Binekteki sistem aynımı tam olarak bilmiyorum ki ben binek araç için sordum ama şu video çok güzelmiş.
Quattro vs xDrive - Audi Q5 gegen BMW X3 - YouTube
Printable View
Binekteki sistem aynımı tam olarak bilmiyorum ki ben binek araç için sordum ama şu video çok güzelmiş.
konuyu açan arkadaş subarunun sistemini koymamış sebebini anlamdım ama.bu işi mekanik olarak her tekere eşit dağıtan sistem subaru diye biliyorum.şu anda a4 1,8t quattro kullanıyorum yaklaşık 1 saat önce karla savaştık geldik.kimsenin çıkamadığı rampalara yazlık ve bitik lastiklerimle çıktık
lüks sınıftaki binek araçlar arasında kıyaslama yapmak istediğim için bu şekilde sordum.(dizel audi A6 mercedes E Class ve bmw 5 serisi.)
quattro için iyi diyenler var. ewt 4x4 olarak iyi diyebiliriz ama xdrive ve 4 matic ten iyi degil maalesef...
en iyi quatro daha sonra 4 matic -4 matic i hala kullanıorum :D
bu arada insignialardada 4x4 haldex sistemi varmış şimdi bakarken nette denk geldi. Haldexteki olay lastiğin tutunduğu tarafa güçü kaydırması dışında bi numarası var mı ?
98 den beridir dizel olsun benzinli olsun bir suru quattro aracimiz oldu, gonul rahatligiyla hic dusunmeden diyebilirim ki o uclu arasinda ki en iyi sistem quattro, ozellikle su an kullandigimiz 2005 model a6 3.0tdi arabann gidemiycegi ve gidemedigi yer olmadi, derin kar buzlu yol yeni kar islak toprak yol her turlu yolda sorunsuz bir sekilde ilerleyo quattro, ne bir kaymaya megil nede bir sawrulma hep cok stabil calisiyor max guwenlik odakli bir sistem...
quatro candır ..xdrive de öyle ama quatronun tadı bi başka..
yer çekiminin olmadığı yerde audi 4 çeker. :)
en iyi 4 çeker quattro arkadaslar.
birçok markanın bi arada oldugu testlerden çıkan sonuc bu.
AUTOCAR.
Quattro %60 ön %40 arka diye biliyorum xDrive ise tam tersi. Hangisi daha iyi bilmiyorum fakat bence Quattro gibi. Fakat her ikisi de farklı sistemler birinin yapıpta diğerinin yapamadığı şeyler var.
Torsen dif. li Audiler, örneğin A4 quattro 60 arka 40 ön.
bence aralarında quatro
bu işin atası quattro dur gerisi yalan ama evo subaru tarzı alırdım ben olsam lastik olduktan sonra çıkar bizde golfvar orta hali bi kış lastği var her tarafa çıkıyo ama araçta kilit var büyük artısı oluyo :D oran şehrinde üç kere şahit oldum bmw land kazasına amcam 4x4 diye kapatıyo :D pat
peki hangisine inanacağız
Audi Quattro and BMW Xdrive snow test - YouTube
Audi vs. BMW vs. Mercedes vs. Subaru part 1 - YouTube
bu video her şeyi anlatıyor anti quattrocu arkadaşlar:D