serkan haklısın 5500 de kavramıyor ama sonuçta daha kısa bir dişliyi donduruyor. dsg nin 2 ve 3 u manuele göre baya kısa. bu şekilde tekere iletebildiği tork o oran da katlanıyor. bu sayede manuelden kopmaz çok diyorum ama kesin emin değilim tabi.
Printable View
Şimdi burda konu gene DSG - manuel olayına mı gelecek yoksa istanbul - ankara mı ?
Çok politik gördüm seni bu aralar...
Al sana DSG ler nerde vites atar , beni araba.
IMG 0981 - YouTube
hakan politik derken neyi kastediyorsun anlamadım :)
araçların ikisi de aynı kişi tarafından tune edilmiş.
o kişi de ben değilim zaten :D
benim iddiam dsg nin aktarma kayıpları olsada 5500 den sonraki ustunlugu ile geçeceği yonunde.
ama ters fikirlere de saygılıyım
senin videon da gayet iyi oldu , benim soylediğim değerleri teyit ediyor.
50'de başlamak bence manuel için çok haksızlık olur. 50'de 2.viteste 4000'devirin altında oluyor araç. DSG ise 4500 dolaylarında diye biliyorum. 50 ile 60 arasında çok fark oynuyor. Oyumu manuelden yana verdim, ama 50'de manuel çok zor diyorum.
Stock denemelerime bakarsak, 160'tan sonra DSG'nin büyük bir kesilmesi oluyor. Ben anlayamıyorum vites devir vs. herşey onun lehine fakat 160-180-200 derken manuel açıyor. Zaten DSG ile manuel teknik veride son hız farklı. Manuel 220, DSG 218.
Ayrıca DSG'nin 290 tork limitörüne karşılık, Manuel'in 310 civarında torku da, etkili olabilir.
Sonuç muallak bence, özellikle manuel vites atanın asla kaçırmaması hatta araçta mümkünse quickshifter olması büyük avantaj olacaktır. Ayrıca manuelde sprintbooster'da olsa fena olmaz böyle yarışta 0.5 saniye bile ciddi fark yaratır :)
Eğer mümkünse 50 de denedikten sonra 60'ta ve 100'de deneyin. Aradaki farka sizde şaşırırsınız :)
Manuelin devir bandı dsg'ye göre çok saçma ama. Dsg her viteste en verimli devirleri kullanarak vites atıyor. Manuel roll için 50-60 gibi hızlarda basarsa rahatlıkla geride kalacaktır. Deniz seviyesindeki araç ayrıca ölçümlerde şanzumanlar aynı olsa bile bence daha iyi değerleri çıkartacaktır..
Olay birazda manueli kullananın pilotluguna kalmıyomu denemede ?
kırmızı dsg geçer bence ;) ...
manuel vites farkı olacaktır bence
arkadaşlar grafiğe ve diğer kriterlere bağlı yorum yaparsanız sevinirim.
yani kimin neden geçeceğini açıklayarak
anket 29 -29 bitmiş , ilginç.
ben aslında dsg nin gececeğini düşünüyordum.
ama yakın zamanda yapılan benzer bi denemeden sonra kesinlikle kanaat getirdim ki bizim örneğimizdeki araçlardan manuel geçer.
dsg nin kaybının bu denli etkili olabileceğini düşünmemiştim.
ama manuel forever abi. uzun sa uzun olsun ama yine de manuel olsun:)
Manuel her turlu onde olur.bizzat kendim de bikac kez deneyip gordum
hakan ben yorumumu grafikteki araçlara göre yapıyorum zaten.
orda manuelin tork değerleri bi yere kadar, bi yerden sonra da dsg nin değerleri önde. ona rağmen ben manuel gecer diyorum.
ama stok için yine ben uzunda manuelin gececeğini düşünüyorum.
manuel golfu olan murat da sürekli aynı şeyi iddia ediyo biliyosun, her denemede mutlaka yetişip geçiyorum diyor dsg lileri.
Ben hep diyorum 160 sonrası Dsg yoktur.
Dsglerle ne zaman 100-220 denesem 180den sonra ciddi anlamda geriye düşüyor. Yazılım olunca araya torkta giriyor. Dsg 290 - manuel 320. Ben manuel yavaş diye biliyodum ona rağmen aldım ama alınca denemelerde ciddi anlamda şaşırdım :)