Ecu yesisatini biz cektik :Dj
Printable View
yukardaki motorlardan en hızlısı k20 mi :) şuna emin ol 3 motoruda aynı araçta dene en yavaşı k20 olur :)
koymak için çok uğraşırım gama güçlü olsun diyorsan h22
koyması kolay olsun diyorsan gidişi bana yeter di,yorsan k20
biraz uğraştırsın ama birazda iyi gitsin diyorsan b18c
B18C bulun takın en güzeli... k20 fantazi işi... H22 de bana göre işe yaramayan bir motor.... hem şasesine oturtmak için en kolayıda b18....
B18 dedim ama bu araç ne için olucak grag rolling eğlence mi :D
ben olsam b18c koyardım
bana göre motor otutrmada problem yok hiçbirisinde, bhk neredeyse hepsinde aynı şekilde uğraşıyorsun, h22 biraz iricene olduğundan ateş duvarıyla emme manifoldu arasında pek mesafe kalmıyo, k da travers kesiyorsun b de şanzıman tarafı sıkntılı oluyo yani hepsinde uğraşıyorsun, fakat k yı yüklemesi daha pahalı.
fatih abi h22 yi yapmasaydı benim seçimim k20 olurdu, ama o motordan stock seleeve 280 hp çıktıktan sonra fikrim değişti :D
ben h22 bekliyorum, kısmet olurda gelirse hb efe koyacağız :D
kaa killaaa :D
stock olarak dahi hepsinden en güçlüsü en torklusu h22a birinci neden bu
bu motorlar içinde yüklemeye kalksan para çokomel ilişkisi olarak en mantıklısı sıraya göre koyarsan h22a b18c k20
bu k motorda ne varsa en ufak parçası dahi diğer motorların aynı parçasının neredeyse 2 katı
yukardaki seçeneklerden en zayıf olanı yine k20 çıt kırıldım bir motor 30 binde kol bacak çıkartan stock b serisi veya h serisi gören varmı :) siteyi incele dolu k20 var böyle sıkıntı yaşayan
toplamda motor dahil 15-20 bin tl harcanan h22a dan 310 hp N/A güç çıkardık stage3 egzantrik ile k serisinden bu gücü çıkartan varmı motor dahil bu paraya :)
anlattıkça gider
yine bu forumda okudugum bi yerden anladıklarımı yazıyorum;
EF kasa CRX kasa araçlar yere yakın oldugundan K20-24 motorlar bu aracın motor yuvasına tam oturamamakta. oturtulanlar ise araçları yükseltmekte. dikkat edin yurt dışındaki CRX, EF K20lere hepsi ya yüksek yada sadece Drag için kullanılmakta. Ayrıca K24'le 260-270 asılcaksın nasıl durcaksın ?? :)
Tamamen okudugum bi yerden edindigim bilgileri yazıyorum. Yorumunuzada saygım var...
bütün swaplarda h22 b18c k20-24 arabayı aşırı basmadıkça karterin yere mesafesi sorun olmuyor, ön travers hizasında kalıyor, ön travers hizasında kalması problem değil,
k20 ve b18 hiç sorun yok,
k24 uzun olduğu için kaput kesmek gerekiyor, bazı swaplarda kaput kesmemek için motoru aşağıya alıyorlar bu sebeple karter yere çok yaklaşıyor,
h22 de de buna benzer bir durum var fakat aman aman bir problem değil,
gülü seven dikenine katlanır :)
şunuda belirteyim şu an yaptığımız k24 crx ve eğer benim motorum gelirse yapacağımız h22 hb ef te ilk kural aksların düz durması olacak, aks pozisyonu düz olduğunda kaput kesilmesi gerekirse kesilecek vs.
fren konusuna gelince haklı olabilirsin fakat otobanda basıldığında problem olacağını sanmıyorum en azından benim açımdan.
98+ b18c ılac olur bence,hatta bulursan beraber alalım banada lazım:D
kendi aracımdan bahsedeyim
yakınlarda konu açıcam 90 model gümrük girişli ef kasaya b18a2 üstünede supercharger yapıyorum şu an yapım aşamasında motor içi stoc yani stoc dediğim önce atmosferik düşündük vtec 81.50 pistonlar falan kullandım her neyse sonradan supercharger işi çıktı dahada ellemeye gücüm kalmadı :) tamamen duygusal yaniii :D nasipse 200 210 arası bi güç bekliyoruz kasa motor ile birlikte 850 civarında 200 hp ve 850 kilo :D çok keyifli olcak diye düşüniyorum fazlası tutunma sorunu çıkarcak o yüzden 200 yeterli bi güç bence sana tavsiyem b18C çok başarılır olur :D fazla güç düşünme derim + yerine sana - verebilir sarmasın diye mesela yüksek hızlara kurcan arabanı mesela 3 vites vs ama kasa hafif oluduğu için 220 km üstü hızlarda bu sefer gezme problemin olcak hafif olduğun için ister istemez rüzgar vs etkenlerden kişisel düşüncem yani tabi gene karar da parada senin :) kolay gele
Bende koyujam ha :D
Cem Yılmaz | Bir isyan başlıyor ki.. - YouTube