User Tag List

Sonuçlar: mazda 323 mü Ef kasa civic mi ?

Katılımcı sayısı
50. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Mazda 323 sedan

26 52.00%
  • Honda Ef civic sedan

24 48.00%
Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mazda 323 vs. Ef civic

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mazda 323 vs. Ef civic

90-98 model arası 323 sedan mazdalarmı yoksa 90-91 sedan kasa ef civic sedanlarmı her yönüyle düşünün fiyatları zaten aşağı yukarı aynı parça sağlamlık göz önünde bulundurularak yanıt verin lütfen biniciyim binmek için seçim yapmakta zorlanıyorum biraz bana masraf açmayacak fazla üzmeyecek ve performans bakımından genel bir karşılaştırma olsun

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla model açısından mantıklı olan mazda da olsa ben taraf tutuyorum ef civic diyorum. Allah nasip ederse şubat gibi bende ef civic alıcam

hondafit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ef parça durumu biraz sıkıntılı ama 323 ün zibille parçasını bulursun herhalde

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazda da 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, klimalı eli yüzü düzgün arabayı 7-8e alabilirsinde civicde o paralara alabileceğin en boşu olur sadece hidrolik olur

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazda 323

Daha yüksek model, daha fazla donanım, eğer enjeksiyonlusunu bulursan daha iyi, çok daha iyi bir motor, daha bol yedek parça.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazdada89-94 ve 96-98 kasalar vardır... 97de ise 94te sonlanan kasa bir süre daha satıldı...

Honda için bir şey diyemem... ama bunlar eşdeğer araçlar. Yani aynı yıllardaki araçları bir birine yakındır... o nedenle yeni olanını tercih et derim..
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

EvoX
    Misafir
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mazda 323

Daha yüksek model, daha fazla donanım, eğer enjeksiyonlusunu bulursan daha iyi, çok daha iyi bir motor, daha bol yedek parça.
    Yine showuni yapmis bize soz kalmamis .

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bencede 323 hondadan belkı bıraz daha saglam bıraz daha sorunsuz bır arac tip olarakda fena degıl ef cıvıcden daha yenı bi gorunume sahıp oldugunu dusunuyorum kullanmasıda zevklı bı arac alt komsumuzun vardı 94 model. Motoru 320 bındeydı yag yakması flan yokdu kapak acılmamıs bı motora sahıptı.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazda al keyfine bak
    RACE WERKS

ErayCerit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir türk Atasözü der ki; 'Eskinin yenisi olmaz'. Ne kadar modelli bir araç alırsan senin için o kadar iyi olur Fanatikliğe gerek yok bence,herşeyiyle Mazda ilk sırada yer alır diyorum

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Binici olarak bakılırsa mazda ama zevk açısından bakılırsa honda
    Edit: oyuda yanlışlıkla ef ye verdik
    06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
    06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazda 89-94 BG ve 94-98 BH kasa olarak 2 değişik kasadır... BG kasanın 1.8 sedanını bulabilirsen mersinde 3 adet var al USDM görünümlüsünü bulamazsan BG kasa HB 3 kapılısı var nadirde olsa bulunan 1.3 ve 1.5 motorlu... düz sedanlarını ben görüntü olarak hiç beğenmiyorum çok çirkinler.. o paralar ona sayacağıma direkt 90-92 GD kasa 626 alırım 2.0..

BH kasaya gelince çok daha modern ve kaya gibi bir modeldir bozamazsın bozanlarıda o kasaları hiç anlamam... hepsi injeksiyonlu hp leri düşük görünsede gayet seri ve sağlam motorlara sahiptir...

BG kasadan uzak dur deirm onun yerine GD kasa 626 alınır... modelli temiz biş iarıyorsan BH alacaksın sedan hb practica farketmez hepsi sapasağlam ve güzeller....

EF ile kıyaslamasına gelince BG hiçbirşekilde EF ile kıyaslanamaz... B5 in aptal 8 valflik 1.5 aptal karburatörlü motoru 5 para etmez.... B5 MI 16 valf olanıda nadirdir piyasada trde bulamazsın BG de... honda hertürlü daha önce hem yol tutuşta iç plastik kalitesinde tasarımda motor olarakta çok daha modern D14a1 bozulmayan bir motor CV carb ilede 1.4 motordan 90 almış bir motor.... bir B5D 1.5 105 hp lik motoruyla kafa tutar ef motoruna oda tutsun DOHC hemde injeksiyonlu...

BH ye gelince çok ayrı bir sınıf oldu o... şu anda halen mazda 3 lerde kullanılan Z serisi motor vardır üstünde.... Z5 çok sağlam bozxulmaz bir motordur... ef ile kıyaslanacaksa BH kıyaslanır 4 5 yaş daha genç olmasına rağmen.... Bh ten tek artısı motor sağlamlığı olur onun dışında mazdada parça sıkıntı yaşamazsın çünkü mazda halen motor parçalaırnı üretiyor ve güncel mekanik parçaları şimdiki araçlarındada kullanıyor.... ef ye gelince geçen yüzyılda kaldı artık ama onunda parçası bulunmaz değil motor ve mekanik aksamın %50 88-05 civiclerin aynı.. 88-95 dede %70 aynı neredeyse.... efde parça oalrak zorlanacğaınız tek yer plastik trimleri ve kaportanın bazı parçalarıdır....

ha ikisinden birini istiyorsanda alacaksın mazdayı gündelik bineceksen... honda artık klasikleşti eskidi toplaması dert parçası dert ustası dert... bulaşmıyacaksan eski hondalardan anlamıyorsan... ama mazda bozulmadığı için ustayada ihtiyacın olmaz cebindeki parayıda sayıp durmazsın sürekli.... ha honda bozuluyor anlaşılmasın bu ama artık en genci 23 yaşında eflerin... elbet yıpranacaklar...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam timuçin... Öncelerden beri forumlarda msnde denk geliriz seninle...

Yanlız yukarıdaki yazıyı ben bile birbirine karıştırdım bir mazdacı olarak, bilmeyen birisinin hiç bir şey anlayacağını sanmam...

BG'ler mi kötü, ef mi anlayamadım...

Bu arada her nekadar ortak parça olsa dahi asıl mazda3 altyapısının kullanıldığı motor 1.6 hacim olarak 2001 makyajlı kasa 323lerden sonra başlıyor.

BGlerin 1.6 motorları 16 valftir diye hatırlıyorum ben eğer hafızam beni yanıltmıyorsa... 1.8 bazı motorlarda 8 valf var... kaldıki bir tanesi şuan bir abimizde, gti tadında bir araç...

valla gece gece rakamlar harfler bende çorba oldu iyice

Şuan elimde 98 model 1.5 familia var. Komşuma satmasam tam arkadaşın aradığı araç ama ona söz verdim bekletiyorum. 148binde ilk sahibinden boyasız

Benim önerimi daha önce söyledim, yeni kasa yani 96-98 kasa bir 323 alınabilir, 1.8 olursa GTI tadında olur neredeyse...

Lakin imkan varsa...

92-97 626... bir kullanın, ne dediğimi anlarsınız... o keyfi sadece 2003-2008 arası üretilen mazda6mda aldım... ne 98 ne 2001 makyajlılarda var öyle bir keyif... 3 kasanın en son 2012si vardı, onda bile yok öyle bir bütünleşme... Boşuna altın direksiyon almadı o kasa...

Ha bu arada lantisleride bir kovalayın...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi tekrar özet geçem EF BG nin b5 b6 olanlarından çok daha iyi bir motora sahip 8 valf olanları karb. 16 valve olanlarıda efi... ama 8 valve efilerde mevcut dual point injeksiyon olarak full efiler çok nadir ama yokta değiller trde... 1.8 8 valf hiç görmedim 1.6 dır o

BH de ise bütün motorlar 16 valf oluyor 1.3 1.5 1.8 diye devam ediyor B5 Z6 1.5 motorlarıda çıkıyor z serisi olan daha sonra BJ kasada çığır açıyor ve daha sonra 1.6 z serisi motor geliştirilip mazda3 e konuluyor... yani BH de aslında başlıyor mazda 3 ün genleri Z motoruyla....

bu arada lantis dedinde abi sana şu şarkıyı armağan etmek istiyorum... bir sonraki yorumu bunu dinleyerek yap hahaha

LANTIS
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Timuçin

aşağıdaki ilanda 16v olan karbratörlü model...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...10027056/detay

1.8 olan bir abimizde şuan 1.8 sohc 103 hp desem sana Bizde şok olduk... birde BP kodlar var onlar 140lık mesela atmosferik...

Lakin şimdi kafam karıştı, valf olayını soracağım ona 8 olmayabilir...

Bu arada her nekadar benzerde olsalar 98e kadar olan 1,8lerle BJ serisindeki 1,8ler farklı. BP olan 1.8ler lantis hatta ms5lere kadar kullanılırken 99 astinalarda ise mazda 626 serisinde kullanılan FPler kullanıldı. Biliyorsundur belki bende ilk önce 323hb sonra astina GT vardı, ardından lantis aldım. BJ kasa astinalar zaten 626 ile aynı platform. mazdanın tam battığı yıllar.

Z serisi sanırım practicada kullanılan motordu 88 hp...

Yanlışlar varsa düzelte düzelte geçelim, bir süredir ihmal ettim mazdayı ben Yeni modellerini aldık mazdanın uğraşmadık hiç, volvo aldık falan derken paslandık...

Bu arada şarkıyı dinliyorum
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda hastasi deilsen ki sorduguna gore deilsin herturlu mazda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Semavi abide yazmis Bp motor kodlu 323 mukkemmel olur. Lantis bulmaya calisin ya da Bp li bir 323

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omer_yildir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Semavi abide yazmis Bp motor kodlu 323 mukkemmel olur. Lantis bulmaya calisin ya da Bp li bir 323
    Ömer bir kaç tane var satılıklarda ama durumlarını pek beğenmedim... yada abartı fiyatları var... Aslında Mustafa Abinin araba çok güzelde, satmaz o ihtiyar Gerçi benim volvoya niyetli şu sıralar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...09258369/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...09299896/detay
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)