Nedir bu körü körüne fanatiklik arkadaş yahu ? Megane 1 lerin döküldüğünü cümle alem biliyor kalkmışsınız burada , reno fanatikliği yapıyorsunuz...
Printable View
Arkadaşlar peki 2006-2008 arası accent era crdi nasıl olur ufaktan yazılımlı :)
Ben sana boş hatta bomboş AE101 yada EK tavsiye ediyorum.:D
Bu iki araç senin almak istediğin 2 araçtanda daha sorunsuz, daha diri olacaktır.
Ayrıca Megane1lerin piyasada aldı başını gidiyor.
17den aşağı temiz full bir Megane görmedim daha.
2 sene önce aynı ikilem arasında kalmıstım ve gidip megane 1.6 16v aldım.Ama yakıt cok guzel fakat performans acısından 110 beygir sayılan o motor hiç beklentilerime karşılık vermedi.şuan 1.6 carisma m var ve halen satıp aynı paraya 2005 2006 marea alim mi diye ikilemdeyim.marea hiç kullanmadım kullanan ark lar bilgi verirse konuyu takipteyiz
zaten arabanın bakışı falan güzel,bordosunu alcaksın beyaz bi jant simsiyah film bide bas arabayı otur nargileni iç karşısında :))
megane 1 candır 2000 yılında aldım 2000 model hala biniyorum kronik denilebilcek bi sorun görmedim 110hp çift egzantirik serilik iyidir parça fiyatlarıda uygun başını ağrıtmaz
bende megane sahibiydimde hangi megane lı ya sorduysam megane dan hızlı arabamı var derlerdi :) 110 beygir diyince aklı gidiyor bu reno cuların çünkü atadan reno cular ve baska arabaya binmeden yorum yaparlar :)
bzm forumda marea cı hiç yok heralde bu konuyu aydınlatacak :) marea sitesine üye olim dedim 10 tl para istiyor :)) bizim forum araya gitmiş 20 tl alması gerek üyelik başına :)
her iki aracıda kullanmış ve sahip olmuş biri olarak yorum yapayım
öncelikle mareada beklemediğiniz bir donanım ve konfor bulacaksınız hatta bu zamana kadar neden ben hiç binmemişim diyeceksiniz gerek motor performansı gerek iç hacmi yeterli düzeydedir ben bmw den inip mareaya binmiştim ilk tepkim noluyoz ya bu arabada bukadar konformu olur oldu yakıtı normal 1,6 lar gibidir ülkemizde 2 versiyonu mevcut 99 öncesi italyan yapımı motordaki emme manifoldu dökümdür ve dillere destan bir filitre sesi vardır 103 hp dir bendeki 103 lüktü otobanda rahat 200-210 görüyordu lpg de)
yerli olanlarddada filitre sesi iyidir ama yerlilerin manifoldu plastik olduğundan italyan yapımlar kadar güzel böğürmez
italyan kasalar biraz daha yere akındır ve daha sağlamdır yani 98 model ve 2004 model aynı km deki marealar arasında dağlar kadar fark vardır yerli üretimler biraz daha narin olurlar
gelelim megane
meganlarda modeline göre fena sayılmaz ama mareanın eline su dökecek kalitede bir araç değildir
biraz sert araçtır kendileri yakıt konusu aşa yukarı aynı miktarda yakarlar çok fazla fark yoktur aralarında
klasik fransız olduğundan hafif bozuk yollarda gıcırtı sesini duyarsın arada sırada abuk sabuk arızalar daha doğrusu bendeki veriyordu + parça fiyatları biraz yüksektir magane 1 lerin hatta kimi parçası megane 2 lerden daha pahalıdır içerideki plastik kalitesi günümüze göre oldukça kalitesiz görünüyor
kısaca ben size marea öneririm ama illa renauld olacak diyorsanız megane yerine 140 lık lagunaları tavsiye ederim
İtalyan uretimler kac modele kadar bulunuyor?
Birde bu mareayi donanima gore siralayabilirmisinz elx ex, exclusive en fulu sanirim
98 e kadar çok nadirde 99 modellerde var
donanım olarak
sx
elx
hlx
exclusive (hlx den tek farkı motoru 1,6 yerli üretim 100 hp)
bu terli üretim 99 ve sonrasında kullanılan 100 hp lik motor
http://ipocars.com/imgs/a/e/z/y/m/fi...999_14_lgw.jpg
buda yerli üretim modellerin iç görünümü
http://s207653679.onlinehome.us/wsb4...s/image413.jpg
buda italyan üretim 99 ve öncesi modellerde olan 103 hp lik motor
http://ipocars.com/imgs/a/e/z/u/h/fi...1996_4_lgw.jpg
buda italyan olan modellerin iç görünümü
http://images02.olx.fr/ui/1/27/61/f_682661_1.jpg
mareanın donanımı biraz farklıdır şimdi elx orta donanım ama sx le birebir aynı olan versiyonuda var mesela deri döşeme sadece hlx ve exclusive modellerinde vardır ama nadir olmakla birlikte kimi elx lerdede bulunur
teşekkürler fikir ediniyorum piyasasını takip edicem. bizim araç satılırsa bunlarada bakabilirim. arkadaşımda liberty vardı ama ozamanlar pek arabadan anlamıyoduk hiç bi fikir edinememiştim tek bildiğim durmadığı:)
Marea 1.6 varsa deneyelim megan 1'le :D full stock
Stock Focus tdci 109 varken caddede rast gele marea 1.6yla denemiştim arabada arkadaşlar 3 kişiydi bende tektim o kadar kasmama rağmen ne dragta geçebildim ne de roll de. Ayrıca Focusla astra,megane2 vs boy boy ayırmıştım rollingde focusum ciğerliydi ama her binen chipli bu diyordu :D