1.6 T o kasaya az gelir.Tabi senin performans isteğine göre değişir.corsa d gsi'la motoru ayni buyuk ihtimal. Yakıtıda fazla olacaktır sonucta benzinli turbo bir araç.Alıpta lpg yapacağına seçimini dizelden yana kullanmalısın.
Printable View
1.6 T o kasaya az gelir.Tabi senin performans isteğine göre değişir.corsa d gsi'la motoru ayni buyuk ihtimal. Yakıtıda fazla olacaktır sonucta benzinli turbo bir araç.Alıpta lpg yapacağına seçimini dizelden yana kullanmalısın.
corsa d gsi 150 hp değil mi ?
gsi 150
opc 192
1.6T 180
opel gariptir fazl karıştırmayın:D
aynı blok üzerine farklı kombinasyonları var
2 aralık tarihinde 1.4T 140hp Edition paket Insignia aldım.Editiona artı olarak ECO ve 18inç jantları var(245/45/18).1.6t 180hp ye niyetlendik kısmet bu araca oldu.1767km de şu an şehir içi 8.8lt yakıorum eskişehirde ve öyle korkak kullanmadım hiç yeri geliyor sıkıştırıyorum yeri gelio cruiseda gidiorum.Yalnız şu ECO olayının pek bi artısını göremedim neden derseniz mesela ECO mode açıkken ışıkta tam duruosunuz auto stop moduna alıyor ama çat yeşil yanıo debraja basınca yeniden start alıyor sanki arabayı bozacak gibi gelio hayırlsı.Gidiş olarak tatminkar yalnız halen daha bindiğim vectra b 2.0 gibi tok gitmio sanki :(lpg yok) yani 0-100 arası vectra daha bi hızlı yalnız 100-120den sonra insignia akıo resmen hissettirmeden uzuo.yani olee bi cok kişi dediği gibi alınmaz malınmaz ölee bişi yok gayette tatminkar bence 1.4t TR sartları için cok uygun vergi mesela cok iyi oldu.Ölü eşek bi araçta deil çok saglam yol tutuo oversteer understeer cok fazla çizgisini bozmuo.bilmiorum bunlar benim görüşlerim bir kullanıcı olarak ben çok sevdim memnunum gidipte boş comfortline bazı araçlara 60bin verileceğine cok rahatlıkla tercih edilir.
Kaca aldin kardesim? Opsyonlarini yazarmisin
Ben anahtar teslim 59.000tl ye aldım yıl sonu indiriminden de faydalandım.Bu aşağıdaki özelliklere ekstra olarak ECO mode var birde standart 16inç yada 17inç yerine 18inç jant tercih ettim opsiyon olarak.Aslında 1.4T cosmo ellerinde olsaydı onu düşünüyordum ama gelmesi uzun sürer denince niyetinede girmişken aldım.Daha iyileri sizle beraber tüm arkadaşlarımızın olur inşallah.
Yol Tutuş Özellikleri:
ABS
Dinamik Çekiş Kontrolü (TCPlus)
Düz Hat Denge Kontrolü (SLSC)
Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD)
ESPPlus
Fren Destek Sistemi (BA)
Fren Diski Temizleme Sistemi (BDC)
Hidrolik Fren Yardımı (HBA)
Virajda Denge Kontrolü (CBC)
Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) (manuel şanzıman ile)
Güvenlik Özellikleri:
2 yönlü aktif koltuk kafalıkları
Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği
Emniyet Kemeri Uyarı Sistemi (önde ve arkada)
Katlanabilir Pedal Sistemi (PRS)
Ön ve arka emniyet kemerleri (aktif ve çift gergili)
Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
Sürücü hava yastığı (tam boy ve çift kademeli)
Yan hava yastıkları (önde ve arkada)
Yolcu hava yastığı (tam boy, çift kademeli ve devre dışı bırakma özelliği)
Sürücüye Destek Özellikler:
"Kanat" Şeklinde Gündüz Farları
Hız Sabitleyici (Cruise Control)
Işığa duyarlı kararan iç dikiz aynası
Otomatik Yanan Farlar (tünel algılama özelliği) (ALC)
Ön ve Arka Park Sensörleri
Sis farları (ön ve arkada)
Yağmur Sensörü
Yol Bilgisayarı
Dış ve İç Tasarım:
17 inç hafif alaşım alüminyum jantlar(OPSİYON OLARAK BEN 18inç jant aldım)
Entegre bagaj spoyleri
Gövde rengi yan aynalar
Konfor Özellikleri:
4 yönlü elektrikli bel desteği ayarı (sürücü)
4 yönlü sürücü koltuğu (elektrikli yükseklik ayarı)
60/40 katlanabilir arka koltuklar
7 adet premium hoparlör
AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
CD 400 Radyo/CD/MP3/WMA çalar
Deri direksiyon simidi
Direksiyondan kumanda sistemi
Elektrikli ön ve arka camlar
Elektrikli, Isıtmalı ve Katlanır Yan Aynalar
Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC) (Çift Bölgeli)
Elektronik Park Freni
Gözlük saklama kabı
Grafik Bilgi Ekranı (CD 400 ile standart)
Isı yalıtımlı ön cam
Önde ve arkada kol dayama desteği (bardaklık ve saklama bölmeli)
USB bağlantısı ile iPod kontrol edebilme/USB bellekten MP3 çalabilme
Uzaktan kumandalı bagaj kilidi
Uzaktan kumandalı merkezi kilit
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
bizzat sports tourer kullanıcısıyım.
o paralara alınabilecek en gösterişli, en konforlu ve en donanımlı arabadır.
yakıtı ağlama konusu yapanların uzak durması gerekir. (4 kişi, bagaj full dolu, 120'ye sabitleyip gitmeye çalıştım, 7.5 lt / 100 km. şehir içi de 9.5 lt civarı nadir sıkıştırma ile)
19" jant 40 yanak lastiklerle bile uzun yoldaki konforu üst düzey.
erhanın da söylediği gibi gece sürerken farlarına aşık olursun :)
yanlış anlamada benim bildiğim tourer 115 bin tl den başlıyordu 190 bin tlye kadar çıkıyordu .. o fiyatlara o kadar çok alternatif araçlar varki bence sıra insigniaya gelmez.. yada en son sıralarda yer alır tercih olarak..
insignia tourer çok güzel araç lafım yok bence çok güzel bir araç ama bir fiyat konusunda katılamıycam.. birde yakıt konusuda çok iyimser geldi bana rakamlar aracınız 2.0cdti ise lafım yokda 2.0 yada 2.8 benzinli versiyonu ise bana hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor o yakış değerleri hem bagajı dolu hem aracın içi dolu o rakamlarda yakıcak.. şahsi fikrim yanlış anlamayın..
Senin bildiğin yanlış iki hafta önce bayiide 77bine vardı ve baya doluydu opsiyonlanmıs ama alıcı vazgecmıs beklıyordu yenı alıcısını.
Şu andada tam bilmiyorum ama zaten baslangıc rakamı 73-74 civarı sanıyorum.
Yakıt konusundada o rakamlar cruise ile yakalanır ;)
Bizim sokakta bi tane sports tourer var.ama var yani beyaz+cam tavan çok kollu jantlar(18 yada 19 sanırım epey iri duruyor) 2.0 220'likmiş(sahibi öyle dedi) içi krem rengi bilmem ne şasi varmış spor şasiymiş.Epey güzel duruyordu.
yanlış yok çağrıcım ben 1.6t sinin geldiğini bilmiyordum 1.6t si gelmiş tourerın senin 77binde dediğin oymuş
benim bildiğim 2.0 vardı en az ki 2.0lar dediğim rakamlardan başlıyor gene zaten.
dikkat edersen yukardaki yazımda 2.0 ve 2.8 benzinli ve 2.0 cdti demişim 1.6 sı olduğunu bilsem onuda söylerdim...
Dostum öncelikle insignia için lpg pek uygun düşünmüyorum. biraz fazla yaktıgını bende duydum ama aracın performansı bi haydi iyi. cüssesine göre yakması normal. modlama konusunu hiç duymadım daha önce staj yaptıgım opel servisinde de insignia hakkında bi modlama mevzusu geçmedi. bilen arkadaşlardan yardım alınabilir..
benim bildiğim astranın tourerlarının 1.6 ları vardı insignia nınkiler 2.0 dan başlıyor diye hatırlıyordum neyse.
Hortlatalım. Arkadaşlar forumda LPG'li İnsignia 1.6 Turbo kullanıcısı varmı? yazılım yapsak ve tüp bağlasak sorun çıkarmı?
sübaplar plastik sanırım onları çelik sübapla değiştirmek gerek diye okumuştum
şehir içi sürekli tapagaz 60 liraya 72 km :D basmazsan ne yakar bilmem. Ama yaktığını kesinlikle hak eden bir araba
valla kullanan arkadaslarım varda celık takılmadıktan sonra bende tavsıye etmıyorum.