Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 17-11-2011, 18:48   #1

Sahin9108 - ait Avatar

Otomobil: s2000

Arrow 350z - Rx8 - Evo IX

Arkadaşlar yakın zamanda evo IX, 350z veya rx8 den birini almayı düşünüyorum. Bir süredir sorup soruşturuyorum genelde aldığım tepki ve fikirler şu şekildedir;

350z: Parça sıkıntısı çok en ufak problemde, dokunmada, vs. çok uzun süre parça beklersin - yakıtı çok fazla, vergisi çok fazla, vs.

Rx8: Son derece keyifli bir araç asla sıkılmazsın, sık sık yağ eklemen gerek, yakıtı fazla, türkiyede ustası yok-motoru kısa süre sonra eline alırsın, vs

Evo IX: Güvenlik açısından üstün (AWD, brembo), motor daha alışıldık ve sıkıntısız, turbolu

Kendi açımdan hangi problemleri dert ediyorum hangilerini kafama takmam diye düşünecek olursam;

350z: Yakıt-vergi ikilisi çok önemli bir problem diil ( araç günlük kullanılacak ama uzak mesafelere vs gideceğim zaman alabileceğim 2. dizel araç şansım var), parça için nissana gittim yedek parçacıyla görüştüm adamın bana dediği ''minimum 15 gün maksimum 1.5 ay ama belli olmaz 1.5 ayı geçmez diye garanti veremem'' + boya fırın vs vs... yalan yok duruşu bana bazen boşver yedek parçayı beklersin olur biter diye düşündürmüyo değil... Ayrıca hiç kullanma fırsatım olmadı yani nasıl bir sürüş keyfi yaşattığını malesef bilmiyorum

Rx8: Wankel motorla ilgili çok yazı okudum resmen insanlar bu konuyla ilgili ikiye ayrılmışlar; Birinci grup rx8 motorunun kısa süre sonra ele alınacağını ve yeni motor almak zorunda kalınacağını ısrarla savunuyorlar diğer bir yandan ikinci grupsa bunların sadece şehir efsanesi olduğunu mazdanın zaten 100.000 km garantisi verdiğini yağı düzenli bir takiple tamamlandığı sürece aracın sıkıntısız bir keyif yaşatacağı kanaatinde. İki gruptan da rx8 kullanıcıları mevcut açıkçası ben hangisine inanacağımı şaşırdım Kullanma fırsatım oldu 100 km/h ye kadar olan hızlanması ve sesi oldukça tatminkardı. Gerek iç, gerek dış tasarımıyla görsel açıdan beğenimi kesinlikle kazandığını söyleyebilirim

Evo IX: 2.0 litrelik motoruyla yakıt ve sıkıntı olarak en rahatı gibi gözüküyor. AWD olması kesinlikle büyük bir avantaj. Aslında evonun avantajlarını ve güzelliğini saya saya bitiremem içimden en çok geçen de evo aslına bakarsanız ama evo için tek dert ettiğim aracın dış görselliği; şöyle ki X hariç evonun tüm kasalarına ilk çıktıkları günden beri bayılırım hala öyle ama bilen, bilmeyen, taraflı, tarafsız yaklaşık 80% lik bir oranla evonun görselliğinin sıkıntılı olduğu tepkisini aldım ve açıkçası bu beni düşündürüyor... Evo IX diil ama evo VIII kullanma fırsatım oldu kesinlikle çok memnun kaldım. Ayrıca parça konusunda maksimum 15 güne getirebileceklerini söylediler Türkiyede olmaması halinde. Ama açıkladığım gibi tek düşündüren görselliği

Sevgili, saygılı tech turkey üyeleri biraz uzun oldu okuyan gözlerinize yazan ellerinize sağlık sizin de fikrinizi almak istedim kafam karman çorman benim yazdıklarımla ilgili katılıp, katılmadığınız noktaları ve bilmediğim noktaları paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim

edit: fiyat limitim 65.000 - 70.000 tl civarları

Son Düzenleyen Sahin9108; 17-11-2011 19:16.
Sahin9108 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 18:56   #2

LVIII - ait Avatar

Otomobil: -VA S2000-

ve beklenen konu açıldı kanka konuya anket eklersen daha iyi olur düzenleyip ekle istersen

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
LVIII isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 19:00   #3

kelalper - ait Avatar

Otomobil: Megane RS & S70 T5

kelalper - MSN üzerinden Mesaj gönder
Çok alakasız arabalar. Mazda da motor sorunu artık yok doğru yağ kullanıldığı için ama performans olarak bu listede en yavaşı.
350Z muhteşem bir makina. Üzerindeki motor yüklemeye çok açık. Tek sorunu artık 370ler çıktı. Bir de vites oranları çok iyi değil. Kullanırken araba tam yapıştırmaya başlıyor devir kesiciye giriyorsun.
Evo legenddır. Söylendiği kadar az yakmaz ama fena yürür fena yol tutar. Performans parçası çok boldur. Kullanımı çok zevklidir.

IN BOOST WE TRUST
mapped by ECUFAST TEAM
kelalper isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 19:10   #4

Sahin9108 - ait Avatar

LVIII´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ve beklenen konu açıldı kanka konuya anket eklersen daha iyi olur düzenleyip ekle istersen
sağol kanka umarım aradığım cevaba içim rahat bi şekilde ulaşırım kısa zaman içerisinde
Eski 17-11-2011, 19:11   #5

LVIII - ait Avatar

kanka almanı istediğim araba e46 m3, ama bunların arasından sececeğim araba kesinlikle EVO. rx8 de düşünebilirsin ama 350z ye asla girme

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
Eski 17-11-2011, 19:13   #6

Ome_RS - ait Avatar

Otomobil: CiyeRX

Ome_RS - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ben tasarım kullanıslılık vergi yakıt modifiyeye yatkınlık parca bollugu vs acısından evo9 tercih ederim.

Satılık RedREX
Ome_RS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 19:15   #7

Sahin9108 - ait Avatar

kelalper´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Çok alakasız arabalar. Mazda da motor sorunu artık yok doğru yağ kullanıldığı için ama performans olarak bu listede en yavaşı.
350Z muhteşem bir makina. Üzerindeki motor yüklemeye çok açık. Tek sorunu artık 370ler çıktı. Bir de vites oranları çok iyi değil. Kullanırken araba tam yapıştırmaya başlıyor devir kesiciye giriyorsun.
Evo legenddır. Söylendiği kadar az yakmaz ama fena yürür fena yol tutar. Performans parçası çok boldur. Kullanımı çok zevklidir.
çok alakasız demek yanlış olur bence rx8 zaten her zaman farklılık gösteren bir araç ama onun dışında yakın araçlar olduklarını düşünüyorum.. eğlenceli olması avantaj ancak performans-yakıt orantısı rx8 için bir dezavantaj durumunda kesinlıkle.. rx8 in motor upgradeleri için fikriniz var mı? Teşekkürler
Eski 17-11-2011, 19:15   #8

LVIII - ait Avatar

Sahin9108´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sağol kanka umarım aradığım cevaba içim rahat bi şekilde ulaşırım kısa zaman içerisinde
bence avatarındaki fotograf seninde az çok neye karar verdiğini gösteriyo

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
Eski 17-11-2011, 19:18   #9

Sahin9108 - ait Avatar

LVIII´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kanka almanı istediğim araba e46 m3, ama bunların arasından sececeğim araba kesinlikle EVO. rx8 de düşünebilirsin ama 350z ye asla girme
kanka e46 m3 e söz yok ama temiz bir tanesi için bütçemi aşar, inşallah onu sende görücez yakında sağlıkla kazasız belasız
Eski 17-11-2011, 19:19   #10

LVIII - ait Avatar

ağzından bal damlıyo kanka inşallah hayırlısıylaaa...

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
Eski 17-11-2011, 19:21   #11

Sahin9108 - ait Avatar

Ome_RS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ben tasarım kullanıslılık vergi yakıt modifiyeye yatkınlık parca bollugu vs acısından evo9 tercih ederim.
kardeşim bende bayılıyorum arabanın görselliğine ama aldığım yorumlar hep tersi yönde ve bugüne kadar hep ikna çabasındaydım hee diyebilirsin ki arabayı kendin için alıyosun başkası için almıyosun çok haklısın katılıyorum ama yine de evoya bu şekilde haksızlık edilmesi insanın kafasını kurcalıyor, almışken görseli olan bi makine alıyım, kafam rahat biniyim, vs...
Eski 17-11-2011, 19:25   #12

LVIII - ait Avatar

Sahin9108´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kardeşim bende bayılıyorum arabanın görselliğine ama aldığım yorumlar hep tersi yönde ve bugüne kadar hep ikna çabasındaydım hee diyebilirsin ki arabayı kendin için alıyosun başkası için almıyosun çok haklısın katılıyorum ama yine de evoya bu şekilde haksızlık edilmesi insanın kafasını kurcalıyor, almışken görseli olan bi makine alıyım, kafam rahat biniyim, vs...
kanka bu zevk meselesi evonun görünüşü beğenmeyen varsa emin ol ki rx8 ile 350z yi beğenmeyende vardır , sen beğeniyosan sorun yok

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
Eski 17-11-2011, 20:09   #13

ThUnDeRbErK - ait Avatar

Otomobil: RX-8 R3 & FD2 HONDA CIVIC

Rx-8 Motoru üretiliyorsa ustasıda var.Esnaflık yapan bildiğim ustalarda var.Rotor housing'te incelme kayıp yaşanmamışsa yeni seallar ile çok kolay rebuild edilebilen bir motor.9200 TL sandık motor fiyatı.Her spor otomobil risk içerir wankel'in diğerlerinden eksisi yok.Yani yağlama,yakıt olarak tabi biraz fazlası vardır fakat bunu katıldığı bir çok yarışta kanıtlamış bir motordur anlatmak istediğim yalnış anlaşılmasın.Yağ yakma problemi series 2'ler de daha az emop yüzünden.. motorunu ısıtıp her bilinçli spor otomobil kullanıcısı gibi soğuk motor gazlamazsan yağ tüketiminde az olur.Motor kondisyonunda ömrüde..3000km'de 1 litre yağ ekledim bence fazla bir yağ yakma sözkonusu değil.100.000 km tamamen kullanıma bağlı Rx8club'da bu konu hakkında bir çok yüksek km'li Rx-8 mevcut arkadaşlarımızda Türkiyede 130.000 km'de olup 90.000'de olup sağlıklı kullanılan araçlar mevcut kullanıcıya bağlı konular.Yakıt sarfiyatınada değinirsem,spor otomobil bakan bir insan için yakıt 2.plan olmalı ama eğer çok yakıyor gitmiyor gibi bir düşüncen varsa wankel düşünmek saçma olur inşallah istediğin arzuladığın otomobile en kıza zamanda kavuşursun.Şimdiden hayırlı olsun.

Son Düzenleyen ThUnDeRbErK; 17-11-2011 20:12.
ThUnDeRbErK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 20:14   #14

turbo&quattro - ait Avatar

Otomobil: 335 coupe

350z kullandim 1 sene kadar. Ici kucucuk, sanildigi gibi aman aman performansli olmayan, cok ama cok benzin yakan Tr'de benzin, vergi ve yedek parcasindan dolayi gereksiz bir arac. Ben burada bile cuzzi bir rakama almama ragmen pisman olmustum tr de buyuk hayal kirikligi olur.
turbo&quattro isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 20:17   #15

LVIII - ait Avatar

turbo&quattro´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
350z kullandim 1 sene kadar. Ici kucucuk, sanildigi gibi aman aman performansli olmayan, cok ama cok benzin yakan Tr'de benzin, vergi ve yedek parcasindan dolayi gereksiz bir arac. Ben burada bile cuzzi bir rakama almama ragmen pisman olmustum tr de buyuk hayal kirikligi olur.
kesinlikle çok doğru , 350z gerçekten büyük bi hata olur

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
Eski 17-11-2011, 20:20   #16

kickbuttowski - ait Avatar

Otomobil: B18 swap Coupe Civic

350z ye sr26det swapladiklarinda anlamaliydim!

sti evonun dengi sayilir evo yerine dusunulebilir..
kickbuttowski isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 20:23   #17

LVIII - ait Avatar

arkadaşımız kesinlikle sti düşünmüyor

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000
Eski 17-11-2011, 20:35   #18

-Aydın- - ait Avatar

Otomobil: MZ3

EVO efsanedir, tapılası bir arabadır Yine de olay sadece performans değil ise ben olsam Rx8 seçerdim (yeni kasası olacaksa).

Şimdiden hayırlı olsun diyelim
-Aydın- isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-11-2011, 20:39   #19

LVIII - ait Avatar

kanka evo al da beni rahat rahat geç artık

OĞUZHAN KIZILTOPRAK
"VA"S2000

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 08:18 ::::