ibretlik tesbitt :D bende bu sıralar bu minilere sardım işletim ve yürütme maliyetleriyle ilgili de bikaç ufak dip not geçerseniz iyi olur
en azından yiycegimiz şey mi onu bi görelim :D
Printable View
Bir kere sahip olmak nasip olmadi, 2sinin de cok gez kapisindan dondum
Ama mini derim ben de
Mini'nin mi yol tutuşu kötüymüş roccodan? Anca gülerim buna :D Mini zaten bununla ünlü. Sinirli bir anımda dalgınlıktan 160 üstü bir süratle girdiğim virajdan araç kendi kendini kurtarmıştır yıllar önce. Daha doğrusu benim götü kurtardı :D Scirocco falan olsa şarampole mi yuvarlanırdım kaç takla atardım Allah bilir. Mini hayat kurtarır :)
Mini cooper s ve leon 1.4 tsi sahibiyim. Scirocco değil ama leonun işletme maliyeti benzerdir. Aynı yerde bakıma götürüyorum ikisini, daha yeni yaptırdığım bakım fiyatları; leon yağ+orjinal filtreler 525tl , mini yağ+orjinal filtreler+buji 780 tl. Henüz ikisi de sorun çıkarmadı. normal işletme için maliyet bu.
Leonu yükleyip zamanında 3000 Euro gibi bir paraya hybrit turbo, egzoz, metanol ve yazılım yaptık 125 hp den 225 hp ye çıktı, miniyi yüklemeye girişmedim ama onda biraz daha fazla yer herhalde, tecrübeli arkadaşlar söyler :)
Aynı yolda leonla yakıt ortalamam 6 lt, mini ile 7.7 lt, eski aracım İbiza cupra ile de 7 lt civarı. Daha önce de ibiza cupra sahibi de biri olarak Mini her koşulda daha zevkli bir araba. Keyif ve haz istiyorsan mini. Marka imajı olarak milletin bakışı da farklı miniye :)
2 yıldır R56 JCW kullanıyorum. Ara ara rocco kullanma fırsatımda oldu.
Rocco tarz bir otomobil ama mini gibi ruhu yok. Kullanırken, gazlarken minide daha çok keyif alıyorsun bence.