|
|
#1 | |||
Birçok kimse mesele haline getiriyor bu durumu.. Sorun çıkar mı .. parça eksilir myiz .. ne kdar zor .. arabam yatarmı .. ??? .. .vs .. işte size herşey 1 pakette .. al tak şeklinde .. imkanların hazır olduğu bir yerde max 4-5 saat sürecek bir olay .. (karburatörlü olan araçlarda prosedür farklı +dan parçalar gerekiyor..zman da uzuyor haliyle)
Base olarak EK CIVIC "D14 ve D16 motor" alıyorum ... gerekenler şöyle .. -SOHC VTEC Kapak dolu (D15B SOHC VTEC(black top) tavsiye ederim.OBD1 tek solenoidli kapak tercihimdir.. OBD2 EK3 Vi-Rs D15B Stage3 VTEC kapak da kullanılabilir) (Ayrıntılara burdan bakabilirsiniz " http://asia.vtec.net/article/d15b/ " ) -DISTRIBUTOR (Kapak seçimine göre OBD1 veya OBD2 şekilde kullanılabilir..Soket dışında obd1 ve 2 nin bağlantı yerleri farklıdır..) -EMME MANIFOLDU/GAZ KELEBEĞİ (D14 ler için zorunlu..d16 eis ler için isteğe bağlıdır) Not: D14 de eski Kelebeği kullanırsanız..yeni manifold daki IACV girişini tıkamanız gerekecektir.Böylece d14 sisteminde olduğu gibi RACV sensörünü rölantinizi ayarlar.. Neyse siz bunlarla kafa yormayın .. Bu paket Emme Manifoldu Üzerinde Tüm Sensörlerini ve gaz kelebeğini KAPSIYOR.. TPS / MAP / IACV / IAT vs .. -ELEKTRIK TESİSATI (motor)- EK Civic (d14/16) OBD2X sisteminde kullanılan SFİ sistemini PGMFI a çevirmek ve SOHC VTEC ECU yu kullanmamız için gerekli. Paketin içerdiği 2 seçenek var.Seçiminizi kullanacağınız ecu ya göre yapmak zorundasınz 1- Ful motor tesisatı OBD2A 2- Ful motor tesisatı OBD1(P08 JDM / P28 /s300 /neptune kullanmak için)(2 si de al tak şeklinde gönderilir..ekstra wiring gerektirmez.) -ECU - JDM OBD1 P08 (black top d15b vtec) / OBD2A P2Y P2M vs .. yada Hondata s300 / Neptune RTP / P28 chipped vs .. Mali durum ve stok seceneklerine göre değerlendirirsiniz.Stok ecu larla 190cc Enjektör kullanınız -VTEC SOLENOID (kapak seçimine göre OBD1 yani tek solenoidli ve oil pressure switch in kullanıldığı sensör yada OBD2 olarak Stage3 vtec sistemindeki çift solenoidli sensör) -KAPAK CONTASI ( OEM yada Cometic kullanabilrsinz..D14 yada D16 bloğunuzu stok şekilde kullanacaksanz 0.025 lik oem d16y veya cometic kullanabirsinz.bu size ekstadan braz daha fazla sıkıştırma sağlar.. NOT: Şahsi fikrimce sıkıştırma oranınızı 9.1 ile 11.5 arasında tutmanız daha sağlıklı..uzun ömürlü günlük bir motora sahib olmanızı sağlayacaktır. ) tek tek olan fiyatlar kapak 450 / distributör 350 / emme kelebek sensorler 400TL / vtec solenoid 120 / conta 200 / e.tesisatı 450 / ECU 300 = 2270TL olan fiyatı paket olarak 1700TL olarak veriyorum.. Kapak için bir kar örnek foto.. ![]() ![]() ![]() 533 86 21 333 542 86 21 333 ***bunlar gereken parçalar ..daha fazla tech e inecek olursak .. mod lama ve saglamlaştırma adına yapılabilecek seçenekler vardır .. Unuttuğum atladığım bişey varsa kusuruma kalmayın..konu yu int cafe de ayak üstü açtım.. Güç oranı .. rev limiti ..sıkıştırma oranı.. vs.. gibi sorularınızı konuda belirtin .. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..eminim ki diğer TT üyesi olan arkdaşlar da yardımcı olmaktan mutluluk duyar .. Son Düzenleyen DC2-R; 23-10-2010 00:10. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
|
4 paket mevcuttur .. bunlarda 3ü OBD1 D15B VTEC ..1i ise OBD2 Stg3 SOHC VTEC dir..
İlk müşteriye gaz kelebeği stok 55mm yerine B16A VTEC SiR 60mm kelebekle verilecektir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
1.6 iES im olsa kaçırmazdım bu parçaları.. yağlama problemi olmadan sağlıklı şekilde 8000 rpm çevrilir mi bu set-up'la?
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
yağ pompasına ufak bir işlemle 8000 rpm çeviremezsiniz değil de .. bunu sadece yağ pompası olarak değil .. valvetrain R/S ratio olarak da düşünmeniz lazım. çok devir herzman çok güç anlamında olmayabilir... stok 1.6eis yağ pompası ile 7500 sağlıklı dönersiniz ..
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
peki bunun hariçnde herhangi bir parça değişimi gerekli alt tarafta
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
mesela bu set-up üzerine Crower marka D16Y8 egzantriği kullanılabilir değil mi? stage2 veya stage3...
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ALL MOTOR SOHC+ passat TDI
|
fuat öncelikle bilgiler güzel onun haricinde konversiyon kit hazırlamış olman daha güzel bizim de işimizi kolaylaştırıyo fiyatlar yine güzel ben de bu konuda sorulara yanıt vermeye çalışıyım
öncelikle soner abi yağ pompası ve yatakları modifiye ederseniz 8000+ dönebilirsiniz ben 2 sene falan 8200 rev kullandım sorun olmadı ama stcok pompayla önermem ayrıca yine yağ pompasına işlem öneririm cünkü vtec üstü yetersiz kalacak bu durumu dyno üzerinde görebilirsiniz vtec açtığı anda bi duraklama oluşuyo egzantirik ben zex stage 1 59100/105100 stage2 59300/105300 (+912 subap yayı ) tercih ederim 7200 rpm destekli 7200den sonra direk düşüş oluyo dynoda görmek de mümkün öneriririm ama biraz sıkıştırmayla gıdıklamak gerekir i es is grubunu bi de not düşüyüm 3 stage kapak tipinde sakın piston da eklemeyin saçma crlar görürsünüz
__________________________________ D series 14.2 sec N/A PISTON GARAGE http://www.techturkey.com/forum/atmo...-bilgiler.html |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
bi sorum olcak
şimdi karburatörlü ex veya ef9 kasa araçı shoc yapmak için ne gibi değişik işlemler yapılıyor ve parça maliyeti ortalama nekdr buluyo. (karburatörlü olan araçlarda prosedür farklı +dan parçalar gerekiyor..zman da uzuyor haliyle) bu yazınıza istinaten sordum. |
|
|
|
|
|
#9 | |
tüm bu parcalar CRX - Si (D16a9) ile ortak kullanılabiliyor .. +800-1000TL falan olur heralde |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
||
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
bütün aradığım soruların cevabı burdaymış öncelikle böyle bi açıklama için çok teşekkür ediyorum...aracım 1.6 ies sohc vtec yapmak için bütün parçalar burda anladığıma göre ekstra bi parçaya gerek yok galiba?? peki kim yapabilir bu işlemleri ??
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
parcaların hepsı eksızsız benden ... kim yapabilire gelince .. konum antalya sanırım .. orda Baştaş Garaj dan Erkan abi gözü kapalı yapar .. saygılar..
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: ek civic sedan (smoked)
|
bu işlemlerle bir 1.6 ies nekadar hp leri görür?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
stock olarak 130 - 140 hp
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: .:. VTI .:.
|
1.4 kasa ile vtec geçersiniz kaçırmayın.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Subaru Forester
|
egzantrik piston guzel bir ayarla fesfena olur..
160 hpleri zorlarsın
__________________________________ Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: d16 automatic
|
otomatik ies'te nasil olur
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
nası cevaplaycağmı bilmiyorum. . ne yönden nasıl olur ? Uyar mı gibisinden soruyorsanız tabiki uyar .. güç almak için istiyorum diyorsanz ... ben olsam ilk önce düz şanzıman düşünürdüm .. Ha ben rahatıma düşkünüm auto kullanıcam derseniz.. bu motordan güç almak için en en iyi paket bu..
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |