17' Enkei RP03 tam 7.2 kg idi.
Printable View
17' Enkei RP03 tam 7.2 kg idi.
abi şu forumu tavsiye ederim :)
Fuel Economy, Hypermiling, EcoModding News and Forum - EcoModder.com
eğer tüketimde ekonomi istiyorsan hafiflikle birlikte, mümkün olduğunca kapalı bir jant modeli seçmelisin sürtünmeyi azaltabilmek adına :)
Bende aynısını tavsiye edecektim. Ben şimdi CRX üzerine ağırlık azaltma ve aerodinamik iyileştirmeler yapmanın planlarını yapıyorum. Düşündüklerin doğru, hepimiz heyacan arıyoruz, ama bu yakıt fiyatlarıyla pek heyecanlı olmuyor. Jantları kapaman, araç altını kaplayabilmen gerekir. Ecomodder'da Audi A8 'in alt kaplamalarını örnek vererek, projeler yapılıyor. Türbülansı azalttığın zaman hem yakıt düşecek, hemde hızlanman artacak. Keşke gördüğümüz/okuduğumuz turbo projeleri hazırlayan ustalarımız, yakıt ekonomisi içinde projeler hazırlayabilseler.
Fuel Vapor Teknolojisi ile 1.5lt Civic LS motoru olması lazım turbo 180 HP, 2-3lt civarında yaktırıyorlar 120km ile giderken 2kişi, 1kişi sürücü, 1 kişi raportör. Tabiki araç hafif ve aerodinamik ama biraz daha araştırma yapmak gerekmez mi?
ilker abi hayırdır. ses sistemi söktüm derken? neden söktün. ne yapacaksın.
konuya gelince abi önceki aracımız vtec2 de bızde cok arastırdık bu konuyu ve baska konu acanlarda tecrube edenlerde takıp ettıgım kadarı ıle jant ve lastık agırlıgı , taban ebatı ıle motor gucune gore durumlar degıskenlık gosterıyor.
ama taban ebatı buyudukce tartısmasız cok yakıyor.
jant lastık agırlıgı ıle dur kalk sıstemınde ve performans ıcınde drag da fark yaratıyor. ama ıvmelendıgı taktırde fızık kanunundakı mantık aracta pek etkı etmıyor.
ama sureklı imvelenip hızlanılması egerki söz konusu oluyor ise tabi ki yakıtta degıskenlıge sebep olacaktır ama dedıgım gıbı zaten yakıt degerıne bakılırsa jant degısımı senın trafıkte ki yakıt degerıne pek etkı edecek yol ve trafık sıkısıklıgın yok.
bilgi için teşekkürler arkadaşlar. siteyi favorilerime ekledim incelerim müsait olunca. ingilizcem çok iyi değil yinede bakarım.
kafamda zaten enkei var. 7,2 kilo güzel değer.
@ ufuk ses sisteminden bıktım benim sırf amfiyi koyduğum mdf 4 kilo geliyordu. amfilerle beraber 18 kiloyu geçiyor. üzerine kablo dağıtım bloğu processor ıvır zıvır gelince 25 i geçti. subwoofer filan eklenince ciddi bir rakam ortaya çıkıyor.
zaman zaman dur kalkta kaldığım da oluyor. fakat jant ağırlığı her durumda dezavantaj sırf dur kalk değil.
jantın açık olması bi yerde dezavantaj türbülans yapıp tüketimi artırıyor. civic hibrid jantı gibi kapalı olması daha iyi. fakat frenlerin soğuması için de açık olması daha iyi. ayrıca biraz da şık olması lazım :D bence 7 - 7,5 kiloluk bir jant ile her türlü o aero etkiyi düşünmeyiz.
Enkei RP03 7.2 kg 17' ya. Şimdi bidaha tarttım. Satılık duruyor benim. Gerçekten hafif jant. Elinizle kaldırınca anlıyorsunuz zaten.
Beni yanlış anlamayın ama ben hiç bir zaman arabaya bu kadar ses sitemi takıp dünya para verip arabaya bu kadar ağırlık yüklemeye bi anlam veremiyorum siz kurtulmuşsunuz safralardan geçmiş olsun
İyi bir ses sistemi için değer aslında. ancak ben hevesimi aldım. iki aracımda da bayağı iyi hi-end sayılabilecek sistemler vardı. scan-speak, vifa, alto-mobile , DLS audison , focal gibi markaları kullandım. Şimdi zaten hevesimi aldım. ayırca bazen dur kalk veya hafif trafikte resmen arabayı kasıyor. ki 140 hp 6 vites bir arabadan bahsediyoruz. aynı aracın stock hali ile vtec le rolling yapan adam 1 boy yerken ben ses sistemi ile 5-6 boy yiyorum :S
konunun tamamını okumadım belki yazan olmuştur ama compomotive 15" jantlarım vardı 4,5kg falandı.
15 jantların zaten en ağır olanı 7 kilo.
enkei için mesaj attım. replika advan almam herhalde bi kaç model var en üst sırada enkei duruyor :D
Üstad, AeroTwin sileceklerin illa ki aerodinamiye katkısı vardır, amacım o olmasa da :) Bunun dışında Civic Hybrid jantı çok kapalı, sıkışık trafikte çok kalıyorsanız fren performansınızı ciddi düşürecektir, frenlerde oluşan ısıyı dışarı atamadığı için. Janttaki aerodinamidense aracın altını boydan kapatmak daha mantıklı gibi, ama bunu da belli bir bilinçle yapmak gerek. Aracın altı kapatıldıktan sonra oluşan hava tüneli uçak kanatlarında oluşana benzeyebilir, bu da arabanın yerle temasını azaltacaktır, yol tutuşa negatif etki demek olacak. Belli noktalara kadar arabalarla oynamak gerek diye düşünüyorum, en nihayetinde o araç üretilmeden önce belli hesaplar yapıldı, tamam bazı şeylerden kaçınıldı çünkü überlüks bir araç almıyoruz. Neyse, lafı çok uzattım, aracın altını kapatmak mantıklı ama kafa yormak hesap kitap yapmak gerek diye düşünüyorum.
aracın altı zaten kapalı :D o konuda sıkıntı yok. civic hb ayrı bir dünya. sedanlar gibi sallamasyon üretilmemiş. en basitinden 6 vites olmasıyla bile fark yaratıyor. yoksa 1.8 araba 1.6 dan az yakması mümkün değil.
silecekler banana modeli onla oynamaya gerek yok.
jant olarak kapalı jant tasarımı pek iyi durmuyor. ve ağır da olucaktır.
Aracin altini kapamak oyle kolay bir uygulama degil, karter koruma bile risk yaratabiliyor aman diyim.
Yanlis anlasilmasin ama cogu arac tugla kadar aerodinamik, jant kapama vs. degil daha ileri birsey ile fark edilebilir tasaruf saglanabilir.
amac yere basmak ise o kolay, z3'lere takilan ufak bir spoiler bile 90kg basabilmekte.
Ekleme;
lastik ve janttan atilacak agirlik arac uzerinden atilan agirliktan daha faydali olacaktir, en buyuk sikinti yer cekimi ile sifirdan kalkmak; lastik agirligi donus ile dogrudan alakali oldugu en cok bu etkiler.
Temiz is arkalari elektirikli yapmak, sifirdan kalkarken etkilesin yeter, hatta icten yanmali gibi bir sisteme yardimci olacagi icin hizli arkadan araclarin on'leri elektirikli olursa fena 0-100 degerleri cikar :)
beyler konu güzel yönde gidiyor. teşekkürler. dediğim gibi aracın altı kapalı komple. tasarımsal olarak böyle bişey düşünmüş ingilizler. arka tampona bi tahliye deliği düşünülebilir. aracın arka tasarımı zaten çok çok iyi. hatta diyebilirim ki piyasada en iyilerden. arka camda silecek yok düşünün nasıl bir hava akışı var. çamur vs arkabagaj kapağının alt kısmına yapışıyor.
lip orjinalinde var sanırım ama benimkinde yok. belki 2007 den sonra eklemişlerdir. bir lip olayına girebilirim ancak bi helezonla alçaltayım durumu gözden geçirmek lazım.
birde detay vereyim araç zaten normalde 90 km gibi sabit hızlarda yüklü olarak 5 litrenin altında yakıyor. 400 km yolda 4,8 litre ortalama yapmışlığım var. :D şehir içi tüketim için biraz daha düşürmek niyetindeyim. 2013 eylül ayında 2 çocukla işe gidip gelmeye başlayacağım zeytinburnu - rumelihisarı arası günlük 45 km civarı yolda minimum tüketim rolling akşamları maksimum keyif :D
Cocuklari fazla yedirme derim :)
Silecek konusunda en iyisini peugeot yapti :)
Surtunmeyi azaltmak gayet faydali olacaktir,
getz ile cadde uzerinde binalar arasinda 206 ile gazlarken fark acilmazken, ayni hizlarda 2. kopru yolunda denedigmizde duvara carpmis gibi oluyor arac :)
Ben 13 litreden 12.8'e dusunce seviniyorum, 4.8 nedir ya lutfen konu kitlensin:ofk: :):):):):)