User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Vw Scirocco 160 hp vs Alfa Giulietta 170 hp

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool Vw Scirocco 160 hp vs Alfa Giulietta 170 hp

Bu 2 araç arasında bir seçim yapılması düşünüldüğünde alınıp en az 3 sene binilmesi motor olarak güçlendirme modifiyesi yapılması istendiğinde sizin tercihiniz ne olurdu ?

Rocco 1.4 tsi 160 hp olucak

Giulietta da 1.4 tb 170 hp

Benim en çok merak ettiğim alfanın motorunun önünün açıklığı, Roccoyu az çok biliyoruz filtre+downpipe+egzoz ve chiple 220 lerde rahatlıkla gezilebiliyor.

Alfa da durum nası olur ? Roccodaki gibi 200 ustu hp lerde rahatlıkla günlük araç olarak kullanabilir miyiz ?

Sürüş dinamiklerine gelince bu 2 araç ile ilgili tecrübeli arkadaşların yorumlarını almak isterim.

Alfanın spor paketli bir modeliyle rocco yu yol tutus ve surus zevki konularında kıyaslarsak sonuç ne olur ??

Bu 2 aracı kafama takmış bulunuyorum ve buradan gelecek yorumlar hangısını tercıh etmem konusunda bana cıddı yardımcı olucak dıye dusunmekteyim.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama herkesten yorum bekliyorum

Dr.Ecu Chiptuning Semii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mito ile aynı motoru kullanıyor. Yazılım vs ile cok bişi alamıyor arac
    Mitoda tecrubeyle sabittir.özet rocco candır
    Dr.Ecu

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alfa çok kaliteli bi araç fakat servise her zaman muhtaç kalırsın öperler serviste

mod olarak rocco
    performans olarak rocco
    dizayn olarak alfa
    sürüş dinanizmi alfa
    2.el rocco
    saglamlılk- dsg şanzıman problem hep vw de alfanın servisine gidip sormak lazım kronik bi arızası varmı diye .performans çok önemli degilse roll kovalamıcam diyosan alfa almanı öneririm
    bunlar bnm görüşüm tabii kişiye göre degişir

güzel bi alfa her zaman baktırır kendine, ne kadar alfayı sevsemde yinede rocco alırdım

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 2 aracada sahip olmus bulunuyorum scirocco guzel bir arac kesinkikle moda cok daha uygun sanirim superchargerinda etkisi var , sonucta tek kapi ayri bir havasi var ama giulietta diyince cok cok daha iyi bir surus deneyimi , dna olayi ciddi anlamda fark ediyor , scirocconun arkadan koptugu virajlari rahatlikla donebiliyor , performans olarak scirocconun gerisinde ama benim gorusum surusu kesinlikle daha eglenceli , kisacasi 2 side 3 yil kullanilabilir tabi alfanin 2.eli eskisi kadar olmasada hala dusuk , bana suanda sorsalar yine alfa derdim tamam belki gitmiyor rocco kadar ama daha eglenceli

Not : rocco kullanirken arabanin deli yol tuttugunu super oldugunu falan sanardim ama alfaya binince o kadarda iyi olmadigini anladim ... Birtek benim dusuncem degil aracima binen diger scirocco sahibi arkadaslarimda yol tutusunda ciddi fark oldugunu soyluyorlar , kirmizi deri koltuklarda bonus

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Güç kazandırılması, bikaç Punto'dan alıntı parçası ve 2. eldeki satış kolaylığı hariç her konuda Giulietta

170 liği çok keyifli alet özellikle, 2 kez binme fırsatım oldu Roccoda kesinlikle o keyif yok

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfa kesinlikle daha estetik ve elit.
    Beyaz renk bordo deri döşeme bir giu tercihim olurdu fakat 0 alınacaksa alfa nın değer kaybı daha fazla olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aldığım araçla roll kovalamıcam ama iyi gitmesi için motor modu yapıcağım bi gerçek.

Aslında merak ettiğim sürüş zevki açısından 2 aracın farklılıklarıydı ki şuana kadar yorumlar Alfanın roccodan sürüş dinamikleri olarak daha önde olduğunu söylüyor.

Biraz araştırma yaptım Alfanın chiple 210 hp ve 300 nm torka ulaşabildiğini gördüm, bu değerleri tr de yakalayan oldu mu acaba ?

Rocconun gidişi duruşu dsg şanzımanı büyük avantajları özellikle 2.eli kuvvetli ama Alfada bi ruh var sanki, garip bi çekim var arabada...

Aklıma takılan diğer konu ise Alfaya yapılan modlardan ve özellikle 300nm üreten bi chip yazılımından sonra sorunsuz bir sürüş vaad ediyor mu ? Sürekli sanayide mi gezeriz yoksa Alfayla

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aldığım araçla roll kovalamıcam ama iyi gitmesi için motor modu yapıcağım bi gerçek.

Aslında merak ettiğim sürüş zevki açısından 2 aracın farklılıklarıydı ki şuana kadar yorumlar Alfanın roccodan sürüş dinamikleri olarak daha önde olduğunu söylüyor.

Biraz araştırma yaptım Alfanın chiple 210 hp ve 300 nm torka ulaşabildiğini gördüm, bu değerleri tr de yakalayan oldu mu acaba ?

Rocconun gidişi duruşu dsg şanzımanı büyük avantajları özellikle 2.eli kuvvetli ama Alfada bi ruh var sanki, garip bi çekim var arabada...

Aklıma takılan diğer konu ise Alfaya yapılan modlardan ve özellikle 300nm üreten bi chip yazılımından sonra sorunsuz bir sürüş vaad ediyor mu ? Sürekli sanayide mi gezeriz yoksa Alfayla
    benim giuliettadan yana tek sıkıntım salıncaklarım gevsemis degismesi 550-600 tl , spor süspansiyonla aldım , üstüne bide 3 lük yay taktım 2 yıla yakın kullandım e bana batan bisi degil normal bir durum bence diger yandan dsg ye rakip olarak alfada tct sanzıman var ben kullanmadım ama kullananlar baya memnundu olumsuz yorum duymadım ... bu arada yapılmıs araclardan rocco gecen giulietta daha hic duymadım (2 aracta yapılı oldugunda )
    benim sana tavsiyem eger roll kovalamıcaksan alfa alman yönünde , hatta mümkünse 0 a yakın , temiz 2.el al 55-60 e filan full a yakın bir arac alırsın gibi geliyor, böylelikle cokda zarar etmemis olursun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin araçta chip egzoz vs var mı peki ?

Sonuçta keyif için yapıcağım motor modunu sürekli arıza ışığı yakan bi motorla uğraşmak istemem.

2 Aracıda 2.el düşünüyorum zaten fiyatlar birbirine çok yakın rocconun en büyük avantaji dsg si.

Alfadaki tct de cift kavrama güzel bi sanzıman ama 2. ele düşmemiş daha düşenlerde çok uçuk fiyat çekmişler. Valla Alfa olursa roccodan bi tık ucuza almam lazım diye düşünüyorum cunku satmak istediğimde hem zor satıcam hem de ucuza gider..

Mantık rocco o kesinde gönül Alfa diyor sanki

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer ben alacak olsaydım 2. eline bakardım. scirocconunki daha iyi sanırım bu yönde.
    TB4BSA

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben rocco alırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    guli kullanmadim ancak 159 un boyutlarindan dolayi bezer versiyonu gibyse baya iyidir, direksiyon tepkileri filan, dergilerdede olumlu bahsediliyor, rocco bende dusunuyotrm ancak sportif surus zevkinin dusuk gibi gozukmesi dusunduruyor direksiyon tepkisi ozellikle onemli benim icin.
    yeni 1 le karsilasrtirildiginda gulinin yol tutusu benzer ancak 1 tik daha iyi diordu 1 icin dergi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Serisi hiç düşünmedim açıkçası dış tasarımınıda beğenmiyorum şahsen.

Direksiyon tepkisi benim içinde çok önemli Rocco nun tepkileri hissiz ve kötü mü ?

Bu aklımı karıştırabilir.

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir saniye düşünmez alfa alırdım..roll falan hikaye bir aracın diğerinden rol de 2 boy önde olması onu arkadaki araçtan hızlı yapmaz bence. handling değerleri benim için çok daha önemli hızlı kavramı için..İki aracada sahip olmadım ama iki aracada binme fırsatım oldu.scirocco ya binince güzelmiş yorumu yaptım ama alfa da vay canına çok iyiymiş yorumu yaptım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfa tamam zevkli, sürüş dinamiklerinde önde

Peki motoruda modlamaya karşı sorunsuzluk vaad edicek mi ? kafama en çok takılan bu şuan.

Filtre+downpipe+egzoz ve chipli bi giu yaklaşık 210 hp ve 300 nm torka sahip olsa

ben sorunsuzca bu aracı günlük kullanabilecek miyim ? motorun dayanıklılığı nasıl acep ?

Şuan kullandığım araç Honda olduğu için diğer markalarda da bu sorunsuzluğu ve kafa rahatlığını bulabilir miyim diye düşünmekteyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabiki rocco alırdım.Alfalar alakasız yerlerden sorunlar verebiliyor ve hassas araçlar.
    Golf MKVII 1.6 Tdi

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rocco hiç kullanma fırsatım olmadı . Giu kullanıcısı olarak direksiyon tepkilerinin gerçekten iyi oldugunu söyleyebilirim fakat Rocco ile kıyaslama yapamıyorum MCN21 iki aracada sahipti aradaki farktan bana bahsetmişti İzmir ' e geldiğinde . Rocco yol tutuyor zannediyordum fakat alfa cok farklı demişti . Birde Roccoyu satıyorum dediğiniz zaman satarsınız ama giu için aynı sey olucagını zannetmiyorum .

Roccolar belki makyajlanır cıkalı epey bir süre oldu ama Giu de şimdilik öyle birşey yok bunlarda önemli faktörler .

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biniciysen kendi zevkin için mod yapıcaksan alfa al

bu arada DSG sorunlu bi şanzıman sorunlu oldugunu bile bile neden DSG li roccoyu tercih ediyosun ?

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30 bin km dir kullaniorm bu dsg ye niye bu kadar bkk atikiyor bunu cozemedim acikcasi. kavrama disinsa bi sorununu goren oldumu ?
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)