User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 560 sel e ms?

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

560 sel e ms?

EDITTTTTTT

Arkadaşlar Mengü abiyle Ankara da konuştuk ama araç sürekli ankarada olmayacağı için ayar vss durumlar adına İstanbulda biyerde montaj yapılmasına karar kıldık , ms veya bu motora daha faydalı olabileceğini düşündüğünüz herhangi başka bi ecu-enjeksiyon sistemini İstanbulda montaj yapabilecek kim var??

-----------------------------------------------------------------------
    Satılıklar konusuna soru sormuş ve cevap almıştım , fakat o ilanın vakti dolduğunda silineceğini düşündüğüm için burada tekrarlıyorum durumu..

Alıntı ercuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ms sistemi özellikle 1970-1990 yıllarında Mercedes başta olmak üzere birçok araçta kullanılan K-Jetronik isimli illet yakıt sistemlerin yerine uygulandığında başta güç artışı-daha iyi ateşleme,sorunsuz ilk çalışma ve yakıt ekonomisine birçok olumlu etki eden bir sistemdir.

İşçiliği siz sırtlayacaksanız ki bu konuda iyi bir altyapınız olması lazım birkaç haftada sistemi kurup sorunsuzca çalıştırabilirsiniz.Ortalama maliyeti herşey dahil 1000$ yada biraz küsür tutar.
    İşçiliği 500-1000TL arasında alıyorlar ve forumda birçok yapan uygulayan ve çok sağlıklı bir şekilde Ms ile yürüyen arkadaşlarımız var.

560'ın motor kodunu bana söylerseniz size daha detaylı yardımcı olmaya çalışır,daha detaylı bilgi verebilirim.
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha önce ben uyguladım 1987 model mercedes 300 se ye sahibi şuan atiker sıralı sistemle aracını kullanıyo daha bikere bile aramadı yaklaşık 9 ay felan oldu k-jetroniği iptal ettim kurbağamı ördekmi ne onuda iptal ettim distribütördende bobinli ateşlemeye çevirdim yaklaşık maliyet tüm sensörler kablolar bobin vs gibi 1500 - 2000 arasında tutuyo düşünen olursa yardımcı olabilirim

kasa olarak çürüksüz , taban halıları sıfıra yakın ön ve arkadan kazası değişeni olmayan yürüyeni sessiz , ön-arka ısıtmalı şişirmeli koltuk dahil en ful donanım ama vites konsolu ve torpidosu yorgun , motoru biraz keyifsiz (saçma tüp ayarından dolayı) ,, ama emsallerine göre gerçekten çok düşük bi fiyata bi w126 560sel aldık bugün.

Amacımız hiç acele etmeden keyfimiz doğrultusunda , orjinale sağdık kalarak , gözümüze hoş gelen içimize sinen değişiklikleri yapmak , Altyapısı güzel olduğu için satmayı düşünmeden haftasonları gezebileceğimiz evladiyelik bi keyif arabası haline getirmek.Alır almaz binmek yada ilerde kar edip satmak değil , oynamak anlıycanız

Fakat motoru gerçekten üzmüş tüp ayarı.Motor hararet yapıyo ve su eksiltiyo...Tüpte 4500 devirlere çıkıyor maximum N konumunda.(belki şanzuman korumaya alıyordur diye bi tahmin sallamasyon yapıyorum ama hiç ihtimal vermiyorum..) , Rolantide eski amerikanlar gibi tatlı bi sallanma var karoserde ama motorla ilgili bi keyifsizlikten dolayı o bence...Büyük ihtimal bir silindirde ya tüpten ya bujüden kaynaklanan bi sıkıntı var ve dengesiz çalışıyo motor...Bide az yaksın diye ufak beyin takmış gerizekalılar , ulan çok yakmasın istiyosan binmeyeceksin buna git şahin tüple , kasaplığın ne alemi var (beyin dediği büyük ihtimal mikser)

Neyse gelelim işin özetine.Hararet olayını hallettirdikten sora orjinal kullanmak istediğim için tüpü falan atıcam sırtımdan , çok kullanmıyorum zaten, sağlıklı olsun , 300hp nin o keyhini hissettirsinde varsın çok yaksın dert değil..Fakat şu megasquirt olayı aklıma yatıyor gibi.Orjinal yakıt sistemindeki dikiş tutturamama olayını duymuştum ama sadece ve sadece yüzeysel bilgi ,,,

Tam olarak nedir bu ms?
    versiyon farkları ne manaya gelir?
    istediğimiz şekilde map yapılmasına mı olanak tanır?
    w126 560 sel için gereken parça , tahmini bütçe , ve en önemlisi araçtaki halihazırdaki hangi sistemlerin iptal edileceği (temir veya ayarı için şu anda çok fazla efor sarfetmememiz adına) hakkında hiç bilgi sahibi olmayan bi kullanıcı için bilgi verebilirmisiniz?

gürkan18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazasız belasız kullan Ahmet dilediğin gibi araç almışın 280se derken x2 yapıp 560 yapmışın.
    Yardımcı olurlar umarım bu konuda
    10 haziran akhisar e36 m3 N/A 12.940 sec

///M POWER

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahmet öncelikle hayırlı olsun, madem evladiyelik bir araba yapacaksın önce aracı soy ve görünmeyen yada kısa vadede sorun olacak yerleri toparla motora geçtiğinde ms olayına gir bence

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mengü abiden (boosted_pug ) bilgi alabilir hatta yaptırabilirsin 190 için bende kafasını ağrıtmıştım bence 560 sel de çok güzel keyif verir Bu arada hayırlı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok teşekkürler, canımı sıkan , hevesimi kıran bazı yönleri var tabi ama direksiyona oturup vitesi D ye aldığımda , veya arka koltuktan öndeki koltuk kafalarının eğik pozisyonunu , aradan kaput ucundaki yıldızı görerek yaylana yalylana ruhsat işlemleri için dolaştığımızda hepsi birden yok oluyo , İnşallah güzel bi şekilde yapılırda üzmeden keyifle kullanırız.Gözümdeki klasik mercedes çizgisinde tasarlanan son mercedes bence.

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pederde Amerikan versiyon 560 sel vardı küçüklüğümden hatırlıyorumda unutulucak gibi değilHala o homurtu ve konforu w140 dan sonraki hiç bir aracımızda bulamadık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Velkam dı jörmaniy Ahmet bey boşuna Alman candır,kandır diye yırtınmıyoruz.
    Tarık beyin cebini bilen bi arkadaş yazsa güzel olur. Biran önce ulaş sende paşam.
    Inşallah istediğin kadar orj. Olur. Artık Almancısın

///M POWER

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tarık değil mengü 0543 912 2119

ercuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    560sel 326 hp'lik olan değilmi m119 motor kodlu?
    .......

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüpte 4500 devirlere çıkıyor maximum N konumunda.(belki şanzuman korumaya alıyordur diye bi tahmin sallamasyon yapıyorum ama hiç ihtimal vermiyorum..)
    sallamasyon değil doğru o. yeni nesil(94 sonrası) amerikanlarda da var. 4 binden yukarı çıkarmıyor boşta veya park vitesinde iken.

by serçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    parça konusunda sıkıntın olursa almanya dan tedarik ederiz ........yardımcı olurum ....

selcukkoylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mengü aslında mercedesin 3000cc leri için bi kit hazırlasan süper olur.müşteride kesinlikle sıkıntı olmayacak
    1.8TSI 160hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mengü abiyle konuştuk , 10 sün sora teslim edicez , arabayı ankarada kapalı bi garaja koyduk geri döndük biz İstanbula.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı olsun Ahmet istediğin gibi olucak.. olucakkk

///M POWER

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada hararetin sebebi devirdaimin çalışmaması ve radyatörün tıkalı olmasıymış , ikiside halledilince hararet te kesildi.

motor kodunu bulamadım ama teknik veriler bu linktekiler sanırım
    http://www.motorsporlari.net/car/tec...=Mercedes-Benz

Işık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlardaki motor 117.965, 119 motorlar W140 kasalarda kullanıldı ilk olarak diye biliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar Mengü abiyle Ankara da konuştuk ama araç sürekli ankarada olmayacağı için ayar vss durumlar adına İstanbulda biyerde montaj yapılmasına karar kıldık , ms veya bu motora daha faydalı olabileceğini düşündüğünüz herhangi başka bi ecu-enjeksiyon sistemini İstanbulda montaj yapabilecek kim var??

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat yapar. Muyat nick i bi pm at.
    1.6tdi.
    Ecutech.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pm attım 10krkr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)