arkadaşlar yeni bitirdiğim bi projemi sizlerle paylaşmak istedim arabamız 1986 model e30 325 üzerinde m3 piston kol krank garrett t3-t4 turbo bulunmakta arkaşım arabasını bursadan almış bana geldiğinde araba hiç çalışmıyodu bursada 440cc enjektör ve afc neo takmışlar ayriyetten gaz kelebeği sensörü bozukdu onun yerinede ikinci bi tps sensörü takmışlar ve enjektörlerden birinin de soketi kopukdu tesisatı hiç sölemiyorum resmen makarna gibiydi km yede 1500 lira gibi bi benzin yaktığını söledi tabikide megasquirt takmaya karar verdik ve başladık ms ile bobinleri wasted spark direc coil drive edis siz ve maf akışmetre iptali yaptık çokda güzel oldu rölantisi felan en son videoda mevcut dyno ve yol videosunuda en kısa zamanda eklicem detaylar aşağıda sizlerle paylaşıcam
MEGASQUİRT
herzaman kullandığım ms1 v3.0 board ile başladık üzerinde gerekli tachometre ve ateşleme çıkışlarını düzenledim ve hazır hale geldi
MOTORUN İLK HALİ
motor üzerindeki fazla malzemeleri eski tesisatı krank tekerini gaz kelebeğini felan sökmeyle işe başladık
KRANK TEKERİ ve SENSÖRÜ
orjinal krank kasnağı volan üzerindeydi ve wasted spark ateşlemeyi desteklemiyodu bizde hurdacıdan yine bmw nin bi modelinin krank tekerini aldık sensör için ayağı hurdacıda bulamadık bulduğumuzda 200 tl gibi bi fiyat çekti tornası kaynağı malzemesi hepsini 100 tl gibi bi fiyata hallettik
GAZ KELEBEĞİ
orjinal gaz kelebeğinin sensörü arızalıydı onunda fiyatı 150 ila 200 lira gibi bi fiyat verdiler ayriyetten frenler daha ii vacum yapsın die !!!! hangi akla hizmeten birde başka yer kalmamış gibi kelebeği delip vakum yeri almışlardı 3 adet 2 adetde fren için gaz kelebeğini resmen tecavüz etmişlerdi bizde 65mm temiz bi gaz kelebeği aldık sensörü soketi felan herşeyini 150 tl ye aldık
WİRİNG
beni ençok yoran kısım çünki kabloların hepsinde bi ek yada kopuk wardı neyi nerden nasıl almışlar nasıl düzeltmişler felan anca yaptık en sonunda temiş bi iş çıkarttık bide hurdacıdan aldığımız opel omega bobini ulan dükkanda çalışıyo yola çıkıyoruz yok araba tekliyo buji kablosunu çekiyorum beni çarpıyo bobinin ordan söküyorum tık yok resmen kafayı kırdırttı bana allahtan en sonunda değiştirdikde mutlu sona kavuştuk
![]()