Konu niye bu kadar uzadı harbiden :)
330 ci kaç whp ?
Printable View
3.30ci 2000 model (e46) makyajsız, otomatik şanzımanlı ve 231 ps gücündeki versiyon.
yaa dediğim bmw'nin tüm özellikleri şurda var. sorguya çekip durmayın. :)
http://www.motorsporlari.net/car/tec...p?specID=16863
top speed harici bmw baya bi zorlanır gibi geliyo.
her ne kadar 1000 metre zamanı daha ii gibi gözükse de 0.3 sn çok bi fark yapmaz
1000 cc farka rağmen bu kdr ii giden type-r ı tebrik edip konuyu bağlamak gerekir bmw ye de zayıfla öyle gel demek gerekir :D
1000 cc farkı yabana atmamak lazım 1000 cc motorla biçok 1.6 motoru yalan eden araba biliyorum ben :)
naçizane bişi diyim begenmediginiz cai+header+kpro ve ufak bi iki dokunuşlu :) TypeR yere 210 whp (driftbox) veriyor.. +1170 kg civarı ... şimdi ton/hp oranını tekrar hesaplaylalım lütfen
boyle bi typer ın karşısında 330 un hiç bi şansı yok deyip iyi geceler diliyorum :)
ha bana 330ci mı typer mı deseler tabiki 330ci alırım o ayrı (satıp typer alırdım :)) )
araçların yere verdiği güç daha önemli kranktaki beygirden yola çıkarak ton/hp hesabı yaparsak bence yanlış olur :D 330 da orda bir şaft var vs var :D
tamam tamam type-r aldı. rahatlayın yaa. ;)
hay su saft olmasa:)
kprolu typera ancak 258lık 330 oda 200 ustunde dıorum:) yapcak bişiy yok artık napalım gecer :)
330 otomatik olsun eski kasa olsun tayyarda cai olsun kpro olsun header olsun sonra oturup izliyelim acımadan aradaki 300 kg la beraber :D
272 lik var bide onun için bişi yazmıyorum :D
typera 4 kişimi vercez...:) ıhh yemez gene sanmam.. 5 kişi artı bagajı doldurak:)
burdan devam diosunuz o zmn sıkı durun yukarda bahsettiğin type-r ın tekerlek gücü yazıo
http://www.active-autowerke.co.uk/turbo.shtml 330 un standart halinin whp gücüne bak ağarlığı koy :) cevap bekliorum
330i E46 354 hp 188.8 WHP 193.7 Ft/Lbs
zzzzzzzzzzzzzz :D :D
bu arada aynı sitede e46 m3 için 271.6 WHP demişler
343 - 271 ? = 72 hp kayıp var (bu arada güç yükseldikçe kayıp artar)
330 neydi 188.8 189 alalım
231 - 189 = 42 hp kaybı var
272 ye kendi taminim olarak söylüorum 50 hp kaybetse
272 - 50 = tekerlekte 222 type-r a ne yazıodu
210
222 - 210 = 12hp
şimdi kilolar konuşursa 12hp arada kayboluuur gider :D
yere aktarılan güce görede de type-r daha avantajlı! bakın dediğim gibi, 3.30ci güç aktarımı çok üstün bi araç type-r' göre. type-r rahat rahat geçemez bu bmw'yi.
sevgili eda :D
aracın yere aktardığı güç önemlidir, yurt dışına bakarsan hep whp olarak verirler örnekleri, güç aktarımı derken neden bahsediyorsun o önemli? rwd olmasından bahsediyorsan fwd kullanmasını bilen biri çok zorlanmadan gayet güzel kaldırabilir type-r ı
+ rahat rahat gecemez derken öyle 220348 metre fark açamaz ama şöyle söyliyeyim
aynı güçte 2 araçta 100 kilo 2 araç boyuna yakın bir fark yaratır (deneyenler bilir itirazı olan varsada söylesin) bahsi geçen type-r'dan bahsediorum tabi egsoz lu vs kpro lu falan
standart bir typer ise 184whp gücünde ağarlığın avantajıyla öne geçer tahminimce
http://www.rri.se/popup/performanceg...p?ChartsID=138
demek istedimki type-r, yere daha fazla güç aktarmasına (1) daha hafif olmasına (2) ve ton başına düşen gücü daha fazla olmasına rağmen rakibiyle sadece başabaş gidebiliyo. ilerde de 3.30ci geçiyo tabiki, o da ayrı konu. :)
ha bmw'nin gücü yere aktarırken kaybettikleri daha fazla, orasına katılıyorum zaten veriler ortada. ;) honda tork'tan kaybediyo.
"güç aktarımı" tabirini yanlış kullandım, orası öyle. çekiş gücü veya çekiş isteği veya her neyse işte, öyle demeliydim. :)