okuttuk kodu aklımda değil ama benzin basıncı yüksek gibi bişr ibare vardı. bu hafta sonu tekrra okutucaz.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
eğer arıza ısıtıcıdan çıkar ise tkarar güncelleyeyim bu çözüm olur mu ?
aslında tek bi sorunun cevabıyla problemi çözmek itiyorum. eğer düşündüğüm gibi olursa.
yeni ecumuz soldaki, eskisi sağdaki. elimizdeki harnes sağdaki, ecu soldaki gibide düşünlebilir.
şimdi soldaki A soketinde 14 numara boş, sağdaki A soketinde ise 14 numarada SHO2SHTC girişi var. ( yani harneste yeri var ecuda yok )
düşündüğümüz çözüm : sağdaki A soketinin 14 numarasından kablo çekip yada kendisini çekip, yine sağdaki E soketinin 6 numarasına yani orada zaten olan SHO2SHTC kablosuna bağlasak ( e-6 da 2 tane SHO2SHTC kablosu girmiş olucak ) olur mu ?
yine karışık gibi görünüyor ama basit. yardımlarınızı bekliyorum tekeşşürler
MTM-PROSTOCK GARAGE
kodu hatırlarsan sevinirim o zaman pinlerden mi ya da başka bişeyden mi anlayabiliriz şimdi elindeki pinoutlara göre diyosun ki bi pinin yeri farklı o zaman değiştirebilirsin bu normal ancak emin olman gerekir o pinin o olduğuna sensor üzerinden hangisi bakıp ölçüp öyle takmanı öneririm harnesdan giden nereye gidiyo o önemli yani onu iptal edip direk sensore çekmen derekebilir
ECUTECH İstanbul
evet şu an sadece a soketinin 14. sü farklı. bakalım arızayı hatırlayamıyorum söndürünce önemsememiştik ama tekrar bağlatıcaz. ozaman tekrar bi yorum getiririz.
peki arıza o değilde benzinin fazla gelmesinden yada benzin basıncının fazla olmasından ( arasında fark var mı bilmiyorum ) ise safc vafc benzeri birşey ile halledilir mi ?
yakıtın fazla gelmesini sfac ile hallederiz ama basınç olayı farklı bişey ise çzöüm ne olur![]()
MTM-PROSTOCK GARAGE
hayır o öyle bi fazlalık değil araç zengin mi demek istiyo ya da enjektörlere gelen voltaj mı falza raydaki basınç mı fazla bilemem ya da o2 mi zengin yakıttan bahsediyo bunlar en iyi arızanın türkçesini değil tam kodnunu yazmanla anlaşılır üzerinde diyagnoz bağlandıyazan iğrenç trye çevrilmiş şeyler yanıltıyo biraz
ECUTECH İstanbul
pinoutları verdim burada da sensorler değerleri ve harnes çıkışları var önce söküp değiştireceğin kabloyu belirle ölç nereye gidiyo değer veriyo mu bak sonra işlem yap bir de takmaya çalıştığın ecu neye ait yazarsan sevinirim
![]()
ECUTECH İstanbul
tamam anladım. kullanmak istediğim ecu yine 01-03 civic ex e ait motor kodu d17a2. bizim araç ile arasında 2 derece egzantrik farkı var birde stroke farklı.
MTM-PROSTOCK GARAGE
bu vermiş olduğun tabloda d16w7 de türkiyede bulunmakta japon üretim dedikleri vtec2 lerin motor kodu.
MTM-PROSTOCK GARAGE
hımm anladım sağolasın bi arızayı net öğrenelim bakalım
MTM-PROSTOCK GARAGE
bişey sorayım peki yine bilmiyorum. bu ecuların epromlarını değiştirsek ?
MTM-PROSTOCK GARAGE
2 ecunun uzerındekı eprom numaralarına bakın aynı ıse degıstırebılırsınız.
eğer aynı değilse 2 epromuda okuyup kb lerıne bakmak lazım kb leri tutuyor ise orjınal ecunuzun ıcındekı eproma yazabılırsınız.bu zahmetli olanı
muadili epromda bulup yazabılrsınız ıcıne uymuyorsa
et giren yere dert girmez.
bugün arızyı okuttuk ve arıza kodu
P0453 Fuel Tank Pressure (FTP) Sensor Circuit High Voltage
MTM-PROSTOCK GARAGE
evet çözüm ile ilgili neler yapılabilir arkadaşlari yani benim burada anladığım benzin tankı basınç sensörü devresinde yüksek voltaj ?
MTM-PROSTOCK GARAGE
ben şöyle bi çözüm düşünüyorum tamamen düz mantık
sensörün gerçek voltaj değerini ölçtürüp ve şimdiki değer ölçtürüp aradaki farka göre araya direnç vb. birşey konulabilir mi ?
MTM-PROSTOCK GARAGE
ftp sensorune 2.5 v geliyormu olçün once bozuk olma ihtimali var
" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)