User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mazda 3 , Opel astra J, Golf 6

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mazda 3 , Opel astra J, Golf 6

Mazda 3 1.6 İmpressive(90.yıl)

gönlüm bu araçtan yana, ancak 0-100 hızlanmasınının 13 saniye olduğunu görünce direk soğudum arabadan.

Opel astra j, golf 6 ' nın motor haricinde (1.4 T, 1.4tsi) ne gibi üstünlükleri vardır.
    2. el piyasası önemli değil. Mazda 3 alsak, diğerlerini seçmediğimize pişman olur muyuz?
    men dakka dukka.

MEGFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazdaya bindim cam açma kapama ucuz plastik kullanılmış bu üçlemede en iyisi 1.4t astra test sürüşüne katıl farkları gör

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazda3 ün fulu ciddi dolulukta ön cam rezistansa,kör nokta uyarıcıya kadar var, diğer iki seçeneğinize göre motor olarak güçsüz kalıyor fakat özellik olarak,konfor olarak 2sinide aratmaz..

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazda az var opel ve vw çok fazla var ...

3 ünüde kullanıp karar vermek lazım ...

astranın motoru avantaj değil bence 3 ü arasında motor avantajı golf ün ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Golf 6 Tsi kullanıyorum motor harici üstünlükleri hangi donanımı alacağınıza bağlı,mazdanın 1.6 otomatiğini kullandım tüketim(tsi'a göre) ve performans harici içi dışı çok hoşuma gitmişti,astranında 1.4 140 hp'si 122'lik tsi'la benzer performansı veriyo yakıt olarak golfun daha az yaktığını söyleyebilirim.Merak ettiğiniz sormak istediğiniz şeyler varsa yanıtlamaya çalışırım.

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astra derim çok şekil ve konforlu bir araç yakıt olarak kullanımınıza bağlı ancak çok cimri değildir

GECE8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şekil astra(zevkler farklı olabilir tabi),doluluk mazda,geri kalan herşey golf.Astra 140 beygır ama performans olarak 122 lik golf gecıyo.daha az yakıyo.bence golf tercıh edilmeli.
    TSI EcuFast Remap

Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka benide o kdr sökseler benim 0 100 üm 4 saniye altı çıkmazsa adam değilim...
    hırsız olsan çalıcak bişi bulamazsın o derece

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazda neden hala bu motorda ısrarcı anlamak mümkün değil.
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mazda neden hala bu motorda ısrarcı anlamak mümkün değil.
    Mazda yeni motorlara geçiyor. Ayrıca bu motor mazdanın çok ufak bir gamında kullanılıyor. Mazda genellikle yüksek hacimli pazarlarda. Bu nedenle 1.6 üzerine çok uğraşmadı. mesela 1.5ler 103 hp...

Ama size şunu söyleyeyim, bu motoru ve bu şanzımanı eskitemezsiniz!

0-100 olayına çok takılma derim, onun nedeni şu. İlk kasa 3lerin gaz pedalı tel ile bağlıydı kelebeğe... 0-100ü 12,4tü otomatikte. Lütfen o yıllardaki rakiplerini araştırın. Mesela ben bir örnek vereyim, 125hplik honda civic 12.5 sn!

Ama bu kasada elektronik gaz kelebeği kullanıldı. Bu nedenle derdimiz performanssa ya sprint booster taktırığ bu 1ç saniyelik gecikmeyi aşağı çekersiniz, yada uzaklaşırsınız. Ama katalog değerlerini okuyup karar vermeyin, kullanın...

Mazdanın bir iki yerine bakıp kalitesiz demeyin derim, kalite hissi en yüksek japonlardan birisidir. Ben bir mazdacı olarak diğer araçlara baktığımda çok fazla kalitesiz detay buluyorum...

Bir diğer konuda ikinci el konusunda. Eğer siz ikinci el alacaksanız uygun fiyatı verip alın, istediğiniz zaman satarsınız. Mazda3 mazdanın ve C segmentinin küçük altınlarındandır... 4-5 tane sattım... mesela 34bine verdim impressive 2009(yeni kasa) HB otomatik aracımı... 1 hafta kaldı ilanda... 45bindeydi, kazasız boyasızdı... Ön cam ısıtmadan lastik basın göstergesine, çift yönlü dijital klimadan şerit takip sistemine kadar herşeyi olunca araç direk satılıyor.. Bakım masraflarıda çok ucuz. Millet uyandı artık mazdalara Özel servise gittiğinizde yan sanayiside bol artık, ford ile ortak platform çünkü... Çoğu yürüyen hatta benzinlide motor ek parçalarına kadar ortak...

Alın demem, lakin almayacaksanızda fiyatını koyun, golf ve astraya "bak kardeşim bunda bu var, sizde ne var dökülün bakalım" diye sorun, beklentileriniz yükselir...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    60000 70000 euroluk araçta olmayan özellik var Mazda 3 te. Kör nokta uyarıcısı, geri görüş kamerası(ekranlı satın alırsanız) sunroof mercekli far, çift yönlü klima, koltuk ısıtma(hemde kumaşta ve çok güzel ıstıyor) yol tutuşuda etkileyici.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Ef Driver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor verilerine bakmayın bende aynı motorun manuel vitesini kullanıyorum hızlanması gayet tatminkar 3 vites gidişi ivlemesi süper 1.6 sr motor vosvagen opel astra 110 hp likleri yolda alıyorum cok rahat bence seçimin cok güzel
    Ben..Annenizin siz küçükken"O çocukla bir daha oynama"dediği yaramaz çocuğum

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astra j nin performansı golf6 dan kötü, ki otomatiği alınmamalı bence astra 1.4t nun.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama size şunu söyleyeyim, bu motoru ve bu şanzımanı eskitemezsiniz!
    çok uzun yazmaya gerek yok mazdanın olayı budur.. 90 lı yılların başlarında satılan mazda 3.23 lere bakın temiz kullanılmışları motor kapağı bile açılmadan ciddi bir masraf yapmadan tıkır tıkır çalışıyor hala.. mazda evladiyelik araba yapan bir firma.. bu açıdan bakılması lazım..mazda al temiz bak fazla ayrıntıyada takılma kalitede detayda 20 yıl sonranı bile düşünmeden sürersin götürür yani o denli..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Leon 1.4 tsi FR ı düşünürdüm bunların yanında. Illa bunlar olcaksa astra j derim. Mazda 3 ü bilmiyorum ama şöle diyim, mazda 2 si vardı bi tanıdığımızın baya kullanmıştım öyle aman aman güzel bi araç değildi aynı sınıf diğer araçların yanında, pek bi farkı yok öyle abartıldığı gibi, mazda 3 tede öyle efsane bişey olcağını sanmıyorum....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Leon 1.4 tsi FR ı düşünürdüm bunların yanında. Illa bunlar olcaksa astra j derim. Mazda 3 ü bilmiyorum ama şöle diyim, mazda 2 si vardı bi tanıdığımızın baya kullanmıştım öyle aman aman güzel bi araç değildi aynı sınıf diğer araçların yanında, pek bi farkı yok öyle abartıldığı gibi, mazda 3 tede öyle efsane bişey olcağını sanmıyorum....
    Mazda2 abartılan bir araç değil zaten. Mazda özellikle o aracın boyutlarını düşük tuttu segmentinin gereğini yaparak. Siz hangisini kullandınız? 1.3 mü 1.5mi?

Mazda2ye bakıp mazda3ü tartmak çok yanlış olur, birisi sınıfının referans araçlarından... Yani mazda3

Mazda2 ise fiesta ile ortak platform ama fiesta tarzı değilde "oyuncak" gibi tasarlanmış bir araç. Mesela Bende colt 1.5 110hp instyle vardı, Mazda2 ondan çok daha iyi sürüş dinamiği olan bir araç. şirket aracım fiesta idi... Kısmen benziyorlar virajlarda falan. Ama içinin oyuncakvari tasarımını beğenmezseniz bir anda gözünüzde "bu neya böyle" durumuna düşebilir...

Dediğim gibi, parayla değil, bir test sürüşü yapın, incelediğiniz bir ilandaki aracı gidin sürün... Forum üzerinden karar vermeyin derim mazda3 alacaksanız bile...

Bir çok araç övüldüğü yada yerildiği gibi değildir, şöyle bir tur atın, binin kullanın bakalım bütünleşebilecek misiniz...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mazda3 lere lpg uygulanabiliyor mu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uygulanir. Bizim iki aracimizda 50bini geçti lpgde. 6larda 200 bin yapanlarada şahit olduk. Ama ince ayarlara dikkat et. İsim yandiysa ayar ini yaptir LPG isik yakar boşver diyen bayilere sokma aracini.
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mazda 3 e iki yıl bindim. Yol konforu bakımından oldukça zayıf bir araç. Araç seyir halindeyden sürekli bir sekmeye maruz kalıyorsunuz. Donanım bakımından zengindir. Motoru da aman aman olmasa da iyidir.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam astra alırım.Hem piyasası daha iyi , hem de üç araçtan en yeni tasarım, şase , mekaniğe sahip.Mazda 3 kasa olarak makyajlansada altyapısı bayaa eskilere dayanıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)