şu güne kadar hiç bp den yakıt almadım :) mecbur kalmadığım sürece shell dışında biyerden almıyorum yakıt
Printable View
şu güne kadar hiç bp den yakıt almadım :) mecbur kalmadığım sürece shell dışında biyerden almıyorum yakıt
peki başakşehir hakkında bilgisi olan varmı 2 tane shell 1 petrol var burda.Bugüne kadar hep aynı shell den aldığım için performansı hakkında karşılaştırma yapamıycam.Ama e5 üzeri alturun arkasındaki bp vasat ötesi..Başakşehirde tavsiyesi olan varmı? Bariz bir fark oluyorsa e5 üzerindeki istasyonlarda olur tabi.Yenibosna-bahçelievler vs..
benzini shell den aklı kelden alıcaksın diye de bi atasözümüz var mecbur kaldıgım sürece shellden başka opeti kullanıyorum orasıda iyi bence.
http://i50.tinypic.com/2ivoa3d.jpg
Reklam gibi oldu ama :) Shell iyidir.Pompa benziniyle 2.0 bar bastığımı bilirim...
Pskopat duruşa bak konu umrumda değil
devamlı shell kullanıyorum evimden uzak olan shell istasyonuna gidiyorum mecbur kalmadıkça almam başka yerden
Shell den memnunum lakın türkiye petrollerinin yakıtıda cok iyi kullanan oldu mu bilmiyorum lakin tavsiye ederim.
shellden eski aracıma lpg alıyordum rölantide titreme yapıyordu.. fullden lpg alınca egzoz ışığı yakıyordu.. aygaz katkılı lpg harareti 95-96 civarlarına çıkartıyordu.. bende po yada total den alıyordum genelde..
şimdiki aracıma moil den aldım hep dizeli geçen shell gtl deniyim dedim ne sesinde bir değişme ne çekişte bir değime oldu.. hatta daha az km gitti diyebilirim..
ben açıkçası değil istasyonlar markalar arasındaki farkı kullanıcının arabayı sürerken anlayabileceğini düşünmüyorum. belli bir standart var sonuç olarak.
Shell diyorum ve hatta senelerdirde selamicesme shell diyorum motosiklettede eski arabamda da bu arabamdada dusunmeden benzin aldigim tek yer ve hic bir memnuniyetsizlik yasamadim.
Kesinlikle BP 97
Bence Opet
yahu bi ben mi fark edemiyorum su olayi :D uzun zmndir benzin almadim tr den dizel arac oldugu icin lakin. nerden alirsam aliyim araba hem ayni km gitti hemde bi fark olmadi :D
moil kullaniyorum incirli shell degistiginden beri.. hicbir sikinti yok..
benzinide , mazotuda petrotürkten alıyorum , gayet memnunum...
ben %80 opetten alıyorum tek benzinlikten. kalanı da shell'den onuda tek bir yerden. aracı aldığımdam beri 95 hiç almadım. hep 97 kullanıyorum o yüzden ikisi arasındaki fark hakkında yorum yapamayacağım. ama açıkcası yakın olsa herzaman shellden alırım. özellikle bursada carrefour karşısındaki Shell'in benzini çok çok iyi. sanırım Hüzmen Petrol ismi. kesinlikle tavsiye ederim.
zeynep kamil bp süpermiş öyle okudum.
Hiçbir firmanın yakıtına kötü diyemeyiz. Sonuçta eğerki satışa sunulduysa belirli standartları yakalamıştır fakat istasyonların yaptıgı şerefsizlikler marka tercih edilmesine neden oluyor. (bknz. Türkiyedeki en iyi 2 marka arasında bile 4.-5. sırada gelen opetin daha iyi olduğu söylenmesi gibi)
Petrol işinde çalışan bir tanıdığımın söylediğine göre BP>Shell>PO>Opet vs diye bir sıralama varmış kalite açısından.
not: alınan yakıtın kalitesini de öyle hemen anlamak pek mümkün değildir. Min 2 depo diyorum. Şimdiye kadar kampanyalar doğrultusunda emin olduğum istasyonlardan alışveriş yaptım. Depodaki 2farklı marka yakıtı karışınca hep değişik tepkilerle karşılaştım fakat düzene binince (bazen 2 bazen3 depo) artık o sorunlar ortadan kalktı.
not2: PO 35 setanla reklam yapıyor diyen arkadas türkiyede dizel yakıtın setan sayısının 51'in altında olması standartlara uymuyor malesef.
shell bence açık ara önde olur
BP97 Suana kadar kullandigim en iyi yakit diyebilirim
reklam yapıyordu dedim du takı eki geçmiş zamanı vurgular şu an yapıyor demedim ağzımdan çıkmayan lafları çıkıyormuş gibi yazma o yüzden.
Euro 3 standartlarında üretmin mecburi olduğunu setan sayısının 51'de değil 50 olduğunu bende biliyorum gerçi euro 4 geçdik ama neyse..
PO'nun 35 setan ile reklam yaptığı zamanlar çok eski olsa gerek. Görmediğim için yakın zamanlarda olmuş da siz söylemişsiniz gibi geldi. ***** 13senedir olamaz çünkü. Kusura bakmayın yanlış anlaşılmadan dolayı.
TS 10317 EN ISO 5165 numaralı standarda göre de 2000yılından bu yana minimum olması gereken setan sayısı 51, 50 değil. Amacım şov yapmak fln değil, üniversitede bu dersi asiste ettiğim için biliyorum.
BP ve Shell'den sebep oldukları felaketler yüzünden yakıt almıyorum.
kesinlikle Shell 97
senelerdir bp den alıyorum
aracımda hiçbirşey yok şimdilik ve uzun bir süre iyi diye shell 97 kullanmışım o kadar uzun süre ki :) shell kartımda 60TL'lik bedava akaryakıt mevcut :) motorda rolantide vuruntu titreme vs hissettim. Bu konu değil ama bu forumda bi kaç konuyu okudum ve bp'nin önerildiğini gördüm, kendime de yakın olan bp'yi tercih ettim, son 6-7 depodur bp kullanıyorum memnunum. O sarsıntılar ve vuruntularda yok oldu şimdilik :)
Sadece ikisi arasında bir oy kullanmak gerekiyorsa nedense Shell hep daha kaliteli gibi gelmiştir bana. Neden diye sorarsanız eğer şu yüzden diyemem malesef :)
opet tercih edyorumm her zamn benzindede mazottada
shell in mazotu kötu bence ne znm alsam duman atmaya başlıyo arac ve yakıt artıyor ama opette öle bir sorun yaşamadım gayet iyi mazotta benzinde
bp yi sadace araç yıkatmak için terhic ediyorum 3 lira dış yıkama ümraniye bp de:D
bu iki firmada yakıtları kusursuz arkadaşlar emin olabilirsiniz ancak istasyondan kaynaklı nedenlerden dolayı problem yaşıyorsunuzdur pompa bakımları depo temizlikleri tanker temizlikleri doğru zamanlarda yapıldığı sürece hiçbir sorunla karşılaşmazsınız adana da toplam 16 adet bp var 4ü çalıştığım firmaya ait 22 senedir bu işi yapan firma bugüne kadar 2 kere verilen yakıtın kalitesinden dolayı müşterileriyle problem yaşamış o yüzden yaşadığınız sorunlar markaya değilde aldığınız akaryakıt istasyonundan kaynaklıdır bunu çözmenin en kolay yoludur su şişesine her istasyondan numune alın ve bekletin dibinde biriken kiri ve pisliği göreceksinizdir
Zeynep kamil bp den 97 alıyorum tavsıye üzerine 3 gündür gerçekten süper diyebilirim.
Sirket araclarini mecbur shell den aliyorum
Kendi aracimida ya full den alirim yada opetten
bende Ticariye ( Dizel ) kesinlikle şhell'den alıyorum ama şu kaçınılmaz bir gerçek her pompadan farklı benzin alıyoruz aracın yakışını yaptığımız km. yi bile etkiliyor..
Benzinde ise sürekli olarak yine shell'in 95 oktanını kullanıyordum geçtiğimiz günlerde mecburen Opetten aldım sanki biraz daha iyi gibi geldi ama bakalım bi kaç sefer daha deneyeceğim