Gayet net anlaşılmıştır dostum teşekkürler.....:icon_tup:
Printable View
sorması ayıptır bu 240 veya 280 lik olan makinaların debriyajı nedir. ayrı ca geliyomu? birde şanzuman ne kulanacaz bunda, onada mı masraf ediliyo ayriyeten...
206 Rc CMS Stage 2 Sound HD - YouTube
Bak bakem bi şumi gerçi biliyondur ama sağlam olmuş bence......:D
hahah oluyorum bu foruma ya admın fıkrını paylasması bıle olay oluyor ep3 gecer demıs adam bunda ne var kendı fıkrıdır saygı duyun :D
200e kadar 2 boy olabilir fark ama 200+ acar acar :D
hangi typermıs merak ettim
rcde kisa yoksa 4 sonu 200 gibi 5e atinca bayilir geciilir, varsa 220lere kadar onde goturur denenmeyen sey degil:)
burda 206rc sökük, ayrıca selimde gayet güzel yürütüyordu arabasını . Suan hdf tekrar bende olsa kısalı rc ile denemede farklı olmazdı geçerdi typer .
Bu tip konuları gördükçe en başa dönüp tekrar na ep3 yapasım geliyor, şuanki ep3 fn2 sahipleri ayrı bi sessiz bu karşılaştırmalarda hemen deneyelim diyecek kimse çıkmıyor nedense :)
rc 160 a kadar tutunur sonra ep3 alır denemeyi bekliyoruz.
Ben denedim zamanında çok polemiğe gerek yok
Benim Rc de Egzos Cai yazılım vardı sökük falan değildi zaten Ep3 te stock sadece headers vardı sanırım.. 200 e kadar önde 200 den sonra yavaştan yaklaştı.. Daha sonra Ep3 filtre headers egzosla 2 te kafa cıkarıp giderken 3 te gelip 4 de geçip gidiyordu.. Videolar var ama koymaya gerek yok..
TypeR için nasıl iyi bir header arabanın kaderini değiştiriyorsa yukarıdaki gibi bir headerda eminim ki arabayı çok değiştirecektir. Ama Allah kahretsinki Fransızlarda dahil stok motora bu header'ı takan yok. :D Hep piston egzantrik felan birde hep yarış arabası. Avans vurmayacak kadar dipte AFR tutuyorsa devam et. Ne dyno var ne başka birşey.
PeugeotSport ile dirsek teması halinde onlar için motor hazırlayan şirket hazır halde motor satıyor. Debriyaj olarak çok zorlanmazsın. PeugeotSport'un balatasını alabilirsin orjinal baskı üstüne yada Helix debriyaj takımı olabilir. Sonuçta motor hala atmosferik ve alabileceğin tork belli. Şanzıman olarakta orjinal şanzımanın hiçbir kusuru yok. Mustafa Turbo RC'de hala aynı şanzımanı kullanıyor revizyonsuz şekilde (maşallah). Ama genelde orj debriyaj üstüne kısa yada direk sıralı şanzıman kullanıyorlar.
ben pimaştan yaparım :D
ahhhh okan ahhhh :D
bu konuyu acan kişinin hangi RC ve hangi EP3 oldugunu yazsaydı iyi olurdu ona göre daha saglıklı bilgiler olurdu?
komutan yanlış anlaşılmasın 1-2 yanlış açıklama var düzelteyim istedim :) denemeleride diğer arkadaşlarla paylaşmış oluruz hem :)
baştan başlayalım vt 555 vti bendeyken yürüdüğümüz zaman 4 e kadar kafa kafaya gidip 4. vites sonu itibariyle geçiyodum seni,sonrası yanlış hatırlamıyorsam sen egzoz chip gizli tuning yaptın :D:D 3-4 boy kadar geçityordun beni :) yazılan speclerdki rc nin f-e-h vti ile fln alakası olmaz tabi
geçiyorum sonraya
type-r ı erhandan ( 8000rpm ) alıp izmire geldiğim ilk gün ilk saatlerde denedik senin rc ve günalp in mcs si ile...şimdi yanımda dinoda vardı biz gazlarken kimsenin hakkını yemem bilirsin neyse o :) benim arabam yaylarına kadar zır ztock sadece ince conta vardı üzerinde her vites sonu ( 5. vites dahil :D ) kesici ile gittim,debriyaj bitiğe yakın vs vs bunlar bahane değil denemeden ziyade aracı görmek istediğim için yürüdüm sizlerle çünkü alışamamıştım birkaç sattir biniyordum type-r a en nihayetinde...arabam ciddi yürümüyorduki senle 2-3 boy kadar günalple 4-5 boy kadar fark vardı aramızda...mininin üzerindekileri tam bilmiyorum ama egzantrik flnda vardı çok güzel yürüyordu velhasıl mini seni sen beni geçtin :)
sonraki zamanlarda ben aracıma sadece 63 araboru ve gredyy egzoz taktım hee birde coilover ve seninle öyle denedik lastiklerim harap durmdaydı ki denediğim tüm arkadaşlar yazabilir gaza oturduğumda 3 te bile sarıyordu araba 2 ve 3. viteste kafa burun 4 ve sonrası ben gitmiştim hatta hakn ın type-r da bizl denedi 3-4 boy kadar gerimizde kalmıştı yanlışım varsa düzelt
sonrası sen arabayı sattın ( niye sattın yaw :D ) günalpte askere gitti ben subap ayarı gruppe-m filtre ve headers i ekledim listeye yani aracım filtre egzoz header ince contalı bir ctr oldu :) headers ve gruppe m veya herhangi güzel bir filte ne demekti biliyormusun deneme bazında yaklaşık min 3-4 boy demekkti kankacım :) 100-200 ölçümüm 15.02 saniye çıktı ( başer deki prof bir cihaz ile 687.89 metre , %-0,80 eğim ile ) bu speclerdeki ctr nin 16 sn civarı koşması lazım
tabi aracada iyice alışmış oldum 1-2 ayda :) sonrası çok arabayla denedim geçmek geçilmek takıntım hiç olmadı...adı üstünde deneme :) en zevk aldığımda cvk rs idi ( cvk can ciğerim alperdeyken ) cvk ile denemelerimizde 2 de kafa cıkarırdı cvk tamponunda fln kalırdım 3 vites başı itibariyle ben geçmeye başlar 6 viteste yaklaşık 230 larda aramızda 4-5 boy fln fark olurdu..kayseriden misafirimiz olan cem kardeşimizin polo gti ı ile denedik 2 viteste tutunup geri kalan viteslered 240 fln itibariyle aramızda 5-6 boy fark oluyordu 1 ay kadar önce pzero nero lastik aldım yeni,1-2 tane kprolu type-r denemelrim oldu birini 2 boy kadar geçtim diğeri ile ayar sorunu yüzünden kafa göz gittik,benim vites atışlarım biraz yavaş :) şu an filtre egzoz header aynı yürüyoruz,s2000 ile denemeler yaptım geçtiğimde geçildiğimde oldu ü,subaru ile denedim,106 ile denedim yaptımda yaptım işte :D
şimdi bu kadar açıklamayı neden yazdım,toparlıyorum :)
sağlıklı 2 arac ( ben kendi aracımı baz alıyorum ) ctr ve rc denemlerinde belki lastiğin yolun durumu gereği rc 2. viteste kafa çıkartabilir bunun harici yazılı specdeki rc type-r a hiç birşey yapamaz diğer illerdeki arkadaşlarla denem şansımız ancak rpmraceevents yarışlarındaki buluşmalarımızda olabilir izmirde varsa 206 rc bende denemek isterim çok uzun yazdım atlanmış olabilir özellikle üzerine basarak söylüyorum ben kendi aracımı baz alarak konuşuyorum sakin bir kişiliğim var geçmek geçilmek nedir önemsemeden deneme yaparım meydan okumuyorum 15.02 sn veya buna yakın 100-200 dbn çıkaran yukarıda yazılı speclerde bir rc varsa denemek isterim günalple de denek istiyorum havalar ısınsın başlarız actiona :)
yukarıda yazdklarım sadece sana hitaben değildi komutan,samimiteyimize dayanarak yanlış anlamayacağını umuyorum anlatmak istediğim araç kadar süren kişininde aracı bilmesi tanıması benim aracı aldığım ilk saatlerdeki deneme ilerideki denemelerde neler katettiğimizi görme bahabında denemelerdi, baz alacağımız diğer arkadaşlarla kıyaslama yapılabilecek birşeyler olsun diye yazdım,keyifli tartışmasız güzel denemelere olsun inş,iyi forumlar herkese :icon_tup:
(shumi)
sağlıklı 2 arac ( ben kendi aracımı baz alıyorum ) ctr ve rc denemlerinde belki lastiğin yolun durumu gereği rc 2. viteste kafa çıkartabilir bunun harici yazılı specdeki rc type-r a hiç birşey yapamaz diğer illerdeki arkadaşlarla denem şansımız ancak rpmraceevents yarışlarındaki buluşmalarımızda olabilir izmirde varsa 206 rc bende denemek isterim çok uzun yazdım atlanmış olabilir özellikle üzerine basarak söylüyorum ben kendi aracımı baz alarak konuşuyorum sakin bir kişiliğim var geçmek geçilmek nedir önemsemeden deneme yaparım meydan okumuyorum 15.02 sn veya buna yakın 100-200 dbn çıkaran yukarıda yazılı speclerde bir rc varsa denemek isterim günalple de denek istiyorum havalar ısınsın başlarız actiona :)
işte bende yukarda bundan dolayı hangi RC hangi EP3 diye yazdım çünkü ona göre yorum yapılınca daha mantıklı oluyo bilinen bi ep3 bilinen bi rc olsa daha net yorumlar alıcaz:icon_tup:
EP3 Pideler
Dostum Normalde Forumda Cok Konusmayı Seven Biri Değilim, Ama Şimdi Tayyar Nere RC Nere. EP3 Gider Rahat Gider Hemde, Göz Var Nizam Var. Fanatiklik Yapıp Kıymayı Sucugu Karıstırmanın Hicbir Manası Yok. Tartısılcak Bir Konu Bile Değil Bence
sen böle direk pideler diye yazınca bende kıymalı olsun dedim. tartışmaya gerek yok zaten yazdım her araba aynı gitmiyo yukarda yazdıgım gbi typer var bide typer rc var bide rc var ben senin böle kesin konusmana yazdım .fanatiklik le alaklı bi sorun değil bnm arabam RC diye fanatiklik yapmıyorum ama bence arabalrı görüp tanıyıp öle konu acıp yorum yapmak daha mantıklı olucak.
:icon_tup:
Tabiki Sende Haklısın Bende 11 Senedir 205 GTI Kullanıyorum, Şu Forumda Benım Diyen Birçok Kişiden Daha Cok Peugeot`cuyum Hastasıyım. Ama Şimdi RC Ve EP3 Dedigimiz Zaman. Aynı Senın Gibi Düşünürsek Cierli Bir RC Bir Yandada Cierli Bir EP3. Yani İki Taraftada Sıkı Giden Makınalar Oldugunu Var Sayarsak RC`nin Şansı Yok Diyorum. Gönül İsterdiki Bu RC`ler Alayını Delsin Ama Ne Yapalım Kısmet Değilmiş Başka Bahara Artık :=)
bu konular çok saçma geliyor bana ya:) plaka bazı konuşulmalı konuşulcaksada.. ug 206 xx rc yi geçer vs gibi.. çünkü aynı model marka aracların diğerinden çok farklı yürüdüğünü görüyoruz. en azından ben kendimi kıstas alarak konuşursam bi 206gti ın c4 vts ile yürüyebilrmi die konu açsak herkes yürüyemez derdi ama video aşağıda;
http://www.techturkey.com/forum/vide...-jubilesi.html
başka bi 206gti ile c4 deneseydi sonucun nasıl olucağı belliymiş zaten gti larla denemelerimden.. o yüzden çok alakasız geliyor bu mevzular:) şu an ev rc için bile stock typerla yürür diyemeyiz çünkü typer da kardeşim hangi typer? :)
Ep3 gecer.
206rc ile 207rc özelliklerini bilmiyorum ama.
benim araba zır stokken, siteyede üye olan canın 207rc ile bir çok defa denedik. Canın arabada zır stocktu.
2. vitese rolle başlıyoruz ve 3. vitesin sonunda type-r yavaş yavaş uzamaya başlıyordu.
Canda siteye üye oda görse konuyu oda yazar.
dediğim gibi ben aralarında ne fark var bilmiyorum 206rc ile 207rc nin.
sadece konuyu görünce yardımcı olması açısından yazdım
rc güzel araba ama o speclerde rakibi atmosferik vti. headers,filtre,egsozlu typera 1,2 vites tutunabilir sadece.