Selam
97 model bir mazda practica'm var, içine yine 97 model bir lantisten aldığımız 1839cc mazda BP motoru koydum.
Şu ana kadar yapılanlar: Custom air intake, Green hava filtresi, hava filtre hortumu soğutması, headers şeklinde alüminyum emme manifoldu( bu manifold ve gaz kelebeği polishli tabii ki), blokla emme manifoldu arasına konan ısıyı iletmeyen o plastik şey, mazda BPT 360cc Denso enjektörler, walbro 255 LPH benzin pompası, NGK Iridium IX bujiler, Vision 10.2 mm buji kabloları, buji kabloları soğutma kılıfları, OBX hafifletilmiş egzantrik kasnakları, gates blue racing triger kayışı, düşük ağırlık krank kasnağı, kapak taşlanacak, standart ve yeni pistonlar, krank, kol ve yataklar, ARP silindir kapağı saplamaları, custom headers, termal bant, komple custom egzost ve HKS son susturucu. Şanzıman ise mazdanın kendi kısa oranlı şanzımanı, hafifletilmiş volan ve Aisin yarı bronz yarı karbon kevları balata ve baskı ve short shift var. Tabi ki bunlar aracın performansa yönelik modifikasyonları, öyle abuk subuk hayame radyatör ayağı veya kaput pini veya boyadığım customise ettiğim üst kapağı veya motor kulağı falan saymıyorum. Şimdi gelelim işletim sistemi soruma:
Bu aracın işletim sistemi için ne yapacağım, hiç bir fikrim yok malesef. Bazıları düz bi remap yap, bazıları standalone yap, bazıları piggybacke gir, şunun telefonunu verim bununkini verim falan diyorlar, çevrenizde ya da sitede, konuşabileceğim, tanışabileceğim, bu işlerden anlayan kişiler var ise yardımlarınızı bekliyorum lütfen.
Sadece aracı çalıştırmak değil, devir bandında oynamalar yapabilmek, yarın öbürgün dereceli egzantriklerim subab yaylarım vs geldiği zaman update etmek, ve de en önemlisi araca zarar vermeden bu işletim sistemini uygulamak veya uygulatmak istiyorum. Turbo hiç bir zaman sevmedim, hala sevmiyorum, o yüzden atmosferik kalacak araç.
Aracım ve ben Ankara'dayız, araç şaşmazda. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, en azından açıp bunu okumuş olan herkese çok çok teşekkür ederim.![]()