+1905 ;);););)
Printable View
Her açıdan BMW derim 140 bin km 184'lük motoru kullandım (bu motoru benim kadar fazla kullanan çok kişi bulamazsınız sanırım.) bakım harici hiçbir şey için servise götürmedim. İkinci elde her zaman bmw daha iyi gider. performansıda daha iyidir.
Edit: eklemek isterimki audinin benim için bir skoda superb'ten ya da passattan farkı yok. Allayıp pullayıp audi logosunu koymakla olmuyor. Bmwnin sürüş keyfini hiçbirşeye değişmem. pek aynı olmasada hissiyat bakımından a4e yakın olduğundan passat sahibi olduğumuda belirteyim (amcamın dayımın babamın teyzemin komşumun değil her ikiside kendimin). kesinlikle tercih etmem audiyi. kesinlikle bmw. 91 model e36 ile bugünkü f30'un koltuğuna otursam aynı sürüş keyfi ve benzerliği yaşatan markadır bmw.
audi değilde c200 ile 320 arasında kalınır yani , audi vw nin bi üstü benm gözümde :) bn genede 320 derim her konuda bana hitap eden bi araç sonuçta bmw kalitesi var :):)
bu sınıfta 320d lider.Bence seçim çok zor değil. 2.0tfsi quattro ile bmw nin benzinlisini karşılaştırsaydık o zaman audi üste çıkardı.
a4 ,e90 ile rakipti , motor olarak geride fakat iç mekan kalitesi olarak a4 e90 a göre oldukça üstündü.ama o güçsüz 140 lık motoruyla yine karşılaştırmada geride kalıyordu. Şimdi a4 yeni kasa çıkarmadan f30 a rakip olamaz.Ne iç mekanı nede motoruyla... ama bmw de m paket olmadığı sürece a4 ten çirkin.Audinin avantajıda kolay kolay yüzü eskimiyor.Yinede ben olsam bu sınıfta 320d yi seçerdim
3 kasa da 2.0 lt 245 hp motorda var yalniz 2.0 tfsi den daha guclu olarak.
F30 320d ler maşallah GTI gibiler az da yakıyorlar çokta kaliteliler çokta keyifliler daha ne olsun
Ama mümkünse 320d xdrive olsun onunda eli kulağında gelir mutlaka tercih edilmeli.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Birçok araştırma yaptım rent a car işleten bir abimize gittim çayını içtim sohbet ettim sordum (firmanın adını söylemiyorum reklam olmasın diye fakat bayağı geniş filosu var her çeşit audi bmw dahil)
Kesinlikle BMW dedi bikere doğuş otomotivden illallah demiş. Katalizördeki 30 € luk bir chip in arızasını tespit edemeiyorlar mühendis çağırıyorlar 600 € bana giriyor dedi. Audi güzel olsa bile sırf doğuş yüzünden TR'de tercih sebebi olmaktan çıkıyor dedi.
İkinci El de BMW'nin tartışılmaz üstünlüğü var dedi. Yarın öbür gün sıkışırsın dünya hali dedi istediğin galeriye bırak değer kaybı olmadan nakite çevirirsin BMW yi en önemliside bu zaten dedi.
Benim de bu doğrultuda kararım şekilleniyor fakat birçok arkadaşım demiş ki aşağıdaki gibi
xdrive olmazsa aşağıdaki videodaki gibi böyle sorunlarla karşılaşabilir miyim karlı havalarda ? Gerçekten RWD bu konuda dezavantaj olur mu ?
BMW Trying To Get Up A Snowy Hill - Why Rear Wheel Drive Sucks - YouTube
arkadan itiş sürüş keyfı olarak bısey ıfade etmıyosa xdrive alın faydası olur.ama şahsen ben senede 3gun kar yağıcak diye (istanbul için) 4çeker araba almazdım.kar lastiği ve dsc ile sıkıntınız olmaz bence.
Her 2 aracia kullanmis biri olarak kesinlikle bmw
Bu arkadan cekis olunca kisin sorun olur lafinin cok abartili oldugunu dusunuyorum. En taze ornegi bugun cogu onden cekisli aracin kaldigi yolda kar lastiklerimle cizgiyi hic bozmadan takir takir ciktim. Siz onleminizi yani kar lastigi alirsaniz hic bi sorun olmaz zaten.
Bence her yonden f30 a4 ten daha onde. Ayrica kimsenin bahsetmedigi biseye de degineyim f30un ici gercekten cok genis zaten e39 boyutlarinda arac ayni sinifta ben baska markada o kadar genis arka diz mesafesi yok diye biliyorum
+ olarak, kullanıcı gaza basmayı bilmediği sürece fwd de yolda kalır rwd de kış koşullarında. bir de kar lastiği önemli etken :)
soruya cevap olarak ise f30.. f30 kullanmadım ama e90 320d den son kasa a4 2.0 tdi a geçiş yapmış bir arkadaşım son derece pişman olmuş durumda :)
184 lük motoru bende kısa bir süre kullandım gaza hakim olduğunuzda gerçekten çok az yakıyor performans zaten bana göre mükemmel arkadan itiş :) konfor yol tutuş kalite çok iyi her türlü BMW derim
Arkadan itis kista dezavantaj diyen arkadaslar kutuplarda fln yasiyorlar heralde. Yahu yasadiginiz yerde yilin kac gunu kar yagiyor yada yagsa bile ne kadar yagiyor ? Bana gore audi demek quattro demek fwd audi kesinlikle almam. Bu karsilastirmada audi quattro olsaydi eger karar vermek icin uzun uzun dusunurdum ama bu sartlarda tartismaya gerek bile yok dogru tercih BMW. Bir arkadas cok guzel ozetlemis olayi. Guncel kasa olmasi, 3 sene sonra facelift yapilsa bile bir sonraki kasasinin muhtemelen 6 sene sonra cikacak olmasi bmw yi oldukca cazip hale getiriyor.
kalite konusunda kesinlikle audi'nin daha iyi olduğunu düşünüyorum iki markadanda çeşitli araçlar kullanmış biri olarak. özellikle en son arkadaşımın x1'ini kullandıktan sonra bmw'ye olan inancım zayıfladı. corsa d'nin iç mekanıyla kalite konusunda bir fark yok resmen, belki corsa d birkaç adım öndedir hatta.
bana göre bmw'nin tek artısı arkadan itişli olması, bu kadar az yakan ve bu kadar iyi performansı olan bir arabayla ara sıra ufak şımarıklıklar yapmak güzel oluyor :)
arkadan itişli ve kar muhabbeti de sanırım artık, "karda buzda lastiklerin havasını indir daha iyi yol tutar" hurafesi gibi. çok dağlık bir alanda yaşamıyorsanız bir yerde kalma imkanınız yok. aktif olarak ailemin 2012 c180 amg'sini kullanıyorum, karda da kullandım, üzerinde pirelli pzero kar lastikleri takılı. ne bir kayma, ne de bir sıkıntı yaşadım. adam gibi kullanınca çekiş kontrolü, espsi vs o aracı bir şekilde yola yapıştırıyor. ha tabi sizin yaşadığınız yerde düzenli 30 santim kar oluyorsa bilemem.
düşüncelerim bu yönde. saygılar.
Xdrive ın sadece karda iyi olmasından ötürü önerdiğimi kim söyledi ki
Ya da rwd olursa karda kalırsınız diyen :)
Ben 4 çeker aracın sürüşünü daha çok seviyorum bu tarz arabalar için
özellikle düşük süratlerde çok keyifli
Herşey bi yana ben özellikle kışın deli gibi dağ bayır gezen bi insanım girdiğim yolların yarısına fwd veya rwd araçla zor girersiniz..
Demem odurki önerim sürüş zevkini daha çok sevdiğimdendir ama benim gibi gezen biriyseniz tabikide xdrive alın..
Her konuda audi'nin daha iyi olduğunu varsayalım. Yine de RWD olduğu için bmw tercih edilir.. ki aralarında ki kalite kıyasını önceki mesajlarda arkadaşlar yeterince yapmışlar.
RWD araç kullanmak gerçekten keyiflidir.:icon_tup:
2012 model full 2.0tdi a4 kullanmışlığım var ancak bana nedense o paraların arabası gibi gelmedi tamam güzel araç ancak 3.20d varken ben tercih etmezdim arkadan itiş ve komple yeni bir kasa bmw yi audi ye hatta şuandaki mercedes c serisine tercih ederim.