS versiyonları üretmeye başladı. Bir çok markanın birebir pnp olarak takılabilecek unassembled versiyonları var artık :)
http://diyautotune.com/diypnp/models.html
http://www.diyautotune.com/catalog/d...kit-p-385.html
http://www.diyautotune.com/images/pr...5-complete.jpg
ake Model Engines From To Notes
Audi S4 all 1992 1994 *Flywheel trigger & 5 cylinder COP may not be compatible with current firmware
Audi S6 all 1995 1995 *Flywheel trigger & 5 cylinder COP may not be compatible with current firmware
Audi Quattro V8 1990 1994 *Flywheel trigger may not be compatible with current firmware
BMW 325 M20 1987 1992 * Check before ordering - a few 1987 and 1988 models used a 35 pin connector.
BMW 525 M20 1989 1990
BMW 535 M30 1989 1993
BMW M5 S38 1991 1993
Hyundai Scoupe all 1992 1995
Porsche 911 all 1990 1995
Porsche 944 S non turbo, S2 1987 1991 Does not fit turbo or base models
Porsche 968 all 1992 1995
Üsttekiler Motronic için, diğer markalar için de linke bakabilirsiniz.
ecu, wasted spark, boost control, idle air valve control, knock control, barometric correction, tachometer ouput, launch ve nos control bitti
pazartesi gece 11 de montaja başladım ve ilk kez bu kadar komplike bşy topladım bunu belirteyim daha önce anfi equilazer fln yapmıştım daha 2. sınıfta olsamda elektronik mühendisliği okumamın faydası oldu diyebilirim özellikle extradaki devreleri yaparken trasistor kullanımında filan
ecu, barometric correction, boost control ve wasted sparkı salı gecesi bittirdim,
çarşamba knock control ve tachometer output
perşembede launch ve nos kontrolü yaptım havyam bozuldu
bilgisayara bağladım sorunsuz çalışıyor
sırada programmable outputs ve switched maps kaldı onlar için muyat nickli arkadaşımızdan yardım alıcam programmable outputsdaki rölede 6 bacak var şemada 2 bacak gözüküyor, switched mapdede processor üzerine çok küçük lehim gerekiyor yemedi yapmak bunları cumartesi akşamı yapıcaz açıkta duran kablolara fln sıcak silikonla yalıtıcam sonra stimulatordan kontrol edip pazartesi arabaya takmaya başlıcam önümüzdeki hatasonu en geç marşa basarım heralde
turboyu haziran başında takıcam yani 4 ay vaktim var ms i öğrenmek için acelem yok
bu noktaya gelmemde yardımcı olan sorularımı cevaplayan ryhn, dexspeed, rstmania, muyat ve boosted pug a çok teşekkür ederim
ayrıca beni bu işe taa geçen sene mart ayında bulaştıran sürekli kafasını şişirdiğim ryhn a ve ilk günlerden beri yardımını esirgemeyen benden sonra bu işe girip benden önce bitirip kullanan dexspeed de çok teşekkür ederim
Chipe artı olarak her gelen yeni uygulamada arabanızı kendiniz ayarlaybilirsiniz ve bilgisayara bağlayıp araç sensörlerinin verilerini okuyabilirsiniz.