arkadaşlar bu zımbırtı tam olarak nedir ne işe yarar?
benim araca uyarmı?
standalone
aracın orj beynını ıptal edıp veya paralel baglayıp aracın tum fonksıyonlarını kontrol edersınız
her araca derken
karburatorlu filansa enjeksıyonlu sisteme cevırıp kullanılır
İlker G.
Tam olarak motor işletimidir.Benzin ve ateşleme haritanı baştan sona yazabilmeni sağlayan,limitörünü istediğin devire koyabileceğin bir yazılım yazmana yarayan,üzerine ekstra modül ile boost control,fan control vs.. gibi 4 output çıkışı olan,vr modülü ile v3.0 dan hiç bir farkı kalmayan,istersen ms2 daughter board kullanabilip daha geniş harita açıklığında kullanabileceğin HIZLI bir motor işletim sistemidir...
her araç değil benim aracıma...
99 forester sturbo, aracımın beyinine müdahale edilemiyor bende afc neo taktım o yüzden, afcye oranla fazladan daha nelere müdahale edilir bununla?
BIRAKIN ARTIK REKLAMI BİZ yapıyorz ediyoruz yeter insanlara bilgi verin kendinize çekmeye çalışmayın yeter bence
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
MEgasquirt open source bir proje olara başlayan bir EFI projesidir. Demonte olarak da alıp kendin toplayabilirsin.
http://www.megamanual.com/MS%20FAQ.htm#whatis
Megasquirt'i kendi aracın için harness yapmadan da kullanabilirsin, bunun için ecu kablo bağlantı kısmını Subaru'ya göre alman.
aşağıdaki megasquirt kitini alırsan hiçbirşeyi kesmenden biçmeden aracına uyarlarsın.
http://www.diyautotune.com/catalog/d...kit-p-388.html
Özgün'e katılıyorum ama bişeyi de eklemek istiyorum, megasquirt ile uğraşan kişilerin artması hepimizin avantajına.
Thanks Ediyorum![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
bu cihazın montajı resmi çalışma prensibi vs gibi detaylı bi makale tarzı bişeler varmı elinizde varsa paylaşırsanız çok sevinirim
99 forester da hangi beyin var tam emin değil ama openport kablo ve yazılım ile subi ve mitsu beyinlerine çok da başarılı müdehale ediliyor. Çok daha masrafsız bir iş. www.openecu.org adresine bakın, google da tactrix openport diye aratırsanız da çıkar. Böyle bir imkan varken MS denemek çok anlamsız olur bu araçta.
FastCare.com.tr
detailing & mini onarım
+ çok
Zilyon defa yazdım bir kez daha yazayım. Karbüratörlü bir aracı enjektörlüy eçevirmek için falan MS tamam. Ortalama bir arabaya sonradan turbo falan takılıpta yapılan bir modifikasyon sonrasında piggy back kullanmak gerekiyorsa MS gene tamam. Ama subaru falan gibi araçlarda MS yapılmamalı. Arabaya yazık herşeyden önce. O arabaya MS1 işlemcili herhangibir ECU takmak cinayettir. 100 devir hassasiyete sahip bir aletten bahsediyorsunuz burada.. MS2 falan olsa hadi gene neyse deneme amaçlı öğrenme amaçlı falan neyse..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Katılıyorum fakat bu 1 yada 2 olduğu için değil ,kullanılabilirliği bozulabilecek sokaklarda kullanılan araçlarda ms yada aem yada başka standalone ların kullanılmasına bende karşıyım.Bunun yerine orjinal ecu tabanlı çözümler bulunursa daha iyi olur.Bunun yanında katılmadığım birşey var.asıl bu araçlar için 100 rpm yada 0.3 avans çözünürlüğü çok önemli değil.
Bence önemli. Şahsen 12x12 tablolu 100 rpm hassasiyetle ayar yapabileceğim bir işlemci ile yürümek istemezdim. Benim dandik fordta bile yapmam onu. O işlemci ara değerleri scale edemiyor çünkü. Ben mümkün olduğunca detay olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikel performans istenen araçlarda. Sıradan bir araçta %20 tolarensla bile çalışılabilir ama OEM ECU nun yeterli gelmediği yerde piggy takılmış şimdi o da yetmiyor deniyorsa bence yukarda yazdıklarımdan daha fazlası lazım. Tabi bu benim şahsi görüşüm.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
msns extra kod ile ara değerleri scale etmesine gerek kalmadan o2 feedback ile istediğin afr değerini zaten yakalatabilirsin.ms1 vs ms2 diye bir kıyas yapmıyoruz ama ms2 değil , ms3,aem ems,haltech motec vs... bile bir çok oem ecunun yakınından geçemez.bu yüzden yetersiz gelmek demektense bence bizim yetersizliğimiz demek daha doğru olur.buda benim şahsi görüşüm.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)